Jak kto ma dobrego "górala"...Goscinny pisze:A obok znak "ciąg rowerowo-pieszy" i jeszcze będzie można się pochwalić kolejnymi ścieżkami rowerowymi.
Targowiska Miejskie
-
Autor tematu - Archont
Zerknij w kalendarz i zobacz że 20 to niedziela a później plac zostanie zamknięty, prawdopodobnie zostaną zawieszone łańcuchy i postawione jakieś tablice.Goscinny pisze:Jak miasto ma zamiar "zniechęcić" ludzi do handlowania na Kapłanówce?
Jeśli tak myślisz to w miejscu nowego skrzyżowania na Lwowskiej nadal koczowali by mieszkańcy wyburzonych kamienic.
-
Autor tematu - Archont
Wbrew sobie zacząłem tu chwalić TM i ich akcję informacyjną przed uruchomieniem placu Chyszów, a tu taką wypowiedź pana wice dyra TM nasz lokalny tygodnik wydrukował:
"powodów do interwencji na miejskich placach targowych jest coraz mniej (...) ludzie dobrze wiedzą, co wolno, a czego nie wolno..."
Nie wiem o czym Pan wice dyro mówił, ale nie dalej jak dwa tygodnie temu z budek koło biura jemu podległych kierowników administracji, Straż Graniczna wyciągnęła kilka worów papierosów bez akcyzy. Powiecie, że tak być powinno i tu się zgodzę, tylko czemu tak późno, zwłaszcza że handel ten odbywał się już od kilku lat pod bokiem targowisk i na ich terenie.
Dodam dla niedoinformowanych że pan wice od wielu lat podobno bezpieczeństwem na placach miał się zajmować.
"powodów do interwencji na miejskich placach targowych jest coraz mniej (...) ludzie dobrze wiedzą, co wolno, a czego nie wolno..."
Nie wiem o czym Pan wice dyro mówił, ale nie dalej jak dwa tygodnie temu z budek koło biura jemu podległych kierowników administracji, Straż Graniczna wyciągnęła kilka worów papierosów bez akcyzy. Powiecie, że tak być powinno i tu się zgodzę, tylko czemu tak późno, zwłaszcza że handel ten odbywał się już od kilku lat pod bokiem targowisk i na ich terenie.
Dodam dla niedoinformowanych że pan wice od wielu lat podobno bezpieczeństwem na placach miał się zajmować.
No i co, właśnie wróciłem z nowej Targowicy moje pierwsze odczucia na ten temat są mieszane. Ogólnie parkowanie całkowicie źle oznaczone, jednym słowem wolna amerykanka powinni jednak postawić ze dwie osoby odpowiedzialne za parkowanie pojazdów. Jak na 1 dzień nie ma zbyt wielu klientów, może ze względu na pogodę a może są inne czynniki które mają na taki stan wpływ ( mała reklama, autobus ?? ) Właśnie Autobus, nie wiem byłem tam ponad godzinę i jakoś nie widziałem żeby tam przyjechał lub odjechał więc ktoś tu w bambuko leci. Z ciekawości porozmawiałem z jednym handlujących i zapytałem co sądzi na temat nowego miejsca handlu, i wcale nie byłem zaskoczony odpowiedzią cyt:
Klientów - jak na otwarcie bardzo mało ( myślałem że z ciekawości więcej tutaj Ludzi przyjedzie )
Parkowanie - Porażka
Dojazd (według mojej opinii ) - od Wyszyńskiego Ok, już od Giełdowej Katastrofa.
A zapomniał bym, oczywiście Darmowy Żurek i Kiełbaski ściągły w nowe miejsce chyba całą Tarnowską plejadę nierobów, złodzieji, pijaków, i stoisko z darmowym posiłkiem jest najbardziej oblegane.
Dojazd no cóż mi się jechało dobrze, ale od Wyszyńskiego w giełdową i dojechać do celu ( nie wiem ktoś musi się tym zająć ) katastrofa, samochody parkują na poboczu i żeby dwa auta się zmieściły koło siebie graniczy z cudem, jeżeli ktoś nie będzie uważał może liczyć się z wizytą u blacharza-lakiernika, oczywiście była i Policja jak i Straż Miejska.To tak na szybko, może to się zmieni może nie, więc moje podsumowanie:porażka, katastrofa, nie wiem czy jest sens tutaj handlować, sprzedałem 2 bluzki i jedną parę spodni.
Klientów - jak na otwarcie bardzo mało ( myślałem że z ciekawości więcej tutaj Ludzi przyjedzie )
Parkowanie - Porażka
Dojazd (według mojej opinii ) - od Wyszyńskiego Ok, już od Giełdowej Katastrofa.
A zapomniał bym, oczywiście Darmowy Żurek i Kiełbaski ściągły w nowe miejsce chyba całą Tarnowską plejadę nierobów, złodzieji, pijaków, i stoisko z darmowym posiłkiem jest najbardziej oblegane.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Pewnie dlatego że Darmowy, a jak by nie lukać robi niezłą pętle wiec można za darmo jakiś kawałek przejechać nie docierając na TargowiskoCubaza pisze:ponoć strasznie dużo ludzi nim jeździ
Może był ja nie mówię że go nie ma, tylko że w tym czasie co ja byłem na 100% go nie widziałem.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu