Tarnów wypięknieje!!! czyli rewitalizacja Centrum Miasta
Byłem kiedyś w Yorku i tam plac targowy jest w ścisłym centrum miasta - związane jest to z wielowiekową tradycją handlu w tym miejscu. Ale jak to na zachodzie bywa, miejsce jest uporządkowane i estetyczne i to bez spektakularnych rozwiązań. Wszystkie stanowiska są identycznie wykonane w sumie dość podobnie jak na naszym Burku tyle, że nie ma tej blachy falistej pozaginanej na rogach. Dookoła rozmieszczone są ekskluzywne sklepy, które doskonale współgrają z targowiskiem, Swoją drogą jak tam byłem, to handel był raczej marny, ale to może kwestia dnia i pory.
Tak to mniej więcej wygląda w google maps:
a tak to z góry wygląda
Tak to mniej więcej wygląda w google maps:
a tak to z góry wygląda
One zostaną odbudowane. Tak samo jak rozwalone zostały mury przy bimie a potem powstały od nowa.Eredhel pisze:Parę dni temu zauważyłem że zostały skute zostały schody prowadzące z ulicy Wałowej /plac z pomnikiem Bema na uliczkę przy Alchemiku. Czy one będą odbudowane, czy ślad po nich nie zostanie po remoncie?! Ktoś wie coś na ten temat?
Nie wiem gdzie się z tym podpiąć, więc piszę tu.
Jak zobaczyłem dziś kolory na budynkach między ulicami: Lwowska/Goslara/Waryńskiego/pl. Ofiar Stalinizmu to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać... Każda część w innym kolorze jak do tej pory z dominującym różowym, żółtym, teraz na jednym zdaje się pomarańczowy, a widziąłem że od Lwowskiej już też stawiają rusztowania... to co, może zielony?
Masakra...
Jak zobaczyłem dziś kolory na budynkach między ulicami: Lwowska/Goslara/Waryńskiego/pl. Ofiar Stalinizmu to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać... Każda część w innym kolorze jak do tej pory z dominującym różowym, żółtym, teraz na jednym zdaje się pomarańczowy, a widziąłem że od Lwowskiej już też stawiają rusztowania... to co, może zielony?
Masakra...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]