Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

^^
Już mówiłem; jazda dużymi grupami z prędkością 20 km/h po ulicach z "przełomami" na których trzeba przecież zachować maks. ostrożności :lol: Korki będą większe przez co ruch się zmniejszy i taka Konarskiego wytrzymałaby dłużej niż 3 miesiące :lol:

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Dominik_PCH, owszem, ale tylko w teorii bo niektórym się poprzestawiało i uważają, że to ludzie są dla nich a nie urzędy dla ludzi.
Zbierz podpisy, odwołaj dyr. TZDM i będzie po sprawie.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Worek asfaltu i buty z twardą podeszwą - to wystarczy by być tak dobrym jak ekipa remontująca drogi. Jak dorzucimy do tego coś do podgrzania tego asfaltu to będziemy lepsi i możemy na własną rękę łatać miasto.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

To może być innowacyjny projekt :) dostaniemy 40 tyś z UE na buty, trochę asfaltu i palniki :D dla każdego. Przejmiemy zlecenia TZDM'u na remonty dróg miejskich i będziemy wszyscy bogaci a i miasto skorzysta :D.

Keleos
Rhetor

Ale swoją drogą - można zrobić happening. Taki hardkorowy... wszystko oczywiście dokumentować: idziemy z workiem łajna i łajnem zaklejamy dziury w drogach. Trzeba się tylko uzbroić w odświeżacz powietrza i dobre cholewiaki.
Myślę, że byłoby to wymowne ; )

Jak coś to jestem dostępny jeszcze tydzień na taką akcję. Nie mam tylko ani łajna ani cholewiaków.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Telewizja przyjdzie :D i cała Polska się dowie :D to lepsze od dokumentacji foto.
ZACNE :D

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Dominik_PCH pisze:To może być innowacyjny projekt :) dostaniemy 40 tyś z UE na buty, trochę asfaltu i palniki :D dla każdego. Przejmiemy zlecenia TZDM'u na remonty dróg miejskich i będziemy wszyscy bogaci a i miasto skorzysta :D.
To rozwiązanie ma wadę: trzeba będzie rozwiązać TZDM, co jego pracownikom może się nie spodobać.

Ale jest też zaleta tego rozwiązania. Tarnów znowu będzie sławny na całą Polskę. Ba! Może nawet na cały świat! Chyba warto spróbować.
Keleos pisze:Ale swoją drogą - można zrobić happening. Taki hardkorowy...
Jestem za. Jeśli tylko czas pozwoli - jestem.

Jakis pomysł na wybór ulicy do "remontu"?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Pracowników zatrudnimy my, weźmiemy z programu na tworzenie nowych miejsc pracy :D i damy trochę więcej przy wypłacie + palniki do podniesienia jakości wykonywanych prac na drogach. Tym sposobem zabierzmy ludzi z TZDM'u. Ten upadnie bo nie będzie miał kto robić, dyrektor straci posadę i problem się rozwiąże.

Happening mnie urzekł, ale skąd wziąć nawóz ? - kiedyś na jasnej dziadek - miał konia i furmankę to był by pojazd, tylko problem bo od paru lat go nie widuje.

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

pb pisze: Jakis pomysł na wybór ulicy do "remontu"?
Może zaproponuję ulicę Elektryczna - Spokojna

Jak by co też się piszę akurat mam jeszcze 30 dni urlopu i gumiaki na strychu się znajdą :D

Poprawione nie wiem jak to się stało :P
Ostatnio zmieniony 04-02-2011, 12:02 przez MaRiO, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Właśnie, a może wypróbować takie rozwiązanie jak zakup dziury od miasta :)

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Bojkot. Swego czasu mieszkańcy bodajrze Olkusza zbuntowali sie gdy im burmistrz chciał w swietle reflektorów otwierac nową i już popsutą drogę. Przyszli tłumnie z transparentami, megafonem, do granic wq***ni. Ogólny bojkot i gosc zamiast blyszczec to sie zburaczyl na cala Polskę.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

I przy okazji marszałkowi Nawarze się oberwało...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Keleos
Rhetor

Nowe rondo w Tarnowie!

Rondo to rozpoczyna nam ulicę Reymonta.
Mam więcej zdjęć nawierzchni, ale w skrócie - cały odcinek wygląda niemal identycznie.
Załączniki
003.jpg
002.jpg
001.jpg

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Mam nowe hasło reklamowe dla urzędników :
Tarnów przełomami stoi :lol: lub : ''przełom'' się i odwiedz Tarnów :lol:

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

dafi33 pisze:Mam nowe hasło reklamowe dla urzędników :
Tarnów przełomami stoi :lol: lub : ''przełom'' się i odwiedz Tarnów :lol:
Może chcą zrobić konkurencję w turystyce dla "przełomu Dunajca" :D
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

ODPOWIEDZ