Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
W lutym ma startować nowa Kapłanówka na CHyszowie, tymczasem dojazd do niej od obwodnicy Czysta-Wyszyńskiego jest możliwy tylko autem terenowym... Ewentualnie 5 km/h powolutku, z dziury na dziurę...
Ktoś robiąc plac nie wziął pod uwagę, że od tamtej strony też auta będą chciały dojechać (w końcu całe Żabno, Lisia Góra, Żukowice i Krzyż właśnie tamtędy będzie jeździł, przecież nie przez środek miasta)...
Ktoś robiąc plac nie wziął pod uwagę, że od tamtej strony też auta będą chciały dojechać (w końcu całe Żabno, Lisia Góra, Żukowice i Krzyż właśnie tamtędy będzie jeździł, przecież nie przez środek miasta)...
Chińskie wyroby drogopodobne trzeba oprotestować metodą 'na rowerzystę'; jeździć po takich ulicach dużymi grupami samochodów w jednym czasie, z prędkością 20 km/h. Wszak gdzie przełomy tam i większą ostrożność trzeba zachować.Versacz pisze:Dzisiaj jadąc przez miasto gdzie nie pojechałem to znak przełomy na x kilometrach. No to są jakieś jaja.
Jakim Tarnowcu? W Tarnowcu droga DW977 równa jak stół już 8 lat od remontu . Pozostałe (gminne) z resztą też...Keleos pisze:W Tarnowcu (a może to jeszcze Tarnów?) jest 0,6 km. Zastanawiałem się o co im chodzi, bo ulica była "standardowa"... już wiem : |
Praktycznie te znaki zwalniają z intensywnego łatania w czasie zimy TZDM. Odszkodowania się nie należą. TZDM ze swoim tupetem kpi z kierowców prawdopodobnie z błogosławieństwem magistratu.
Dla odmiany w Krakowie w tym przenośne wytwórnie mas bitumicznych pracują cały czas. Łatanie na gorąco odbywa się cały czas, nocami, ostatnio od trzech dni łatają intensywnie ciąg Czarnowiejska, Nawojki. Łatanie jak się patrzy frezowanie dziur, łatanie przy suchej pogodzie.
Jak złodzieje z Krakowa oddadzą nam status miasta wojwwódzkiego to będzie lepiej. Tarnów stracił ogromną kasę na rzecz Krakowa. Jako stolica województwa Kraków może sobie pozwolić na wydatki. W końcu doi okoliczne miasta.
Inna sprawa, że jak wyremnontowana droda się posypie po dwóch latach to neleżało by wykonawcy uciąć jaja - czyli nałożyć takie kary by się nie pozbieral. A urzędasa, który zaakceptował fuszerkę wywalić na zbity pysk.
Ale to jest nie realne - stanie się realne jak urzedasy zaczną ponosić FINANSOWĄ karę za błędne decyzje i niedopatrzenia.
Inna sprawa, że jak wyremnontowana droda się posypie po dwóch latach to neleżało by wykonawcy uciąć jaja - czyli nałożyć takie kary by się nie pozbieral. A urzędasa, który zaakceptował fuszerkę wywalić na zbity pysk.
Ale to jest nie realne - stanie się realne jak urzedasy zaczną ponosić FINANSOWĄ karę za błędne decyzje i niedopatrzenia.
9000 ml A Rh-
Pojadą na starą kapłanówkę. Tam zostawią swój samochód i pojadą darmowym autobusem na nową kapłanówkęMarcin Zaród pisze:W lutym ma startować nowa Kapłanówka na CHyszowie, tymczasem dojazd do niej od obwodnicy Czysta-Wyszyńskiego jest możliwy tylko autem terenowym... Ewentualnie 5 km/h powolutku, z dziury na dziurę
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jak ja lubię takie teksty, bo Kraków nam zabrał!Ravir pisze:Jak złodzieje z Krakowa oddadzą nam status miasta wojwwódzkiego to będzie lepiej. Tarnów stracił ogromną kasę na rzecz Krakowa. Jako stolica województwa Kraków może sobie pozwolić na wydatki. W końcu doi okoliczne miasta.
