Zimowe igrzyska olimpijskie w Tarnowie
Zimowe igrzyska olimpijskie w Tarnowie
Czy istnieje mozliwosc zorganizowania igrzysk olimpijskich w tarnowie? jak myslicie? ;p sadze ze bysmy byli w stanie razem zorganizowac razem z Krakowem. CZEKAM NA OPINIE !!!!
Tak tak. Sandowiczkę przerobić na skocznie a'la mamucia, na stawie Kantoria urzadzić curling, na przenośnym lodowisku taniec figurowy na lodzie a na stacjonarnym hokej Łyzwiarstwo szybkie, saneczkarstwo i bobsleje niech wezmie Kraków.
Narciarstwo alpejskie, dowolne i biegowe na Marcince a biathlon na Piaskówce, w Krzyżu ze strzelnicą w LOKu. Taaak... Szaleństwo!
Loty na marsa odpadaaają. Miasto nie ma terenów pod inwestycje;P nie ma gdzie kosmodromu wcisnąć. No chyba że... naprzeciwko torwaru ponoć coś będzie można wyburzyć:D
Narciarstwo alpejskie, dowolne i biegowe na Marcince a biathlon na Piaskówce, w Krzyżu ze strzelnicą w LOKu. Taaak... Szaleństwo!
Loty na marsa odpadaaają. Miasto nie ma terenów pod inwestycje;P nie ma gdzie kosmodromu wcisnąć. No chyba że... naprzeciwko torwaru ponoć coś będzie można wyburzyć:D
ehhh ludzie... gdyby wszyscy mysleli tak jak wy to.... moze i nie mamy gor ale np chodzilo by mi o sporty halowe jak np. hokej itp.... dalo by sie wybudowac przynjamniej 2 hale jak by sie miasto postaralo i zebralo fundusze ... w krakowie bylo by otwarcie i kilka dyscyplin ... w tarnowie rowniez ...a w zakopcu oczywiscie skoki narciarskie biegi i narciarstwo alpejskie ;d trzeba wiaryyyyy.... takie llillehamer miasto liczace 25.000 ludzi a potrafilo stosunkowo nie dawno ( w 1994 r.) przeprowadzic igrzyska. tarnow takie pikne miasto i igrzyska np w 2022 r lub 4 lata pozniej razem z krakowem i zakopcem moglo by sie postarac o olimpiade ja wiem ze miasto nie za bogate ale mamy szanse postarac sie bo w kupie sila
Jakby sie postaralo to może i by kosmodrom faktycznie powstał. Poki co drżą wszyscy w zwiazku z decyzją co dalej z 1 (słownie: jedną) halą Jaskółki, na którą bedzie cięzko pieniądze wysuplać.dido pisze: dalo by sie wybudowac przynjamniej 2 hale jak by sie miasto postaralo i zebralo fundusze ...
Takie Lillehammer nie ma co porównywać do Tarnowa tylko właśnie do Zakopanego, które (poza podobną liczbą mieszkańcow) co roku organizuje Mistrzostwa Świata i podobnie jak wspomniane norweskie miasto ma infrastrukturę - jest ośrodkiem sportow zimowych, jest nastawione na organizacje imprez zimowych oraz posiada duże deniwelacje (kilkaset metrów, a nie jak Tarnów kilkadziesiąt).dido pisze:takie llillehamer miasto liczace 25.000 ludzi a potrafilo stosunkowo nie dawno ( w 1994 r.) przeprowadzic igrzyska.
Ostatnio zmieniony 06-02-2011, 19:01 przez misha, łącznie zmieniany 2 razy.
