Z pewnym dystansem ale przez pryzmat UMT... bo chyba nie zaprzeczysz, że podobnie jak Racjonalista pracujesz w Urzędzie? ;-)notowany pisze:Oczywiście, że szanuję zdanie kolegi Bogdana i absolutnie nie jest moją intencją aby nie było brane pod uwagę. Chodzi mi tylko o to aby interes każdej ze stron dyskusji był ważony właściwie, - bo na pewnym etapie odniosłem wrażenie, że właśnie ochrona interesu jednostki jest wyznacznikiem jakości demokracji - jeśli błędnie, to z góry przepraszam ! Ale nie można oprzeć się wrażeniu, że taki właśnie pogląd jest dość popularny.
Ja niestety nie mam posiadłości w tej okolicy, - piszę niestety bo gdybym miał to nie upatrywał bym w tym sąsiedztwie dużego problemu, raczej zastanowił bym się jak to wykorzystać (o ile będzie w ogóle co). Natomiast miałem kiedyś za ścianą agencję towarzyską i inne "ciekawe" działania inwestycyjne, - raczej nie poprzedzone konsultacjami społecznymi - tak, że staram się spoglądać na rzeczywistość z pewnym dystansem....
Park rozrywki przy ul. Lotniczej
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Panie Kubo, moje zatrudnienie nie ma związku z poglądami które reprezentuję w dyskusjach i niech pozostanie moją sprawą, tak jak nie znam użytkownika Racjonalista - ale podoba mi się jego login
Jeśli jedna osoba ma urojenia, mówimy o chorobie psychicznej. Gdy wielu ludzi ma urojenia, nazywa się to religią.
Zgadzam się, że lokalizacja jest kontrowersyjna - ma mocne i słabe strony - ale trzeba sobie jasno odpowiedzieć na pytanie czy lepiej aby park powstał tu czy aby nie powstał wcale ? bo między bajki można sobie włożyć inne lokalizacje - takiej powierzchni w jednym kawałku nie ma i nie będzie w regionie - jest to ewenement. I w zasadzie tu się powinna skupić dyskusja - a nie gdybanie gdzie by było fajniej...
-
- Rhetor
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Owszem nie ma związku, bo każdy, nawet pracownik UMT może mieć przecież swój własny pogląd na różne tematy ... niemniej jednak nam przydałaby się wiedza w jakim wydziale pracujesz i w jakim wydziale pracuje Racjonalista - bywacie tu częściej niż Pani Rzecznik i może czasami zamiast pytać i oczekiwać miesiącami, moglibyśmy się dowiedzieć czegoś "szybciej" więc jeżeli to nie tajemnica to podziel się z nami tą informacjąnotowany pisze:Panie Kubo, moje zatrudnienie nie ma związku z poglądami które reprezentuję w dyskusjach i niech pozostanie moją sprawą, tak jak nie znam użytkownika Racjonalista - ale podoba mi się jego login
Koniec offtopa
ps. Tu na forum wszyscy równi nie ma Panów i Pań - także zwracajmy się do siebie po nickach ;-)
a kolega racjonalista pisał że z urzędem nie ma nic wspólnego ale nieważne nie odbiegajmy od tematu .... nie ulega wątpliwości że trzeba zrobić wszystko aby ta inwestycja powstała jak najszybciej ... jest to jedyny teren w jednym kawałku należacym do miasta i należy to wykorzystać .Jakub Kwaśny pisze:Z pewnym dystansem ale przez pryzmat UMT... bo chyba nie zaprzeczysz, że podobnie jak Racjonalista pracujesz w Urzędzie? ;-)
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Może i twierdził, że nie ma nic wspólnego ale IP nie pozostawia wątpliwości ;-)dafi33 pisze:a kolega racjonalista pisał że z urzędem nie ma nic wspólnego ale nieważne nie odbiegajmy od tematu .... nie ulega wątpliwości że trzeba zrobić wszystko aby ta inwestycja powstała jak najszybciej ... jest to jedyny teren w jednym kawałku należacym do miasta i należy to wykorzystać .Jakub Kwaśny pisze:Z pewnym dystansem ale przez pryzmat UMT... bo chyba nie zaprzeczysz, że podobnie jak Racjonalista pracujesz w Urzędzie? ;-)
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Ja już dostaje (nie wiem dlaczego ja ) na swoją skrzynkę mailową oferty podwykonawców ;-)Goscinny pisze:Na chwilę obecną to pasowałoby poczekać na jakieś konkrety, bo kawałek pomalowanej mapki nie jest jeszcze planem.
Jak się pojawią konkretne wizualizacje, informacje kto to będzie finansował, na ile lat chca wydzierżawić teren itd. to będzie pole do dyskusji.
ostatnia oferta: http://www.stylostudio.com/
Dokładnie-brać,nie wybrzydzać,póki inwestor chce tu inwestować.Do Rzeszowa niedaleko i jak znam życie kogoś takiego przyjmą z otwartymi rękomanotowany pisze:Zgadzam się, że lokalizacja jest kontrowersyjna - ma mocne i słabe strony - ale trzeba sobie jasno odpowiedzieć na pytanie czy lepiej aby park powstał tu czy aby nie powstał wcale ? bo między bajki można sobie włożyć inne lokalizacje - takiej powierzchni w jednym kawałku nie ma i nie będzie w regionie - jest to ewenement. I w zasadzie tu się powinna skupić dyskusja - a nie gdybanie gdzie by było fajniej...
Wi
Śledzę tą i inne podobne inwestycje w Polsce od 14 miesięcy, ta inwestycja jest najmłodsza, i muszę wielce pochwalić inwestorów i grupę XMD za trzymanie tego w tajemnicy. BARZO DOBRY RUCH,… dlaczego to wszyscy wiemy, kiedy karty są całkiem odsłonięte to wszyscy próbują wyskubać wygraną, a jednak pomysł był XMD i im się należy pochwała.
Prawdopodobnie będę miał rozmowę z jednym z inwestorów tego parku, jakiekolwiek detale przekażę puźniej. dodam także zdjęcie wizualizacji parku które zrobiłem potajemnie
R.H. au/2011
Prawdopodobnie będę miał rozmowę z jednym z inwestorów tego parku, jakiekolwiek detale przekażę puźniej. dodam także zdjęcie wizualizacji parku które zrobiłem potajemnie
R.H. au/2011