Po co nam Straż Miejska?
-
- Proedroj
A tymczasem: UM przyznał tydzień darmowego parkowania
Intermaks: Brakuje kart parkingowych
cyt. - Urząd miasta sytuację zna – przyznaje jego rzecznik Dorota Kunc – Pławecka i obiecuje, że problem zostanie rozwiązany za tydzień, półtora. - W tym czasie brak kart parkingowych za szybami samochodów będzie traktowany ulgowo – zapowiada rzecznik.
Intermaks: Brakuje kart parkingowych
cyt. - Urząd miasta sytuację zna – przyznaje jego rzecznik Dorota Kunc – Pławecka i obiecuje, że problem zostanie rozwiązany za tydzień, półtora. - W tym czasie brak kart parkingowych za szybami samochodów będzie traktowany ulgowo – zapowiada rzecznik.
Cytat mnie powalił. Kolejna sprawa znana Magistratowi ale zawalona.Tomasz Drwal pisze:Urząd miasta sytuację zna – przyznaje jego rzecznik Dorota Kunc – Pławecka i obiecuje, że problem zostanie rozwiązany za tydzień, półtora. - W tym czasie brak kart parkingowych za szybami samochodów będzie traktowany ulgowo – zapowiada rzecznik.
Kto odpowiada za ten stan rzeczy? Prawie miesiąc bez pobieranych opłat za parkowanie. Ile kasy stracił TZDM? Wiem, ma jej nadmiar i ter grosze nie są potrzebna.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Jeżeli zna sytuację, to gdzie jest głowa odpowiedzialnego za takie zamieszanie ??.Tomasz Drwal pisze:Urząd miasta sytuację zna
To jest kompletne bezprawie, urzędnicy zawalili sprawę, i ŁASKAWIE będą PRZYMYKAĆ oko na to że ktoś nie ma karty . Przecież to nie oni sa odpowiedzialni za egzekwowanie prawa, i ludzie powinni otrzymywać mandaty (zgodnie z prawem). Jak urzędnik może kazać przymykać oko. Scyzoryk się w kieszeni otwiera.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Przeglądając dokumenty okołobudżetowe natrafiłem na coś takiego, wnioski na posiedzenie Komisji ekonomicznej.
9 Rezerwa celowa na wynagrodzenia 280.000,-
Zabezpieczenie kwoty z przeznaczeniem na 5 dodatkowych etatów dla Straży Miejskiej 280.000,-
Komisja Porządku Publicznego
Głosowanie Komisji Ekonomicznej
za –7
przeciw -0
wstrz - 0
Wniosek uzyskał opinię pozytywną
Prezydent przychylił się do wniosku z uwzględnieniem jedynie 2 etatów
A propos SM. Idę sobie wczoraj rano do kościoła a przed 7 podjeżdża na skrzyżowanie Krzyskiej i Jaracza duży, biały i lśniący czystością Peugeot SM. Zatrzymali się i zaczęli coś pisać, pewnie swoje kartki za nieprawidłowo zaparkowane samochody.
Po 8 widziałem jak krążyli po osiedlu z prędkością ~10 km/h czekając pewnie na następną mszę o godz. 9. I żeby nie było, że czepiam się. Z punktu widzenia kierowcy dobra akcja bo to co wyprawiają niektórzy parkujący woła o pomstę do nieba.
Po 8 widziałem jak krążyli po osiedlu z prędkością ~10 km/h czekając pewnie na następną mszę o godz. 9. I żeby nie było, że czepiam się. Z punktu widzenia kierowcy dobra akcja bo to co wyprawiają niektórzy parkujący woła o pomstę do nieba.