Targowiska Miejskie
-
Autor tematu - Archont
W pełni się zgodzę z Twoimi odpowiedziami na moje "zaczepki" niemniej nie mogę się zgodzić z twierdzeniem że ludzie na placach handlują z dziada-pradziada, większość to nowi, przybyli na place po 90roku. Wielu ludzi widząc spadek sprzedaży i brak możliwości rozwoju już te place opuściło. Dużo kiedyś handlujących dziś pracuje w innych miejscach.
Były pomysły na przeniesienie nad Wątok, nową halę na Łaziennej, tyle tylko że dla handlarzy liczy się tylko to miejsce i mało ich inne możliwości obchodzą.
Dziś tak naprawdę nie ma już kogo przenosić, garstka pozostałych handlarzy może spokojnie zmieścić się na Hali Targowej lub na Chyszowe w wolnych pawilonach. Dla kwiaciarek widzę miejsce nad Wątokiem na przeciw kościółka lub na Lwowskiej pod pomnikiem Witosa.
Miasto wydając znacznie mniejszą kasę może stworzyć ciekawe miejsca i nic na tym nie stracić. Problemem jest to że TM chyba nie zależy na szybki zakończeniu tego problemu, wychodzą z założenia, że puki będzie taka sytuacja, będą niezastąpieni.
Były pomysły na przeniesienie nad Wątok, nową halę na Łaziennej, tyle tylko że dla handlarzy liczy się tylko to miejsce i mało ich inne możliwości obchodzą.
Dziś tak naprawdę nie ma już kogo przenosić, garstka pozostałych handlarzy może spokojnie zmieścić się na Hali Targowej lub na Chyszowe w wolnych pawilonach. Dla kwiaciarek widzę miejsce nad Wątokiem na przeciw kościółka lub na Lwowskiej pod pomnikiem Witosa.
Miasto wydając znacznie mniejszą kasę może stworzyć ciekawe miejsca i nic na tym nie stracić. Problemem jest to że TM chyba nie zależy na szybki zakończeniu tego problemu, wychodzą z założenia, że puki będzie taka sytuacja, będą niezastąpieni.
I tu się z Tobą zgodzę w 100 % Jestem jedną właśnie z tych osób co miało dość tego dziadostwa.Wielu ludzi widząc spadek sprzedaży i brak możliwości rozwoju już te place opuściło. Dużo kiedyś handlujących dziś pracuje w innych miejscach.
Ta garstka prawdopodobnie wreszcie przejrzy na oczy i jak reszta sama odejdzie na inne miejsca , lub czym innym się zajmie ( oczywiście piszę tutaj o pozostałych młodych osobach handlujących ) a pozostali dalej będą strajkować , ja wiem starych drzew się nie przesadza.Dziś tak naprawdę nie ma już kogo przenosić, garstka pozostałych handlarzy
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
-
Autor tematu - Archont
Jeśli ktoś nie podejmie decyzji o likwidacji giełdy przy Lwowskiej, giełda na Chyszowie nie zacznie istnieć w pełni, a my mieszkańcy chcąc wyjechać w niedziele na wschód, będziemy musieli się przedzierać przez stada KaTAlończyków i innych wynalazków, niestety tchórze w TM jak zwykle boją się przeciwstawić grupce handlarzy
3150ml ARh- & DKMS
-
Autor tematu - Archont
Już wkrótce 20 lutego, dzień rozruchu nowego placu targowego. W śród handlujących trwoga, po raz kolejny brak informacji. Mieszkańcy widzą tylko plakaty na przystankach, małą notka na stronie miasta, i nic poza tym się nie dzieje. Plac to przecież swoiste centrum handlowe, bez promocji i informacji nie będzie działał. Będziemy mieli piękny pusty plac przy Mościckiego.
Ja to aż z zwykłej ciekawości przejadę się w niedziele na nowy Plac by móc zobaczyć na własne oczy ile tam jest sprzedających samochody.
