Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

CEO
Obywatel

Post autor: CEO »

Keleos pisze: No ten wsteczny nie wchodzi tylko mnie... nie wiem, może kwestia przerzucenia się z renault na coś innego... zobaczymy, jak przestanę pisać przez 3 dni to znaczy, że mnie tarnowiack operuje ; D
Dlatego tylko automat! Kto juz raz mial automata ten wie o czym mowie :)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

lord jedziesz cały czas lewym pasem i 50km/h ? a wiesz że to jest łamanie prawa ? co mówi kodeks drogowy że w polsce jest ruch lewo czy prawo stronny ?, prawy pas jest do jazdy lewy wyprzedania omijania skręcania w lewo, i za jazdę cały czas lewym pasem policja może wystawić mandat, osobiście byłem świadkiem jak starszy Pan jechał cały czas lewym pasem na Jana Pawła II od samego dołu do samej góry z prędkością ok 40km/h, jako iż nie chciałem łamać przepisów jechałem za Panem lewym pasem dając mu znać że chcę go przepisowo i z przepisową prędkością wyprzedzić lewym pasem a za mną jechała policja więc Panowie policjanci na kogucikach wyprzedzili mnie i zatrzymali uprzejmego Pana blokującego lewy pas ruchu :)

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

sylw3st3r pisze: jako iż nie chciałem łamać przepisów jechałem za Panem lewym pasem dając mu znać że chcę go przepisowo i z przepisową prędkością wyprzedzić prawym pasem
Jako, ze w terenie zabudowanym możesz wyprzedzać z prawej strony, jeśli masz drogę o dwóch pasach ruchu w jednym kierunku, to jadąc za gościem lewym pasem...sam łamałeś przepis o ruchu prawostronnym.

Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Mario - ten diagnosta mnie z rowu wyciągał ; D (sam mnie w niego wpędził zresztą, bo był pewien, że wsteczny zadziała...)

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

sylw3st3r pisze:lord jedziesz cały czas lewym pasem i 50km/h ? a wiesz że to jest łamanie prawa
To nie jest łamanie prawa, jechał z prędkością na to pozwalającą przepisowo
sylw3st3r pisze:co mówi kodeks drogowy że w polsce jest ruch lewo czy prawo stronny
Dziwne pytanie trochę, po co 2 pasy w jednym kierunku ?? To tak jak by w W-wie jeździli tylko lewym pasem a dwa pozostałe były puste Jak mnie uczyli na prawko, to prawy pas jest dla samochodów poruszających się nie co wolniej, ale to było jakieś 20 lat temu, może teraz się co nie co zmieniło
sylw3st3r pisze:za jazdę cały czas lewym pasem policja może wystawić mandat
Może pod warunkiem, że utrudniasz ruch innym użytkownikom ruchu poruszającą się z odpowiednią prędkością na to pozwalającą, więc dla mnie proste, może jechać lewym 50 a jedzie 30 to utrudnia ruch innym, po to ma prawy pas żeby nim się poruszać się nie co wolniej

Ale jak pisałem wcześniej prawko zdawałem 20 Lat temu
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

owszem w przepisach tak jest że na drodze dwupasmowej można wyprzedzać z prawej strony ale jest coś takiego jak kultura jazdy, hitem jest jednak to iż jest zakaz wyprzedania przez tiry samochodów osobowych co jest notorycznie łamane przez kierowców TIR-owców co najbardziej jest demotywujące.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

Keleos, tarnowiack Cię 3 dni nie będzie operował, najwyżej kilka godzin. Za to jak się obudzisz, to będziesz miał super opiekę (S_N) ;) A rowami nie należy się przejmować, jedynie wnioski wyciągać. To miejsce jest faktycznie magiczne, zwłaszcza, jak się z góry jedzie i jeszcze trzeba patrzeć, czy od Tuchowa ktoś nie zap... Niejeden mistrz kierownicy tam leżał w rowie.

Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?

samek
Prytan

Post autor: samek »

Jazda lewym pasem jest fajna;pewnie tak myśli liczna rzesza podążających rano do pracy Słoneczną od J.P.II.Zawsze to samo i czasami te same samochody.Od jutra podaję numery.Dajcie ludzie szansę innym.To nieprawda że jak pojedziesz lewym pasem kilkaset metrów to na pewno łatwo ten pas na rondzie będzie tylko twój.A tak pewnie myślą ci,którym sprawia problem zmiana pasa ruchu.Chwała instruktorom za wożenie po rondach i skrzyżowaniach w porze szczytu.Po jeżdzie kursant ma co opowiadać jak się jeżdziło i czego się nauczył.A potem tata mama kupi autko albo mąż i jest fajnie.Przecież każdy ma prawo jeżdzić.

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Ja się nie chwalę bo nie ma czym, ale ja miałem dzwonka Tarnowiec-Nowodworze parę lat temu, więc Keleos nie przejmuj się ;)

Obrazek

Obrazek
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Od razu może tylko skomentuję: ja się zatrzymałem przed rowem, a wjechałem do niego "na rozkaz" ekipy niosącej pomoc... tak więc tylko przednimi kołami lekko wpadłem.

