Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Podstawą jest głupota i to że panowie mundurowi potrafią wmówić że mandat się należy.
Niepokoi mnie tylko sytuacja że się naszym szeryfom średnia podnosi, ostatnio dali 9 (słownie dziewięć ) mandatów za sranie psami po chodnikach.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

starówka pisze:ostatnio dali 9 (słownie dziewięć ) mandatów za sranie psami po chodnikach.
Za to powinni lepić na lewo i prawo akurat.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Tu nie chodzi za co i ile, tak naprawdę istotą jest to, że Ci pożal się boże strażnicy teksasu mają ciężkie dupska przyklejono do słabo wentylowanych siedzeń w swoich szybkich patrolowych pojazdach mechanicznych. I gdy tak naprawdę przydali by się na Mickiewicza by przez chociaż dwie godziny dziennie przez jakiś okres czasu zagonić ludzi do przejścia (auto im w tym nie potrzebne) lub z buta przejść Krakowską z góry na dól i z powrotem, i pogonić samochody zaparkowane z prawej strony, oni wolą się lansować zwłaszcza w mediach i pie...... głupoty ile mandatów kundelką srającym wręczyli.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Co robi straz miejska na obwodnicy ?
Jechalem wczoraj odwieźć dziewczyne do domu, jechalem obwodnica w kierunku do Krakowa, za 10 minut wracalem w kierunku do Rzeszowa.
Straz miejska samochodem dostawczym (chyba ich ten Peugeot) jada sobie 90km/h za chwile wracajac widze ich w kierunku w druga strone. Moje pytanie i zastanowienie jest takie ? Co oni tam robili ? Bo jako patrol - nie bardzo, jako drogówka - nie bardzo. Bardzo chętnie uslyszal bym odpowiedź od szefostwa Strazy Miejskiej. Bo na osiedlu ich nie widac za czesto ale paliwo na jazde po obwodnicy - maja :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Beaver, ja ich kiedyś widziałem przy moście na Dunajcu :P Okazało się potem, że prawdopodobnie byli w serwisie Peugeota w Mikołajowicach ;) Może teraz też tam jechali, ale zapomnieli z czym mieli jechać i się wrócili. Bądź jechali na jakąś bardzo ważną akcję!

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

No to cos nie dojechali bo ja ich minałem na przeciwko Góry Marcina. Zważywszy na fakt iż jechalem 110km/h ;-) to dojechalem do Zbylitowskiej Góry troche wczesniej i wracalem zaraz a oni juz byli w przeciwnym kierunku to chyba stwierdzili ze Serwis o 20 w sobote bedzie zamkniety ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Może wyrabiali normę kilometrów? Posiedzieli u Mądla, a gdzieś te kilometry muszą wyjeździć - a na obwodnicy najszybciej pójdzie. Taka moja teoria spiskowa.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Ja ich często w lecie widywałem na Cmentarnej w okolicach dawnej giełdy warzywnej, i w Parku Sanguszki na ul.Sanguszki koło rozwidlenia. Nie wyglądali na pracujących, raczej na takich co siły regenerowali, choć skojarzenie z pewną sceną z filmu "Ciało" też mi w głowie zaistniało.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Goscinny pisze: a gdzieś te kilometry muszą wyjeździć - a na obwodnicy najszybciej pójdzie
no 2-3 razy tam i z powrotem i norma jest poza tym oszczędzają auto ''na przełomach'' :lol:

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Dzisiaj Robili zakupy w Biedronce na Ducha, nawet nie chce się Im przejść tylko muszą jechać :mrgreen:

Obrazek
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

sybirak
Prytan

Post autor: sybirak »

Na Ducha jest zakaz ruchu.
Skoro wjechali to z interwencją :D :mrgreen:

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

sybirak pisze:Na Ducha jest zakaz ruchu.
Skoro wjechali to z interwencją :D :mrgreen:
tak po chrupki dla sarenki ''uratowanej'' z wielką pompą ostatnimi czasy :lol:

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Na Ducha zakaz ruchu, dół placu Bema tylko dla zaopatrzenia a chłopaki raźno śmigają.
Na Panny Mari na chodniku koło hali miejskiej i na mostku na Wątoku dość często po kilka aut parkuje, ale dzielni chłopcy tak zmęczeni na bazę jada że mają problem pupki z autek ruszyć.

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Mówisz masz Panny Mari - Apteka

Obrazek

Krakowska - koło F1

Obrazek
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

starówka
Archont