IS sprzedane!

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Gościnny - absolutnie żadnego połączenia mi przez putty (port 20?) is nie przyjmuje... próbowałem wczoraj.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Keleos, SSH to port 22 - ale pewnie i to jest zablokowane "ze względów bezpieczeństwa" :)

Keleos
Rhetor

No no, port 22, zgadza się. "Serwer niespodziewanie odrzucił połączenie" (in English)

Awatar użytkownika

samcio
Prytan

Post autor: samcio »

Naturalnie do tej pory, żaden admin wszechwładny sieci IS nie był łaskaw do mnie zadzwonić... :-?

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Wczoraj fatalnie .... dzisiaj chodzi jak brzytwa nie wiem co oni tam majstrują ;)

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Wczoraj wieczorem padło/zepsuli/wyłączyli prawdopodobnie jakieś łącze operatorskie (mi to wglądało na Energis). Ping do wp.pl średnio co 3 nie dochodził. Kilka stron ładowało się fatalnie.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Też mam net w kratkę :/ Wkurza to strasznie... nawet onet ładuje się długo. Zostało nam jedynie wspomnienie starego IS.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Poczekajcie, niech jeszcze IS/MM wyłączy bramkę z Zeto... i aż zlikwidują darmowe połączenia pomiędzy tymi sieciami w tamach telefonii...

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

pozostaje czekać w moim przypadku aż w bloku "wyrośnie" konkurencja bo w tym momencie nie ma za bardzo co się burzyć i straszyć o zrywaniu umowy na internet 100Mb

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Keleos: zdecydowana większość hostingów typu shared nie umożliwia dostępu do shella. Jednak jeżeli by Ci zależało na tym, to taka opcja istnieje w linuxpl.com

Uciekaj z tamtego darmowego hostingu, bo nikt nie zna dnia ani godziny kiedy po raz ostatni będziesz tam widział swoje pliki, co gorsza nie wspominając o bazie danych :)

Keleos
Rhetor

No ale skoro mam w umowie zagwarantowane to konto to chyba nie mogą tak sobie usunąć? (w końcu jestem ich abonentem)

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Może tak drastycznie nie będzie, ale gdy np. serwer padnie i nikomu nie będzie się chciało naprawić przez kilka godzin/dni/tygodni, to co wtedy? Ja płacę za hosting i wiem, że jak coś nie działa, to reakcja adminów jest natychmiastowa. Przez 1,5 roku było może kilka mniejszych awarii, ale usuniętych momentalnie. Dodatkowo masz w tym przypadku kontrolę nad zaawansowanymi parametrami hostingu, co się często przydaje. Jak byś potrzebował pomocy w tej kwestii, to pisz na priv.

grzegorz75
Obywatel

Post autor: grzegorz75 »

I jak tam u was. Bo ja powinienem być zadowolony. Pingi wysokie, przepustowość niska. A może powinno być odwrotnie. Sam już nie wiem. :roll:
W każdym razie udało mi się w końcu po długich a ciężkich dodzwonić i usłyszeć standardowe bla bla bla okraszone pełną kulturą.

Czy nie uważacie, że powinni zmienić tą melodyjkę którą się słucha podczas oczekiwania na połączenie z konsultantem. Już mi się znudziła.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Ping do onetu 16ms, lagów w grach nie ma, stronki i YT działają.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Moja firma ma na szczęście OPŁACONY hosting - co więcej umowa nakazuje szybkie usuwanie usterek. Ale my jesteśmy na osobnym dedykowanym serwerze - na którym "siedzą" ci co płacą za hosting. Darmowi mają inną maszynę.

Tak było przynajmniej ponad rok temu - jak jest obecnie nie wiem - ale raczej wątpię by coś sie zmieniło - w końcu hosting to pewna kasa.

Jak się sypnie to przeniesiemy się do konkurencji lub wręcz postawię własny serwer - mały chłodzony pasywnie Net PC w wersji przemysłowej - w zupełności wystarczy, a nie kosztuje drogo. Zamknę go w szafie i spokój.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