Jakub Kwaśny pisze:trix pisze:Jeżeli mówimy o budżecie państwa to wiadomym jest fakt, że kraje które prowadzą dość restrykcyjną politykę finansową, redukują deficyt budżetowy, reformują finanse państwa wychodzą na tym lepiej.
Aha, czyli generalnie można powiedzieć że kto oszczędza lepiej na tym wychodzi, czyż nie ??
Oki. Mamy dziurę w budżecie, jak ją załatać ??
Trix generalną prawdą jest fakt, że wszyscy umrzemy ;-) innej generalne prawdy nie ma
i jeżeli nie rozumiesz, że świat, a już szczególnie ekonomia to nie system zero-jedynkowy to nic z tego nie będzie. I nie wycinaj kawałków mojej wypowiedzi, bo one są integralną częścią całości - tylko wtedy mają sens!
Ale jeden z banków reklamuje się w Polsce i w USA - oszczędzajmy! :-) ale zacznijmy od siebie ;P
Jakub nie osłabiaj mnie z rana :-P. Świat nie jest zero-jedynkowy ale czasami jest.
Jakie doraźne korzyści mamy w dużej dziury budżetowej ?? Jakie mam ja, jako obywatel ??, służba zdrowia leży, policja leży wojsko leży, ZUS to już nawet nie leży ale sam sie zakopuje. Gdzie idą te pieniądze ??. Ja wiem że wszyscy umrzemy, ale po nas będą inni ludzie, to mamy dla niech zostawić gnój ??
Ravir , PeŁo nic nie pompowało kasy być może dlatego, że jej po prostu nie miało.
http://www.sfora.biz/Rzad-zadluzyl-cie- ... ych-a14982
BTW może zakończmy debatę, albo admin sie zlituje i mejknie nowy topic, bo to nie temat na te sprawy.