A na końcu przyjechał rycerz na białym rumaku i rozdał wzystkim Paszporty Polsatu.dido pisze:ehhh ludzie... gdyby wszyscy mysleli tak jak wy to.... moze i nie mamy gor ale np chodzilo by mi o sporty halowe jak np. hokej itp.... dalo by sie wybudowac przynjamniej 2 hale jak by sie miasto postaralo i zebralo fundusze ... w krakowie bylo by otwarcie i kilka dyscyplin ... w tarnowie rowniez ...a w zakopcu oczywiscie skoki narciarskie biegi i narciarstwo alpejskie ;d trzeba wiaryyyyy.... takie llillehamer miasto liczace 25.000 ludzi a potrafilo stosunkowo nie dawno ( w 1994 r.) przeprowadzic igrzyska. tarnow takie pikne miasto i igrzyska np w 2022 r lub 4 lata pozniej razem z krakowem i zakopcem moglo by sie postarac o olimpiade ja wiem ze miasto nie za bogate ale mamy szanse postarac sie bo w kupie sila
slowa krytyki padaja pod moim pomyslem. rozumiem. spodziewalem sie nawet ostrzejszych komentarzy..... hahah kosmodrom wam sie marzy... macie bujna wyobraznie . jedzcie sobie na floryde drodzy moi. ja wiem ze teraz tarnow raczej organizacyjnie ani finansowo by nie udzwignol takiej imprezy ale ludzie .... dlaczego nie mozemy sie porownywac do najlepszych... wolicie do rumuni czy do wegier - naszych przyjaciol.... tak nie zajdziemy wysoko. zimowe igrzyska to nie letnie ani mistrzostwa swiata w pilce noznej. do igrzysk nie trzeba metra ani 10 terminali lotniczych... sadze ze w ciagu 20 lat razem z krakowem ( ktory by wziol o wiele wieksza czesc imprezy ) oraz z zakopanem... byli bysmy w stanie zorganizowac . aha a jak chcecie kosmodorm staiwac to mozecie pojechac do najblizszego w kazachstanie jak sie nie myle ... w koncu tarnow musi sie porownywac z takimi miastami jak np. lwów - to miasto lata swietnosci ma za soba.... no ale gdyby bylo w polsce... ;d ale nie odbiegajmy od tematu ;d
Ja wiem że to nie będzie do końca związane z Igrzyskami , ale wystarczyło by wyremontować i rozbudować stadion ( chyba Miejski ) Unii Tarnów i postarać się o organizację GP na Żużlu.
Bankowo by było więcej Ludzi , a Miasto i Cała reszta by na tym zyskała. Mało tego wydaje mi się że były by to duże mniejsze koszta niż Zorganizowanie Igrzysk.
Bankowo by było więcej Ludzi , a Miasto i Cała reszta by na tym zyskała. Mało tego wydaje mi się że były by to duże mniejsze koszta niż Zorganizowanie Igrzysk.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
MaRiO, za czasów gdy sponsorem była jedna z rafinerii ( celowo nie podaje nazwy ) to o tych planach mówiono całkiem głośno, zarówno o remoncie/modernizacji stadionu oraz także organizacji GP. Ale spójrzmy prawdzie w oczy: FIM i BSI w życiu nie zgodzą się na kolejny turniej GP w Polsce No cóż, pozostają nam mówiąc kolokwialnie "olewane" przez większość "liczących się" zawodników Mistrozstwa Europy...
Ale w sumie hala lodowa jest Wystarczyło by tylko przywrócić aparaturę do mrożenia
Ale w sumie hala lodowa jest Wystarczyło by tylko przywrócić aparaturę do mrożenia
Co do Grand Prix na zuzlu to sytuacja za panowania Rafinerii była troche inna: Wtedy GP w Polsce było w Wrocławiu i Bydgoszczy. Stadiony dość zaniedbane. Wtedy wystarczylo bardzo mało abyśmy dostali GP. Powiekszenie parkingu dla Zawodników a reszta to małe p******.
Teraz gdy GP w Polsce jest w Lesznie, Toruniu... nie mamy zadnych szans ich przebić.
Porównajcie sobie motoarene w Toruniu z naszym stadionem...
Teraz gdy GP w Polsce jest w Lesznie, Toruniu... nie mamy zadnych szans ich przebić.
Porównajcie sobie motoarene w Toruniu z naszym stadionem...
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau