Denerwujące SMS'y z konkursami od operatorów GSM
Denerwujące SMS'y z konkursami od operatorów GSM
Macie jakiś sposób na pozbycie się niechcianego spamu sms wysyłanego przez operatorów?
Dziennie przychodzi mi czasem po kilka sms'ów z konkursami, reklamami itd. Mam telefon na kartę w sieci Orange. U mnie w domu jest jeszcze drugi nr z Samych Swoich i tam to już masakra.
Czy jest jakaś sieć, która nie wysyła tego dziadostwa? Może jakiś aparat z możliwością blokowania sms od konkretnych numerów?
Dziennie przychodzi mi czasem po kilka sms'ów z konkursami, reklamami itd. Mam telefon na kartę w sieci Orange. U mnie w domu jest jeszcze drugi nr z Samych Swoich i tam to już masakra.
Czy jest jakaś sieć, która nie wysyła tego dziadostwa? Może jakiś aparat z możliwością blokowania sms od konkretnych numerów?
Ostatnio zmieniony 19-01-2011, 20:22 przez huziu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Idź do operatora i powiedz, żeby ci przestali spam przysyłać, mi wystarczyły 2 wizyty w salonie
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Że by iść do operatora z prośbą o zablokowanie, to trzeba mieć co najmniej zarejestrowany telefon, albo posiadać kod PUK. Numer używam już kilka lat i nie zarejestrowałem przez ten czas, a kod puk to wątpię abym znalazł po tym czasie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem do PLAY ze względów ekonomicznych. Może tamten operator bardziej szanuje swoich klientów i nie wysyła sms-spamu.
Z całą odpowiedzialnością mogę napisać mam w Play'u 3 telefony od 3 Lat i dostałem tylkohuziu pisze:Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem do PLAY ze względów ekonomicznych. Może tamten operator bardziej szanuje swoich klientów i nie wysyła sms-spamu.
UWAGA :
1 słownie Jednego Sms-a o jakiejś tam zabawie
Ale zaznaczam tel mam na Firmę
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Córka ma tak-taka i też przychodzą do niej różne reklamowe smsy, znacznie więcej niż do mnie/żony (taryfy firmowe, kilka sms'ów ze spamem na rok). Chyba najlepiej zrobisz kupując jakiś tel. z systemem na który jest napisany jakiś program filtrujący połączenia/smsy. Jak chcesz mieć pre-paida, to trzeba się z reklamami pogodzić.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ja mam telefon w play fresh. Czasem dostaje jakieś sms z konkursami. Jednak częściej są to informacje o promocjach jakie mogę dostać. Jednak jest tego o wiele mniej niż u rodziców w Erze, którzy dostają po kilkanaście sms dziennie, a z tego co mi wiadomo to oni nie brali udziału w żadnym konkursie
W play nie jest tego dużo. Można powiedzieć, że jeden dwa na tydzień czasem nawet jednego sms, na kilka tygodni, się nie dostaje.
W play nie jest tego dużo. Można powiedzieć, że jeden dwa na tydzień czasem nawet jednego sms, na kilka tygodni, się nie dostaje.
-
- Rhetor
huziu, ad2222, ja mam Tak Taka w Erze, nie trzeba nic rejestrować
Wysłane z mojej budki telefonicznej
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ja mam w play na kartę i na abonament. Ani tu ani tu nie dostaję smsów promocyjnych. Jeśli już to bardzo sporadyczniehuziu pisze:No właśnie, na firmę. A jak to jest z tymi użytkownikami którzy nie chcą podpisywać żadnych cyrografów z operatorami?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?