Tarnów - miasto przyjazne rowerzystom.

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

trix
Rhetor

Post autor: trix »

O kurcze, jak to sie szybko zmienia.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Wreszcie jakaś dobra wiadomość.
Powitać Cyklokarpaty to będzie radość.
Kameralna impreza na jaką zasługuje nasze miasto, bez komercji i zadęcia.
I co najważniejsze pozostałe edycje o podobnej trudności i blisko.
Obstawiam jakieś 500 ludków na starcie.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

starówka, to połączysz te szlaki na mapie, bo jeszcze trasy nie ma?

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Goscinny pisze:to połączysz te szlaki na mapie, bo jeszcze trasy nie ma?
to się Burek odszczeknął :mrgreen:

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Zjednoczona może kiedyś będzie, dziś nie ma się gdzie zjednoczyć.
Jak na razie jest wielu Ojców sukcesu, którego nawet na horyzoncie nie widać.
A najgorsze to że Ci, o których najbardziej słychać tak naprawdę najmniej robią.

Chciałbym prosić o przedstawienie powodu ostrzeżenia, czemu taki a nie inny wymiar. Napisanie w wiadomości "bo się już dawno" należało to chyba przejaw tchórzostwa i łatwej zemsty ze strony administracji.
Skoro użytkownik Gościnny się łatwo obraża i nie potrafi pokazać że się mylę w swojej opinii to przynajmniej niech nie korzysta ze swoich uprawnień w celu uciszenia rozmówcy.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Odblaskowy Anioł ze Szczecina około 14 opuścił nasze miasto, ale jak zapowiedział jeszcze tu powróci. To był ciekawy tydzień.
Załączniki
Image1.JPG

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

starówka pisze:nie potrafi pokazać że się mylę
1. "Ale wiedzcie o jednym że większość uczestników blokady przyjechała samochodami na których mieli rowery" - nie udiwodniłeś tego, szyko zmieniłeś na "część osób"
2. "Wstyd się przyznać że imprezka była na pokaz, rozdano rowerki kolegom, koleżanką, dziewczynom" - kolejny raz to tylko twoje słowa bez potwierdzenia
3. "ludzie Mirka jak i on sam wzięli rowery sklepowe" - skąd wiesz, że sklepowe a nie swoje? Posądzasz o coś ludzi bez dowodów
4. "Aż tak wiele tych pism nie było - może jedno, góra dwa" - masz na to jakiś dowód, czy to tylko liczba wzięta z sufitu?
5. "Zaproszenie na rozmowy do prezydenta było aktualne już wcześniej ale się iść Mirkowi B. nie chciało" - masz na to dowód?
6. "No tak kolega Gościnny mocno się napracował, wziął mapę i połączył szlaki w jedną całość" - kolejny raz mijasz sie z prawdą. Nigdzie nie napisałem, że to ja, a po drugie nie masz pojęcia o czym piszesz. Paweł sporo sie najeździł - często wieczorami, po pracy, żeby zrobić trasę.
7. "Maraton Eska w Tarnowie to było nieporozumienie" - to tylko twoje słowa. Jakoś nie mają potwierdzenia na forum bikemaratonu.
8. "Ja nie opluwam, ale też nie przypisuję sobie jak Ty wielu osiągnięć innych ludzi." - kolejne kłamstwo. Nigdzie niczego sobie nie przypisywałem.

To tyle - teraz czekam na dowody do twoich słów.

ps: widzę, że admin na chwilę cię uciszył - może i dobrze. Ja go o to nie prosiłem.

trix
Rhetor

Goscinny pisze:ps: widzę, że admin na chwilę cię uciszył - może i dobrze. Ja go o to nie prosiłem.
Czyli bananik ??.

Z jednej strony gość pisze:
Goscinny pisze:Maraton Eska w Tarnowie to było nieporozumienie
aby zaraz potem:
starówka pisze:Wreszcie jakaś dobra wiadomość.
Nie wiem dlaczego cykl ogólnopolski jest gorszy od lokalnego, i co to miało znaczyć ta "komercja i zadęcie".
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

trix
Rhetor

Władza sob ie przypomniała, czyżby wybory się zbliżały ??.

- Usuwa sprzeczność pomiędzy Prawem o Ruchu Drogowym, a Konwencją Wiedeńską. Niespójność ta była przyczyną wielu wypadków i nieporozumień na przejazdach rowerowych. Teraz pierwszeństwo rowerzysty (które miał już wcześniej) jest jednoznacznie zapisane.

Ten zapis świadczy że u nas z prawa najnormalniej się kpi. Konwencja wiedeńska została podpisana hohohoho temu, i dopiera teraz sobie ktoś przypomina że są "rozbieżności".

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

trix, i teraz pojedziesz na wprost na skrzyzowaniu, a burak zakręcający w prawo cię skosi i jeszcze będzie miał pretensje. A ty coś połamane i satysfakcje, że to nie twoja wina.

trix
Rhetor

Dziękuje Ci za taką satysfakcję. Miną jeszcze lata, a zresztą o czym tu rozmawiamy. Ten przepis jest najwyraźniej bez sensu (ten co obowiązywał) bo w takich ramach prawnych "nie opłaca" się jeździć rowerem po ścieżce, bo jesteś bardziej podporządkowany niż rower na ulicy. Nie wiem kto to taki mądry, żeby takie absurdy ustanawiać. Nawiasem kiedyś rozjechałby mnie burak skręcający w lewo ( na CPN) w moją stronę. Niestety nie mam oczów z tyłu, a na dodatek ten cymbał nie raczył włączyć kierunku, tylko z pichami zajechał mi drogę o mało co nie rozjeżdżając mnie i jakiegoś dziadka na wigraku.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Podoba mi się, że teraz z wielkim hukiem obwieszcza się "remonty ścieżek", które np. obejmują obniżenie krawężników przy dojazdach. Np. w ten sposób "naprawiono" ścieżkę w okolicy 11 gimnazjum, a teraz mają to zrobić w okolicach MPEC (ścieżka w stronę Brukbetu za plecami Tauronu i HSG).

Ja się pytam, kto (z imienia i nazwiska) odbierał te ścieżki zaraz PO ich wykonaniu i dlaczego dopuścił, żeby ścieżki z takimi wysokimi krawężnikami w ogóle przeszły (miasto za nie zapłaciło)...?

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Domyślam się, że dokładnie ta sama osoba, która obecnie zleca remont i zapewne odbierze wykonanie robót.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ja z innej beczki : są może chętni na współne wycieczki rowerowe? Mam na myśli fajną, niezbyt cięzka trasę, jazda odbywała by się w tempie czysto amatorskim, bez pośpiechu. Póbowałem parę razy jechać ze znajomymi z zaprzyjaźnionego FORum ROWERum brać udział w ich treningach, niestety są to zawodowcy :mrgreen: po przejechaniu 2 kilometrów znikali mi za horyzontem :mrgreen:

Sam jeżdżę - ale samemu to nudne - może wzorem wspólnych treningów dla "zawodowców" na FORum ROWERum - Zorganizowalibyśmy treningi dla amatorów, tak by nawet starsze dzieci mogły pojechać z nami.
Całość widział bym tak by przejechać solidny dystans, jest w okolicy sporo fajnych tras, które nie są ciężkie.

Jacyś chętni?
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