Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Z tego co mi wiadomo to w Krzyżu szukali spalających śmieci w piecach. Czasami nad Krzyżem jest czarno od dymu, dodatkowo niezły smród palonych śmieci (plastik, guma). Niestety to problem wszystkich osiedli domków jednorodzinnych, zwłaszcza tych za starszą zabudową.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

starówka pisze:Z tego co mi wiadomo to w Krzyżu szukali spalających śmieci w piecach. Czasami nad Krzyżem jest czarno od dymu, dodatkowo niezły smród palonych śmieci (plastik, guma). Niestety to problem wszystkich osiedli domków jednorodzinnych, zwłaszcza tych za starszą zabudową.
Zdarza się też że ktoś spuszcza ścieki do rowu, ten smród sie czasem czuje. Nawet próbowałem to kiedys zgłosić naszym dzielnym strażnikom, ale ci powiedzieli, że przyjadą jeśli ja im wskażę kto spuszcza ścieki. Czyli ja mam łazic po okolicy i szukać winnych, i na koniec dzwonić do SM.

Innym razem na budowę niedaleko mnie przyjechali fachowcy. Po robocie zostało im trochę foliowych worków, więc chłopcy postanowili je spalić. Smród i gęsty czarny dym na całą okolicę. Zły poszedłem do nich, żeby ich opieprzyć a ci z uśmiechem, że oni nie maja co z tym zrobić. Kuźwa, niech sobie to spalą na balkonie w bloku.

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

starówka pisze:Z tego co mi wiadomo to w Krzyżu szukali spalających śmieci w piecach. Czasami nad Krzyżem jest czarno od dymu, dodatkowo niezły smród palonych śmieci (plastik, guma). Niestety to problem wszystkich osiedli domków jednorodzinnych, zwłaszcza tych za starszą zabudową.
O kiedy Straż Miejska się tym zajmuje? Jakie ma możliwości? Co grozi takiemu debilowi, który wpadnie na paleniu byle czym?

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Tomasz Drwal pisze:O kiedy Straż Miejska się tym zajmuje?
Od zawsze, to jedno z ich podstawowych zadań. Ochrona środowiska na terenie miasta, a co za tym idzie kontrola spalania śmieci, nielegalnych wysypisk, ścinek drzew, umów na wywóz nieczystości i kanalizację, składowisk odpadów itp. Ale jak to u nas bywa, panów mundurowych jest jak zwykle zbyt mało, by mogli to w całości ogarnąć, a jak nie można w całości to lepiej nie ruszać, bo jeszcze ktoś spyta co zrobili.
3150ml ARh- & DKMS

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Nawet i 500 etatów dla nich to by było mało i ''nic się nie da zrobić'' :lol:
Przecież Tarnów to równie duża metropolia jak New York lepiej zrobić objazd Burku do południa a po południu skorzystać z zasłużonego ''posiłku regeracyjnego'' i dniówka jakoś zleci :lol:
ps. zapomniałem czasem wypada zrobić dobry pijar i ''uratować'' sarenkę :lol:

Awatar użytkownika

starówka
Archont

dafi33 pisze:lepiej zrobić objazd Burku
no to przywaliłeś,
na Burku możesz handlować gdzie chcesz i czym chcesz, możesz postawić samochód na chodniku, zakręcie lub jak wolisz na środku jezdni, a panowie mundurowi co najwyżej idąc po drożdżówkę obetrą się o Twój samochód

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Zapewne chodziło mu o babcie na chodnikach, kiedyś sam widziałem jak je przepędzali.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

trix pisze:Zapewne chodziło mu o babcie na chodnikach, kiedyś sam widziałem jak je przepędzali.
Zapewne, to mundurowy w kapustę w tym dniu wdepnął to poszedł się mścić. Mając 200 (słownie dwieście ) metrów do placu ze swojej budy nad Wątokiem powinni codziennie taki porządek robić. Wiem, wiem że jest zbyt mało etatów i nie mogą wszystkiego ogarnąć.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Zdaje się, że SM wzięła sobie do serca krytykę na forum, bo dzisiaj "składali wizytę" samochodom stojących na chodniku ul. Krakowskiej na przeciw Tatrzańskiej.

Może zaczynają zbierać kasę na budowę ronda Szkotnik-Szujskiego, bo ponoć brak pieniędzy w kasie miejskiej odłożył jego budowę w czasie :P
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Krytykę co do Krakowskiej sam boss mundurowych wielokrotnie brał na klatę, ale jak zwykle na efekty trzeba czekać wieki. Jestem pewien że strażnicy teksasu nie mieli gdzie stanąć idąc do banku lub po bułkę z dżemem, więc chcąc nie chcąc swe wysportowane sylwetki na światło dzienne wyciągnęli.
3150ml ARh- & DKMS

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Kiedyś na Krakowskiej - od Nowego Światu do Bandrowskiego oprócz tego, że na miescach parkingowych samochody stały także po obu stornach na jezdni na światłach awaryjnych, czyli słynne i popularne "zaraz wracam":)

Awatar użytkownika

starówka
Archont

TomekMKM pisze:czyli słynne i popularne "zaraz wracam":)
raczej mniej słynne jestem chamem/burakiem/mam gdzieś przepisy ( niepotrzebne skreślić )
3150ml ARh- & DKMS

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

No właśnie - jak ktoś stoi na awaryjnych, to oznacza, że ma awarię.
Czy można w takim wypadku pomóc poszkodowanemu i zadzwonić po pomoc drogową dla gościa? :)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

A ja mam pytanie do zorientowanych. Czy można przywiązać psa przy sklepie jeżeli ma założony kaganiec? Bo dzisiaj pewna właścicielka pieska dostała mandat właśnie za coś takiego. (chociaż nie jestem pewien czy kaganiec był)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

defekator pisze:A ja mam pytanie do zorientowanych. Czy można przywiązać psa przy sklepie jeżeli ma założony kaganiec? Bo dzisiaj pewna właścicielka pieska dostała mandat właśnie za coś takiego. (chociaż nie jestem pewien czy kaganiec był)
Warto by zapytac samego straznika za co ten mandat i jaka jest jego podstawa prawna.

Przed wieloma sklepami zainstalowane są uchwyty, do których można przywiązać psa. Czyzby te uchwyty były... psu na budę?

ODPOWIEDZ