A do hucznego przeniesienia Kapłonówki coraz to bliżej
A do hucznego przeniesienia Kapłonówki coraz to bliżej
No, nie!!
Donosiciele z Magistratu jaja sobie chyba robią
Za tydzień Magistrat odtrąbi, że wybudował dla naszego dobra 400 miejsc parkingowych. Nie ma to jak rzetelna informacja wysłana z Mickiewicza 2.
Pani Rzecznik, do tablicy proszę.
Donosiciele z Magistratu jaja sobie chyba robią
To co tam do cholery wybudowano? Targowisko czy miejsca postojowe?Szybki dojazd, łatwe parkowanie – nowy plac targowy czeka na gości
Czw 03.02.2011 9:45
B. B.
W Tarnowie pojawiło się 400 dodatkowych miejsc parkingowych. Parking zdolny pomieścić tyle aut stworzony został na potrzeby Placu Targowego Chyszów, gdzie już 20 lutego przeniesiony zostanie handel z „Kapłanówki”.
Parking jak na razie ma utwardzoną nawierzchnię, docelowo będzie wybrukowany. Zajmuje powierzchnię 1,2 hektara. Jako że znajduje się na wprost budynku, w którym swoją siedzibę ma administrator Placu Targowego, jest miejscem bezpiecznym i dozorowanym. Pracownik Targowisk Miejskich obecny jest na Placu codziennie od 6 rano do godziny 18.00.
W planach Miasta jest też wybudowanie odcinka drogi łączącej parking z ulicą Mościckiego. – W tym roku planujemy realizację, mamy na to pieniądze, gotowe są plany – zapewnia Jacek Chrobak, dyrektor Targowisk Miejskich. Dzięki temu dodatkowemu „łącznikowi” Placu Chyszów i parkingu z ulicą Mościckiego ruch samochodowy na tym terenie będzie płynny i bezkolizyjny.
Zalety Placu Targowego Chyszów zmotoryzowani kierowcy i handlarze z pewnością docenią. Oprócz dużego parkingu nie będą mieli bowiem problemów z dojazdem. By dojechać z północy, południa czy zachodu Tarnowa i okolicznych miejscowości nie będą musieli jechać przez centrum miasta. Do ich dyspozycji pozostają wewnętrzne obwodnice Tarnowa, gdzie ruch przebiega bez zakłóceń.
Za tydzień Magistrat odtrąbi, że wybudował dla naszego dobra 400 miejsc parkingowych. Nie ma to jak rzetelna informacja wysłana z Mickiewicza 2.
Pani Rzecznik, do tablicy proszę.
Albo zaparkujesz w Centrum i spacerkiem na nowy plac
Nie wiem może jestem nie za mądry , ale tego newsa mogli troszku inaczej napisać bo jakoś tak dziwnie on brzmi
Nie wiem może jestem nie za mądry , ale tego newsa mogli troszku inaczej napisać bo jakoś tak dziwnie on brzmi
W Tarnowie pojawiło się 400 dodatkowych miejsc parkingowych.
-
- Rhetor
Mówisz i masz: http://tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=10981
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To jak to jest? Bo z innej relacji wynika, że:Oprócz dużego parkingu nie będą mieli bowiem problemów z dojazdem. By dojechać z północy, południa czy zachodu Tarnowa i okolicznych miejscowości nie będą musieli jechać przez centrum miasta.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... ght=#40992Marcin Zaród pisze:W lutym ma startować nowa Kapłanówka na CHyszowie, tymczasem dojazd do niej od obwodnicy Czysta-Wyszyńskiego jest możliwy tylko autem terenowym... Ewentualnie 5 km/h powolutku, z dziury na dziurę...
Znowu propaganda sukcesu?
pb, przecież tam nie pisze, że droga jest terenowa ale, że nie trzeba jechać przez centrum. Droga jest droga - jej jakość jest sprawą drugorzędną - najwyżej znak "uwaga przełomy" postawią i luzik. A obok znak "ciąg rowerowo-pieszy" i jeszcze będzie można się pochwalić kolejnymi ścieżkami rowerowymi.