Remont Krakowskiej
Halford zwrócil uwagę na ważną kwestię. Od dawna wiadomo, że w magistracie chcą "zmienić tarnowskie przestrzenie" i zając się górą Krakowskiej ale mowa tutaj była o wyłączeniu tej częsci z ruchu tak by poszerzyć granice zabytkowego centrum i nadać tej przestrzeni bardziej kameralnego charakteru.
Tymczasem wycofano się z ograniczenia ruchu, a więc nie powstaną tam np. lokale z ogródkami piwnymi poza płytą rynku. Nic sie nie zmieni w gruncie rzeczy poza podłożem z kostki zamiast z asfaltu (który do jazdy samochodem przecież jest praktyczniejszy).
Tymczasem wycofano się z ograniczenia ruchu, a więc nie powstaną tam np. lokale z ogródkami piwnymi poza płytą rynku. Nic sie nie zmieni w gruncie rzeczy poza podłożem z kostki zamiast z asfaltu (który do jazdy samochodem przecież jest praktyczniejszy).
-
- Rhetor
Ale tego nie zrobią bo niby gdzie mieliby upchnąć samochody tam parkujące?
Dalej, narzekaliby mieszkańcy, narzekaliby sklepikarze... ja bym nie narzekał, bo mi się to od dawna marzy
Dalej, narzekaliby mieszkańcy, narzekaliby sklepikarze... ja bym nie narzekał, bo mi się to od dawna marzy
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Na etapie projektu pojawił się pomysł na zamknięcie ruchu od Nowego Światu w górę ale zanim projektanci zaczęli działać na biurka TZDM-u posypały się petycje sklepikarzy i mieszkańców, dla dobra sprawy odstąpiono od tej wersji.
Ja też byłem za pomysłem zamknięcia dla ruchu Krakowskiej na tym odcinku.
Ja też byłem za pomysłem zamknięcia dla ruchu Krakowskiej na tym odcinku.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
I to by był pretekst, żeby pomyśleć nad rozwiązaniem zakorkowanej Bema i Narutowicza
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Z Narutowicza NIC nie Zrobisz - do momentu budowy wiaduktu na Alei Tarnowskich - a to zależy od PKP a nie od miasta.
Tarnów ma przygotowane wszystko i cała inwestycji jest już zresztą realizowana - przykład to budowa wału oporowego w okolicy Poczty na Placu Dworcowym.
Jak ta droga powstanie to Narutowicza i Bema się odkorkują.
Tarnów ma przygotowane wszystko i cała inwestycji jest już zresztą realizowana - przykład to budowa wału oporowego w okolicy Poczty na Placu Dworcowym.
Jak ta droga powstanie to Narutowicza i Bema się odkorkują.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
- Kontakt:
Właśnie dzisiaj to obejrzałem na Komisji Kultury ;-)
Ale jest ale...
1. Od strony południowej - nie będzie krawężników, nie będzie też słupków - już widzę tam samochody parkujące "na minutkę" włącznie z ciężkimi samochodami!
Ale jest ale...
1. Od strony południowej - nie będzie krawężników, nie będzie też słupków - już widzę tam samochody parkujące "na minutkę" włącznie z ciężkimi samochodami!
Tory to będzie po prostu innego koloru kamień żadne żelastwo! choć pewnie byłoby ciekawsze.MTar pisze:Goscinny, A ty tu chciałeś asfalt kłaść. Ciekawe z czego zrobią te niby "tory"?
Ostatnio zmieniony 17-02-2011, 23:19 przez Jakub Kwaśny, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Obrazki prawie idealne Po stronie południowej latarnie z wysięgnikami jednoramiennymi. Po północnej z wysięgnikami dwuramiennymi, oprawy montowane na różnych wysokościach. Od strony chodnika niżej. Na Pl. Sobieskiego dwuramienne na jednej wysokości.
No i nie widać owych słupków po stronie południowej chodnika.
Te czarne paski na jezdni to imitacja i odzwierciedlenie faktycznego przebiegu torów tramwajowych.
No i nie widać owych słupków po stronie południowej chodnika.
Te czarne paski na jezdni to imitacja i odzwierciedlenie faktycznego przebiegu torów tramwajowych.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
- Kontakt:
No kiedy piszę, że nie będzie ! (informacja z dzisiaj z ust samego wiceprezydenta)Jakub Kwaśny, no właśnie, że ponoć mają być słupki od strony południowej właśnie przeciw takim cwaniakom "awaryjne - zaraz wracam".
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakub Kwaśny, jakiś jego kumpel chce tam parkować? Przecież to spowoduje, że ludzie będą się przeciskać przy ścianie, bo jeden dupek z drugiem MUSI zaparkować na murze.
Jak nie będzie, to ofiaruję się krążyć tam po otwarciu i fotografować cwaniaków, oraz od razu wzywac policję jeśli ktoś będzie miał "awarię" - tak chyba trzeba, prawda?
Po cholerę rewitalizacja jak wszystko zastawią samochodami?
Jak nie będzie, to ofiaruję się krążyć tam po otwarciu i fotografować cwaniaków, oraz od razu wzywac policję jeśli ktoś będzie miał "awarię" - tak chyba trzeba, prawda?
Po cholerę rewitalizacja jak wszystko zastawią samochodami?