Wolę sprostować, żeby nikt nie pomyślał, że wleciałem tak głęboko jak na zdjęciu ; D

Z tego co słyszę to każdy mój znajomy miał jakiś wypadek, mniejszy lub większy. Tym się nie przejmuję. Bardziej się przejmuje tym, czy nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto w przypadku jakichś niesprawności auta (jutro się dowiem).

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

>>> Za to jak się obudzisz, to będziesz miał super opiekę (S_N) >>>

Taaa, juz widze szczesliwa mine kolegi, jak po wyjsciu z narkozowego odlotu ujrzy nad soba moja twarz :mrgreen:
A co do wstecznego - tez kiedys 'mi sie pomylilo', zapomnialam, ze nie jade swoim autem, i tam gdzie ja mam wsteczny - to inni miewaja szosty bieg. I co prawda z 'szostki' ciezko ruszyc :mrgreen: - ale szarpnelo samochodem nie w ta strone co trzeba, i grunt pod przednimi kolami mi sie skonczyl.
Oprocz watku dla 'madafakow; - proponuje zalozyc 'ja, madafaka' - w koncu kazdy ma cos na swoim 'drogowym' sumieniu. Zdzblo w oku swego brata widzisz, a belki.... itepe etc.

Przy okazji - po wyznaniu swojego grzechu :P - bardzo prosze szanownych parkujacych, zeby nie parkowali w uliczce miedzy Kollataja 1 a 3 (zreszta na zakazie ruchu) - bo tam wolno tylko mieszkancom, a samochodow mieszkancow zaledwie kilka, za to niemieszkancow - w ciagu dnia cala masa (w koncu miejsce idealne, scisle centrum miasta) - SM tam nie zaglada i mandatow nie wlepia, ja po nich dzwonic na pewno nie bede - ale ja parkowac nie umiem, duzo miejsca do tego potrzebuje i moge niechcacy krzywde zrobic komus. Dla waszego dobra, serio

:mrgreen: 8)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

samek tylko podawaj nr rejestracyjnego pierwszego auta jadącego lewym pasem, bo ja bardzo często jadę lewym pasem ale tylko po to żeby wyprzedzić tych jadących prawym ale okazuję się i że na lewym pasie jedzie ktoś 40 km/h a jest tak prawie codziennie bo sam tak jeźdżę ..., co do ja madafaka to przyznam się <wstydniś> Jana Pawła II, Słoneczna, wszystkie drogi z dwoma pasami w jednym kierunku notorycznie przekraczam prędkość i jadę tak 60 do 70 km/h :( no ale to jest dla mnie bez sens 50 km/h kraków na takich drogach ma 70 km/h ..., co do suszarek to nie wiem od ilu łapią ale chyba zależy od humoru i miejsca ustawienie Panów policjantów bo kiedyś mnie zmierzyli przy prędkości 70 km/h na Jana Pawła II ale puścili wolno :D, długo nie czekali bo następny jechał znacznie szybciej i jemu już nie popuścili :P

Autor tematu
Keleos
Rhetor

S_N - tyle ża ja nie wrzuciłem innego biegu... podciągnąłem co trzeba i wrzuciłem wsteczny. To nie była jedynka, przynajmniej nie na drążku.. bo na zębatkach najwyraźniej tak...
To nie było pomylenie biegów.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

keleos stało się trudno się mówi :d ja raz stuknąłem sąsiada zaparkowanego pod blokiem, poszedłem do niego ale nikt nie otworzył a jakiś zazdrosny sąsiad postawił w szybie informację kto i kiedy z nr rejestracyjnym po czym okazało się że nie mogłem załatwić sprawy "słuchaj wujek Ci to wylakieruje" tylko przyszedł z policją bo nie znał mnie po nr rejestracyjnym ..., cóż zawiść sąsiedzka, innym razem chciałem wycofać na parking ustawiłem się pod skosem włączam wsteczny ruszam i co się okazało jakiś Pan stanął mi na tyłku i ledwo ruszając już na nim zaparkowałem afery co nie miara a śladu uszkodzenia brak ... każdemu się zdarza :)

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Co do jazdy lewym pasem - JEST TO ŁAMANIE przepisów - kodeks jasno mówi, że mamy się trzymać PRAWEJ krawędzi jezdni. W miarę możliwości mamy jechać prawym pasem. Jeśli chcemy skręcić w lewo to możemy jechać lewym pasem - ale jechanie lewym pasem kiedy skręcamy na 10 kilometrów to przesada.

Mandaty możemy za jazdę lewym pasem dostać dwa : jeden za niestosowanie sie do ruchu prawostronnego oraz za Jazdę w sposób utrudniający innym - kedy "sramy" się nim 30 km/k.

Do niedawna nie było z tym problemu, naszczęście policja wzięła się za za to - zwłaszcza za buraków jadacych 40 lewym pasem.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