SMS-owy niewypał?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ale zajadły komentarz No cóż widać ktoś tu raczej ma jakieś prywatne urazy do "kliki" albo "sitwy" - no cóż spiskowa teoria dziejów. Wszyscy są źli - ja jeden prawy i sprawiedliwy! A co jeśli za rok proboszczu przeżyjesz rozczarowanie? Już masz działeczkę w Gminie Tarnów?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Wrócę do tematu i z ciekawości zapytam co kosztowało aż 30 tyś zł? Urządzenie do newslettera które kosztuje ok. 2-3 tyś czy może jakiś "super komputer"? Zakładam że trochę środków mogło zostać wydanych na marketing. Kubo, z racji tego iż jesteś najbardziej zorientowany w temacie, to pytanie kieruję do Ciebie.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Huziu, również uważam, że to jest smsowy niewypał i będę chciał na piśmie rozliczenia wysłanych smsów. Tym bardziej, że dobry pomysł, zaczerpnięty m.in. z Rzeszowa przedłożyłem na sesji no i miał być realizowany i.... Ciekaw jestem czy na wykazie, który przedstawi firma będzie więcej smsów niż te które przyszły do mnie np. w dziedzinie "kultura". Na dobra sprawę taki newsletter smsowy chyba zrobie u siebie na stronie internetowej, każdy zapisany dostanie smsa o aktualizacji na stronie, i mnie to będzie kosztowało 30 zł miesięcznie (przy max. obciążeniu 2000 użytkowników)
Nie napisałem że to niewypał, tylko o bardzo wysokich mało realnych kosztach tego "bajeru", bo pomysł sam w sobie jest bdb dobry i podoba mi się.
Istnieją dwa sposoby realizacji: wykupienie usługi w odpowiedniej firmie, lub zaopatrzenie się w sprzęt we własnym zakresie czyli modem gsm z oprogramowaniem gdzie jego cena to jak napisałem wcześniej 2-3tyś zł + komputer. Dlatego ciekaw jestem dlaczego koszt wyniósł aż 30tyś zł?
Można spekulować... drogi "super komputer" (wystarczyłoby wykorzystać istniejący już gdzieś w UM zwykły biurowy PeCet), wynagordzenie dla firmy, a może wliczone są w koszta tysiace sms'ów wysłanych w przeciągu kilku lat i wynagrodzenie dla dodatkowego pracownika który roześle newsletter raz dwa razy w miesiacu?
Z cały szacunkiem, ale jeżeli UM płaci takie sumy za tak banalne sprawy, to aż strach pomyśleć jak to wygląda przy innych projektach! Ale co tam, pieniądze nas podatników to można przepłacać.
P.S. Ciekaw jestem ile osób na dzień dziejszy zapisanych jest do newslettera.
Istnieją dwa sposoby realizacji: wykupienie usługi w odpowiedniej firmie, lub zaopatrzenie się w sprzęt we własnym zakresie czyli modem gsm z oprogramowaniem gdzie jego cena to jak napisałem wcześniej 2-3tyś zł + komputer. Dlatego ciekaw jestem dlaczego koszt wyniósł aż 30tyś zł?
Można spekulować... drogi "super komputer" (wystarczyłoby wykorzystać istniejący już gdzieś w UM zwykły biurowy PeCet), wynagordzenie dla firmy, a może wliczone są w koszta tysiace sms'ów wysłanych w przeciągu kilku lat i wynagrodzenie dla dodatkowego pracownika który roześle newsletter raz dwa razy w miesiacu?
Z cały szacunkiem, ale jeżeli UM płaci takie sumy za tak banalne sprawy, to aż strach pomyśleć jak to wygląda przy innych projektach! Ale co tam, pieniądze nas podatników to można przepłacać.
P.S. Ciekaw jestem ile osób na dzień dziejszy zapisanych jest do newslettera.
Dziwne, ja mam kulturę i sport zasubskrybowane i ostatni sms dostałem 4.12 (sport)Goscinny pisze:Ostatniego SMS'a z UM dostałem 16.10.2009 r. - od tego czasu widocznie w Tarnowie niczego nie było.
Kod: Zaznacz cały
5 12 g. 9-15 hala ul. Chemiczna, Mikolajkowy Halowy Turniej p. noznej Orlikow
5 12 koszykowka mecz wyjaz OSSM PZKosz Stalowa Wola - SSA Unia
6 12 g. 10-16:30 hala ul. Krupnicza XI Ogolnopolski Mikolajkowy Turniej Karate Kyokushin
-
- Rhetor
- Kontakt:
Chodziło mi raczej, że to nie wypał w tym sensie, że rzadko dostaje smsy! Że one powinny w każdym tygodniu być wysyłane, tego powinno być dużo! Za 30 tys. o jakimś ważnym wydarzeniu powinni dodatkowo przypominać np. na 2 h przed spektaklem (jeżeli chodzi o kulturę) lub ważnymi zawodami, jeżeli chodzi o sport! A tu nic ...
Ps. Tak a propos ktoś chętny na newslettera z mojej strony? Badam Rynek...
A przy okazji udowodniłbym, że sam potrafię lepiej i nie za 30.000zł
Ps. Tak a propos ktoś chętny na newslettera z mojej strony? Badam Rynek...
A przy okazji udowodniłbym, że sam potrafię lepiej i nie za 30.000zł
-
- Rhetor
A tam od razy 2-3 tys, proszę: klik
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
- Kontakt:
Rozumie, że jak tylko taką usługę rozpocznę to mam już zgodęAd2222 pisze:No dobra, ja się zgadzam, ale w imię testu, a nie że lubię Twoje poglądy
Ps. poglądów nie musisz lubić ;-) możesz mieć jedynie zastrzeżenia (bądź nie ) do mojej pracy w Radzie
Ostatnio zmieniony 09-12-2009, 12:25 przez Jakub Kwaśny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
A gdzie ja tak napisałem? bo coś tego znaleźć nie mogę a nie przypominam sobie takiego tekstu z mojej strony.Jakub Kwaśny pisze:Rozumie, że jak tylko taką usługę rozpocznę to mam już zgodęLordRuthwen pisze:No dobra, ja się zgadzam, ale w imię testu, a nie że lubię Twoje poglądy
Ps. poglądów nie musisz lubić ;-) możesz mieć jedynie zastrzeżenia (bądź nie ) do mojej pracy w Radzie
To akurat napisał ad.
Wysłane z mojej budki telefonicznej