Książki, książki...
Muszę przeczytać, bo Biała gorączka była świetna.sainte_nitouche pisze:Jesli ktos lubi literature 'reportazowa' i ciagnie go na wschod - to polecam "W rajskiej dolinie wśród zielska", Jacka Hugo-Badera (tego od "Bialej goraczki').
Swietny opis wspolczesnej Rosji, wyroslej na gruzach Sowietskovo Sojuza.
Az sie chce tam pojechac.....
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby film był lepszy od książki na której podstawie powstał, a stało się tak z książką/filmem "Stardust" - "Gwiezdny pył", film jest bardzo dobry, mi się podobał, książka trochę mniej niestety.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Powinienem zostać wybatożony na to, dopiero teraz czytam genialną książkę Geogre`a R.R. Martina pt:"Gra o tron" czyli pierwszą część sagi "Pieśń Lodu i Ognia".
Komuś kto lubi ciężke poplątane książki opisujące dzieje władców wymyślonej Krainy Westeros, walczących o wpływy poprzez zawieranie sojuszy i wbijanie sobie noży w plecy, polecam!
Komuś kto lubi ciężke poplątane książki opisujące dzieje władców wymyślonej Krainy Westeros, walczących o wpływy poprzez zawieranie sojuszy i wbijanie sobie noży w plecy, polecam!
Obstawiam, że na 99% znajdziesz je w osiedlowych bibliotekachangelo pisze:Czy nie zalegają komuś z Was książki Alfreda Szklarskiego z serii "Tomek..." Chętnie pożyczę lub odkupię. Tak mnie coś naszło, żeby wrócić do tej serii.
Pozdrawiam
Swoją drogą, moja ulubiona obok Pana Samochodzika i Mrówki seria z dzieciństwa
-
- Rhetor
Jakiś miesiąc temu na HBO zaczęli nadawać serial nakręcony na podstawie tej książki - Game of Thrones. Niezły.samcio pisze:Powinienem zostać wybatożony na to, dopiero teraz czytam genialną książkę Geogre`a R.R. Martina pt:"Gra o tron" czyli pierwszą część sagi "Pieśń Lodu i Ognia".
Właśnie się zabrałem za audiobooka, bo nie mogę się doczekać kolejnego odcinka... (już w poniedziałek o 22.00)
preferencje czytelnicze tarnowian
Dzięki uprzejmości pracowników MBP w Tarnowie podsumowaliśmy preferencje czytelnicze mieszkańców Tarnowa. Zapraszamy do zapoznania się z informacją i komentarzy. Więcej TUTAJ