Gdzie w Tarnowie mogę oddać krew?
To nie jest ściśle zwolnienie na druku ZUS-ZLA - tylko informacja dla pracodawcy, że przysługuje Ci dzień wolny. Chyba, że na specjalne życzenie piszą na zusowskich drukach. Ja mam działalność własną, nie biorę zwolnienia, po oddaniu krwi odpoczynek 1-2 godziny, dużo płynów i do pracy. Dlatego mogę oddawać tylko w piątki.
Do biletu dochodzi jeszcze jakieś pół tony czekolad, szynka w konserwie i coś tam jeszcze - nieodmiennie przypomina mi się wtedy dowcip, jak amerykański żołnierz chwalił się radzieckiemu, że u nich w armii obowiązuje dieta 10 tys kalorii - na co radziecki zdziwiony - przecież nikt nie zje 30 kg ziemniaków! Ale podobno czekolada dobrze wpływa na któreś tam krwinki, czy hemoglobinę, więc jeść trzeba
Do biletu dochodzi jeszcze jakieś pół tony czekolad, szynka w konserwie i coś tam jeszcze - nieodmiennie przypomina mi się wtedy dowcip, jak amerykański żołnierz chwalił się radzieckiemu, że u nich w armii obowiązuje dieta 10 tys kalorii - na co radziecki zdziwiony - przecież nikt nie zje 30 kg ziemniaków! Ale podobno czekolada dobrze wpływa na któreś tam krwinki, czy hemoglobinę, więc jeść trzeba
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Zaświadczenie o oddaniu krwi i zarazem owo zwolnienie jest LEGALNYM drukiem, NIE potrzeba ZLA. W tym przypadku pracodawca ma OBOWIAZEK je honorować. Tak mówią przepisy.
Co dostajemy :
Czekolady, Soczek w Kartoniku, Szyneczkę mieloną. Toposiłem regeneracyjny
Dodatkowo - MIASTO Tarnów każdemu kto oddał krew funduje bilet miesięczny na okres jednego miesiąca. Ten bilet obowiązuje na wszystkie linie i wszystkie dni. W 2011 roku trzeba mieć zdjęcie - bo jest to bilet miesięczny - dawniej dawali bilet miesięczy z logiem HDK - mam więc dwa mój normalny i ten HDK. Od 2011 roku będą to normalne Bilety miesięczne. Jak ktoś ma bilet ze zdjęciem to otrzyma sam znaczek.
Co dostajemy :
Czekolady, Soczek w Kartoniku, Szyneczkę mieloną. Toposiłem regeneracyjny
Dodatkowo - MIASTO Tarnów każdemu kto oddał krew funduje bilet miesięczny na okres jednego miesiąca. Ten bilet obowiązuje na wszystkie linie i wszystkie dni. W 2011 roku trzeba mieć zdjęcie - bo jest to bilet miesięczny - dawniej dawali bilet miesięczy z logiem HDK - mam więc dwa mój normalny i ten HDK. Od 2011 roku będą to normalne Bilety miesięczne. Jak ktoś ma bilet ze zdjęciem to otrzyma sam znaczek.
9000 ml A Rh-
Dafi pytał o własną działalność - bo np na podstawie ZUS-ZLA wypłacany jest zasiłek chorobowy, a nie wiem jak jest z tym zaświadczeniem. Z biletów nigdy nie korzystałem, więc nie wiemRavir pisze:Zaświadczenie o oddaniu krwi i zarazem owo zwolnienie jest LEGALNYM drukiem, NIE potrzeba ZLA. W tym przypadku pracodawca ma OBOWIAZEK je honorować. Tak mówią przepisy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Chodzi mi o to że prowadzę własna dział.gosp. no bo teoretycznie nie jestem w tym dniu zdolny do pracy ... więc idę do zusu aby mi naliczyli jeden dzień zasiłku chorobowego a do tego potrzebuję L4 czy jak to się tam teraz zwie
W sumie nie wiem czy pójdę z tym zwolnieniem bo pewnie więcej czasu poświęce niż to wszystko warte bardziej tak teoretycznie sie chciałem dowiedzieć jak to się odbywa
W sumie nie wiem czy pójdę z tym zwolnieniem bo pewnie więcej czasu poświęce niż to wszystko warte bardziej tak teoretycznie sie chciałem dowiedzieć jak to się odbywa
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy. (§ 12 i § 16 ust. 1)
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19960600281
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19960600281
46250 ml A Rh -, a TY?
Witam, dla wszystkich zainteresowanych drugą edycją "oddaj krew z Agorą" ustaloną na 14.02 godz 8.00 na Nowym:
Pani Wampirzyca powiadomiła mnie, że 14.02 mają akcję wyjazdową i punkt na Nowym będzie zamknięty. Wszystkich zainteresowanych proszę o zmianę terminu na 15.02 godz 8.00 na Nowym. Dlaczego zmiana dnia a nie punktu odpowiem 15 lutego o 8.00
pzd
Pani Wampirzyca powiadomiła mnie, że 14.02 mają akcję wyjazdową i punkt na Nowym będzie zamknięty. Wszystkich zainteresowanych proszę o zmianę terminu na 15.02 godz 8.00 na Nowym. Dlaczego zmiana dnia a nie punktu odpowiem 15 lutego o 8.00
pzd
7650ml A Rh+ ... a Ty?