Kraków nic nam nie zabrał! ;-) każdy samorząd dostaje określone pieniądze... a te zależą od ilości mieszkańców. Nawet Prezydent się chwalił, że na mieszkańca dostajemy z UE więcej niż Kraków, a że nominalnie to są inne kwoty, no chyba nikt nie ma pretensji do Krakowa, że jest dużą europejską metropolią ...
Nauczmy się wykorzystywać Kraków, a nie obwiniać go za to, że u nas czegoś nie ma ....
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
A może to nieprawda jest?Jakub Kwaśny pisze:Jak ja lubię takie teksty, bo Kraków nam zabrał!
Sam byłem "świadkiem" jak remont jakiejś części Pałacu Młodzieży został uwalony bo...
przesunięto pieniądze na remont jakiejś uczelni w Krakowie - remont, który już się zaczął i argumentacja przyznających środki była taka: "no przecież nie przerwiemy tego remontu". Najpierw zaczęli remont a potem po kasę na niego wystąpiono i jak widać był to sposób skuteczny.
-
- Rhetor
Pałac Młodzieży mój temat
@ Gościnny: Temat Pałacu Młodzieży jest bardzo niewygodnym tematem dla Radnych i UMT.
Tej placówce nie tyle się nie pomaga co przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu - przykład skate-park i tereny zielone. I można by tak wyliczać i wyliczać, a na Jasionce właśnie wylądował kolejny samolot pasażerski .
@ Gościnny: Temat Pałacu Młodzieży jest bardzo niewygodnym tematem dla Radnych i UMT.
Tej placówce nie tyle się nie pomaga co przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu - przykład skate-park i tereny zielone. I można by tak wyliczać i wyliczać, a na Jasionce właśnie wylądował kolejny samolot pasażerski .
-
- Rhetor
dobre, dobre
Czytałem dziś wywiad z Dyrektorem Wydziały Strategii UMT Panem Grzegorzem Gotfrydem o przyszłej wieloletniej strategii naszego miasta w Dzienniku Polskim (dodatek tarnowski).
W artykule same ogólniki, żadnych konkretów moim zdaniem na dzień dzisiejszy to bardziej komunikat PR UMT.
Zobaczymy jak będzie wyglądał dokument po opublikowaniu bo UMT zapowiedziało zakrojone na szeroką skalę konsultacje społeczne.
Czytałem dziś wywiad z Dyrektorem Wydziały Strategii UMT Panem Grzegorzem Gotfrydem o przyszłej wieloletniej strategii naszego miasta w Dzienniku Polskim (dodatek tarnowski).
W artykule same ogólniki, żadnych konkretów moim zdaniem na dzień dzisiejszy to bardziej komunikat PR UMT.
Zobaczymy jak będzie wyglądał dokument po opublikowaniu bo UMT zapowiedziało zakrojone na szeroką skalę konsultacje społeczne.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nie wiem dla których radnych bo akurat uważam, że ta placówka bardzo zasługuje na dodatkowe środki i remont ... a pieniądze w MRPO z pewnością by się znalazły... bo jako Małopolska za dobre ich wykorzystywanie dostajemy dodatkowe środki ... ale może w tych "kuluarowych" rozmowach, wybrano w Tarnowie coś innego. Bo jedno to konkursy, ale o konkursach decyduje też zarząd (czyt. decyzja polityczna).Dominik_PCH pisze:Pałac Młodzieży mój temat
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Z całym szacunkiem Panie Jakubie, mnie też leży na sercu los głodujących dzieci w Afryce i to że np. pomoc humanitarna wysyła tam pomoc w postaci mleka w proszku wiedząc, że ludności środkowej afryki nie toleruje mleka innego niż mleko matki podawane w okresie niemowlęcym.
Bardzo bym chciał to zmienić ale to nie moja wina że ludzie mający na to wpływ decydują inaczej.
Bardzo bym chciał to zmienić ale to nie moja wina że ludzie mający na to wpływ decydują inaczej.