Wniosek rozpatrywany na drodze urzędowej wymaga wysłania zapytania p. Kunc-Pławeckiej do rzecznika UMT, rozpatrzenia go i odpowiedzi tą samą drogą. To musi trwać.Jakub Kwaśny pisze:Poza tym zastanawia mnie , w jaki sposób mój wniosek wpłynął na wydłużenie czasu odpowiedzi?!
Pani Rzcznik, do tablicy proszę.
To ja w takim razie chciał bym zapytać czemu na stronie miasta umieszcza się artykuły z uroczystości sportowych. Nie wszyscy mieszkańcy naszego miasta to osoby interesujące się sportem czy kibice Unii. Dla kibiców Tarnovii takie wpisy mogą być nawet obraźliwe.Deto pisze:Też chciałbym zadać to samo pytanie. Nie wszyscy miszkańcy naszego miasta to katolicy czy osoby wierzące.dafi33 pisze:21. Dlaczego na stronie miasta umieszcza się artykuły i fotoreportaże z uroczystości czysto religijnych ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Cóż za nietrafione porównanie Zapomniałeś tylko o tym, że na stronie Tarnowa ukazują się zarówno informacje odnośnie Unii, jak i Tarnovii. Próbuj dalej...defekator pisze:To ja w takim razie chciał bym zapytać czemu na stronie miasta umieszcza się artykuły z uroczystości sportowych. Nie wszyscy mieszkańcy naszego miasta to osoby interesujące się sportem czy kibice Unii. Dla kibiców Tarnovii takie wpisy mogą być nawet obraźliwe.Deto pisze:Też chciałbym zadać to samo pytanie. Nie wszyscy miszkańcy naszego miasta to katolicy czy osoby wierzące.dafi33 pisze:21. Dlaczego na stronie miasta umieszcza się artykuły i fotoreportaże z uroczystości czysto religijnych ?
Ale tutaj chyba nie chodzi o to czy sie ktoś interesuje religią katolicką czy innymi. Takie to trudne ? masakra z wami...trix pisze:... ale nie wszyscy mieszkańcy to sportowcy, ani osoby zainteresowane sportem, zwłaszcza niektórymi skorumpowanymi jego odłamami.
To czym się będziesz interesować czy zajmować w zyciu to rzecz nabyta, a z taką czy inną wiarą (w większości przypadków) jesteśmy praktycznie od urodzenia.
I tak w ogóle co wy macie z tym sportem Że niby ma mnie to urazić czy , że to niby mój czuły punkt ?
Skoro w Konstytucji RP jest zapis o rozdziale kościoła od państwa , mało tego państwo jest neutralne światopoglądowo i religijnie .... no przynajmniej teoretycznie .
To w związku z tym dlaczego oficjalna strona Urzędu Miasta zamieszcza informację i fotoreportaże czysto religijne ?
Rocznica ingresu Księdza Biskupa Wiktora Skworca - co to ma wspólnego z miastem ?
Tylko tyle że się w mieście odbyło
To w związku z tym dlaczego oficjalna strona Urzędu Miasta zamieszcza informację i fotoreportaże czysto religijne ?
Rocznica ingresu Księdza Biskupa Wiktora Skworca - co to ma wspólnego z miastem ?
Ale to nie ja uchwalałem Konstytucję skoro są takie zapisy to dlaczego są łamane ?
Albo jest rozdział i wyznajemy świeckość państwa albo zmieniamy Konstytucję i zapisujemy że państwo ma status katolicki .
Co ma wspólnego z państwem objęcie przez Biskupa ''urzędu'' katolickiego w danej diecezji ?
No pomyślcie na spokojnie .
Chcesz się dowiedzieć na temat wydarzeń religijnych wchodzisz na stronę Diecezji proste
Albo jest rozdział i wyznajemy świeckość państwa albo zmieniamy Konstytucję i zapisujemy że państwo ma status katolicki .
Co ma wspólnego z państwem objęcie przez Biskupa ''urzędu'' katolickiego w danej diecezji ?
No pomyślcie na spokojnie .
Chcesz się dowiedzieć na temat wydarzeń religijnych wchodzisz na stronę Diecezji proste
Nasunęła mi sie jeszcze jedna wątpliwość związana z Kartą Mieszkańca (8. pytanie do p. rzecznik).
Otóż na jakiej podstawie ma być wydawana taka karta mieszkańca? Osobom zameldowanym w mieście? Osobom, które oświadczą, że tu mieszkają bez względu na zameldowanie? Każdemu chętnemu? Jakie są planowane procedury, gdy zostanie juz zlikwidowany (znane są przecież takie zapowiedzi) obowiązek meldunkowy.
Otóż na jakiej podstawie ma być wydawana taka karta mieszkańca? Osobom zameldowanym w mieście? Osobom, które oświadczą, że tu mieszkają bez względu na zameldowanie? Każdemu chętnemu? Jakie są planowane procedury, gdy zostanie juz zlikwidowany (znane są przecież takie zapowiedzi) obowiązek meldunkowy.
AŻ tyle. Niestety, władza świecka nie utrzymała statusu województwa, zostaliśmy miastem powiatowym, to przynajmniej władze duchowe mają tu stolicę. Nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy 'stolicą' diecezji, czyli takiego religijnego 'województwa'.dafi33 pisze:Rocznica ingresu Księdza Biskupa Wiktora Skworca - co to ma wspólnego z miastem ?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński