Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Jakub Kwaśny pisze:Teraz pytanie co Mario "ładował"
No wstyd się przyznać, nic tym razem chociaż w bagażniku miałem kilka zgrzewek wkładów a to plastik :)

Ale oczywiście Przepraszam za złamanie zakazu, ale chciałem tylko to jakoś upamiętnić i trwało do dosłownie 3 minutki.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

MaRiO pisze:Ale oczywiście Przepraszam za złamanie zakazu, ale chciałem tylko to jakoś upamiętnić i trwało do dosłownie 3 minutki.
Nie obraź się, ale mówisz, że inni łamią przepisy, że w tym miejscu, gdyby stała policja to ile kasy by mieli za mandaty, a sam wziąłeś i złamałeś przepisy ;)

MaRiO
Prytan

No tak, ale nie to miałem na celu ;) i się nie obrażam ja do takich nie należę, chciałem pokazać jak ewidentnie łamane są przepisy ruchu drogowego. A jeżeli chodzi o moje zachowanie, to się przyznaję do winy ewidentnie ale zawsze bym miał wymówkę miałem towar na samochodzie.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

MaRiO pisze:No tak, ale nie to miałem na celu ;) i się nie obrażam ja do takich nie należę, chciałem pokazać jak ewidentnie łamane są przepisy ruchu drogowego. A jeżeli chodzi o moje zachowanie, to się przyznaję do winy ewidentnie ale zawsze bym miał wymówkę miałem towar na samochodzie.
Hahaha :) tą całą sytuacją Mario dowiódł, że faktycznie policja jest w stanie tam nieźle zarobić i to nie tylko na łamiących zakaz stopu :)

Ps. Jak to jest... mamy znak stopu, ktoś się zatrzymuje za znakiem, ale np. przed przejściem, albo za znakiem tuż za stojącym pojazdem, a później ruszają obaj i skręcają w lewo. Ten drugi się zatrzymał! ale dojechawszy bliżej skrzyżowania drugi raz już nie. Też się tak można tłumaczyć? :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

MaRiO
Prytan

A więc nie żebym się bronił, ale byłem tam jeszcze raz bo mi coś nie dawało spokoju i już wiem co.

Jakub pisał że jest zakaz a no jest, Cubaza pisał że "Jest zakaz zatrzymywania" i tutaj już się nie zgadzam, a dlaczego bo jest zakaz ale tylko postoju ;)

Więc znak B-35 zakaz postoju koło budek z owocami-jarzynami

Obrazek

Po lewej mamy znak B-36 więc zakaz zatrzymywania się.

Obrazek

Pomimo tego dalej przyznaję się do winy, chociaż post z filmem miał być nie co w innym celu.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

MaRiO, ok zgadzam się ;) Wydawało mi się, że po obu stronach jest zakaz zatrzymywania.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Postawa obywatelska Mario! To się chwali ;-) tak myślałem, że to zakaz postoju ale nie byłem pewien, więc napisałem tylko zakaz :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Jakub Kwaśny pisze:
Hahaha :) tą całą sytuacją Mario dowiódł, że faktycznie policja jest w stanie tam nieźle zarobić i to nie tylko na łamiących zakaz stopu :)
Wczoraj ok 23 Misiaczki czekały na końcu św Ducha na tych którzy nie zastosowali się do znaku STOP, aby ruszyć w szalony pościg ;)

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Rodowity żartujesz? z pewnością była to przerwa regeneracyjna, albo chwila na spojrzenie na mapę

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Około 13:30 przed przejściem przez Słoneczną w okolicach banków był dzwonek.
Zakładam, że jak Fiat CC miał z deka przesunięty bagażnik w kierunku maski (ktoś mu w nim zaparkował), to chciał przepuścić ludzi...
Nie wiem jakie straty, stałą karetka na sygnale i najwyraźniej czekali na policję.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Jeden zdolny młody kierowca urwał dziś "szlaban" przy wjeździe na parking Galerii Tarnowi :) przy okazji niszcząc kawałek ściany..............

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

A ja dziś grzecznie czekam na światłach Kołłątaja/Starodąbrowska do jazdy na wprost. Oczywiście w międzyczasie świeci się warunkowa - dziadziowi w Camry najwyraźniej bardzo przeszkadzałem bo ominął mnie lewym pasem :). Gdyby ktoś ze Starodąbrowskiej/Mostowej [wybaczcie ale nie wiem gdzie się która kończy/zaczyna] skręcał w prawo to by było bum.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja wiem, że starsi kierowcy nie chcą uganiać się za modą, ale włączony kierunkowskaz w lewo podczas kręcenia się na rondzie to chyba już zbytnia awangarda...

Beny
Archont

Post autor: Beny »

Keleos pisze:Ja wiem, że starsi kierowcy nie chcą uganiać się za modą, ale włączony kierunkowskaz w lewo podczas kręcenia się na rondzie to chyba już zbytnia awangarda...
Totalna glupota i wprowadzanie zamętu , ale chodzą sluchy ze w niektórych czesciach Polski jazdy na lewym kierunkowskazie gdy wyjeżdża sie ostatnim wyjazdem uczą nawet instruktorzy powinni to w koncu prawnie zakazac żeby nie wprowadzać w blad.

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

Beny pisze:
Keleos pisze:Ja wiem, że starsi kierowcy nie chcą uganiać się za modą, ale włączony kierunkowskaz w lewo podczas kręcenia się na rondzie to chyba już zbytnia awangarda...
Totalna glupota i wprowadzanie zamętu , ale chodzą sluchy ze w niektórych czesciach Polski jazdy na lewym kierunkowskazie gdy wyjeżdża sie ostatnim wyjazdem uczą nawet instruktorzy powinni to w koncu prawnie zakazac żeby nie wprowadzać w blad.
Bo i nie ma takiej potrzeby prawy zjeżdżając tak lewy jadąc po rondzie nie.
15300ml B Rh +

ODPOWIEDZ