Sklep z kalkulatorami
Sklep z kalkulatorami
Gdzie w Tarnowie znajdę sklep z kalkulatorami naukowymi?
Coś mi się kojarzy, że w Zenicie jest takie stoisko, ale gdzie jeszcze można kupić jakiś kalkulator np. Casio serii FX? Nie mówię o programowanych, ale takich lepszych do szkoły i na studia.
Coś mi się kojarzy, że w Zenicie jest takie stoisko, ale gdzie jeszcze można kupić jakiś kalkulator np. Casio serii FX? Nie mówię o programowanych, ale takich lepszych do szkoły i na studia.
W Media Markt są, a przynajmniej były kalkulatory Casio z serii FX
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
Na wprost ZUS'u była firma, która miała spora ofertę. Dodatkowo mamy na Krakowskiej firmę ZIBI - która też ma w ofercie kalkulatory.
Swoją ścieżką już dawmo "olałem" kalkulatory - wystarczy odpowiedni program na PALMTOP'a - sprawdza się o wiele lepiej. Dodatkowo wgrałem też soft do mojego Netbooka jak potrzebuję większego ekranu i mozliwości.
Swoją ścieżką już dawmo "olałem" kalkulatory - wystarczy odpowiedni program na PALMTOP'a - sprawdza się o wiele lepiej. Dodatkowo wgrałem też soft do mojego Netbooka jak potrzebuję większego ekranu i mozliwości.
9000 ml A Rh-
Ravir pisze:Swoją ścieżką już dawmo "olałem" kalkulatory - wystarczy odpowiedni program na PALMTOP'a - sprawdza się o wiele lepiej. Dodatkowo wgrałem też soft do mojego Netbooka jak potrzebuję większego ekranu i mozliwości.
Przerabiałem ten temat w sobotę. Miałem egzamin i niektórzy próbowali wykorzystać fakt, że w ipadach, ipodach, htc itp. jest kalkulator. Takie coś nie przeszło i obliczenia musieli wykonywać w pamięci. Tak, że jak ktoś chce kalkulator do szkoły to nie chce komputera, bo nieraz nie można go używać na kolokwiach itp.ad2222 pisze:A nie lepiej 8" netbooka??? Z kalkulatora maila nie wyślesz...
Oraz dodatkowymi funkcjami :
Kalkulatory "skręcające" bardziej w stronę inżynierii będa miały dodatkowe funkcje obliczania np. zwężek pomiarowych, przeliczania jednostek, funkcje mechaniki cieczy, gazów czy ciał stałych, obliczenia wytrzymałościowe. Często też mają zawarte tablicze fizyczne, mechaniczne - ot na przykład katalog przeliczeniowy połączeń gwintowanych - czyli jaką śrubę dobrać na dane obciążenie.
Te naukowe mogą mieć rozbudowane funkcje analizy matematyczno, fizyczno chemicznej. Moduły z reakcjami chemicznymi, tabele i biblioteki.
Generalnie oprogramowanie na PDA ma tą zaletę, że jest uaktualniane zaś dedykowany kalkulator najczęściej ma zamkniętą funkcjonalność.
Kalkulatory "skręcające" bardziej w stronę inżynierii będa miały dodatkowe funkcje obliczania np. zwężek pomiarowych, przeliczania jednostek, funkcje mechaniki cieczy, gazów czy ciał stałych, obliczenia wytrzymałościowe. Często też mają zawarte tablicze fizyczne, mechaniczne - ot na przykład katalog przeliczeniowy połączeń gwintowanych - czyli jaką śrubę dobrać na dane obciążenie.
Te naukowe mogą mieć rozbudowane funkcje analizy matematyczno, fizyczno chemicznej. Moduły z reakcjami chemicznymi, tabele i biblioteki.
Generalnie oprogramowanie na PDA ma tą zaletę, że jest uaktualniane zaś dedykowany kalkulator najczęściej ma zamkniętą funkcjonalność.
9000 ml A Rh-