Parkowanie w Tarnowie
Ravir pisze:TYLKO na rządanie właściciela - odpowiedni projekt dopiero ma wejść w życie. Chyba, że już wszedł - ale wiem, że jeszcze niedawno nie mozna było karać jeśli właściciel/zarządca terenu prywatnego nie wystąpił o to.
Nie na żądanie właściciela. Ustawa o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym z 22 lipca 2010, Dziennik Ustaw RP nr 152 itd...
A tutaj coś z centrum Tarnowa:
http://www.youtube.com/watch?v=T5FiRZGAIJQ
Termin: 07.01.2011, 15:30(coś koło tego)
Kilka rzeczy:
0:02 - samochód dostawczy, podczas gdy na znaku zakazu jest napisane, że zaopatrzenie w godzinach 18:00-09:00, ale ok da się to przeboleć bo nieraz nie da się w tych godzinach przyjechać z towarem.
0:07 - tego nie trzeba komentować. W oddali stoi passat, który zasłania przejście dla pieszych. Dodatkowo u zbiegu Lwowskiej-Dąbrowskiego, na pasie wyłączonym z ruchu stoją dwa auta zasłaniające widoczność.
0:12 - tam ta toyota zostawiła dużo mniej miejsca niż 1,5[m], dużo mniej. Żeby przejść trzeba wejść na ulicę
końcówka filmu - pięknie pokazane wejście do bramy i to jak można się tam dostać "bez problemu" w szczególności z wózkiem na przykład.
Jednak muszę zwrócić honor straży miejskiej. Pojawiły się mandaty dla dwóch aut z siódmej sekundy, ale tylko dla nich. Dla Passata i aut przy Dąbrowskiego niestety nie.
Jest tak jak mówiłem kiedyś. Straż miejska dawała mandaty w tygodniu, w którym były wybory a potem dziękuję spokój. Dopiero teraz widziałem jak wystawili te dwa mandaty.
http://www.youtube.com/watch?v=T5FiRZGAIJQ
Termin: 07.01.2011, 15:30(coś koło tego)
Kilka rzeczy:
0:02 - samochód dostawczy, podczas gdy na znaku zakazu jest napisane, że zaopatrzenie w godzinach 18:00-09:00, ale ok da się to przeboleć bo nieraz nie da się w tych godzinach przyjechać z towarem.
0:07 - tego nie trzeba komentować. W oddali stoi passat, który zasłania przejście dla pieszych. Dodatkowo u zbiegu Lwowskiej-Dąbrowskiego, na pasie wyłączonym z ruchu stoją dwa auta zasłaniające widoczność.
0:12 - tam ta toyota zostawiła dużo mniej miejsca niż 1,5[m], dużo mniej. Żeby przejść trzeba wejść na ulicę
końcówka filmu - pięknie pokazane wejście do bramy i to jak można się tam dostać "bez problemu" w szczególności z wózkiem na przykład.
Jednak muszę zwrócić honor straży miejskiej. Pojawiły się mandaty dla dwóch aut z siódmej sekundy, ale tylko dla nich. Dla Passata i aut przy Dąbrowskiego niestety nie.
Jest tak jak mówiłem kiedyś. Straż miejska dawała mandaty w tygodniu, w którym były wybory a potem dziękuję spokój. Dopiero teraz widziałem jak wystawili te dwa mandaty.
Więc jednak, no cóż, przyzwyczajenia parkingowe naszego narodu nie przestaną mnie bawić; pod Almą do dwóch godzin można stać za darmo ale zdarzyło mi się trafić na nowicjuszy na których bramka wjazdowa działała jak alergen jakiś. Pod Maxem też cudowne spustoszenie. Na chodnikach, trawnikach, w przejazdach między parkingowymi uliczkami, niedługo na czyjejś głowie; byle tylko złotówki czy dwóch nie stracić
Z drugiej strony przedwczoraj na mieście dało się słyszeć, że w kioskach brakuje kart parkingowych. Natomiast jednym kursem po centrum i okolicach można by zapełnić kartę pamięci aparatu fotograficznego, no ale kto by wtedy na przerwie regeneracyjnej u Mądla się zbierał
Z drugiej strony przedwczoraj na mieście dało się słyszeć, że w kioskach brakuje kart parkingowych. Natomiast jednym kursem po centrum i okolicach można by zapełnić kartę pamięci aparatu fotograficznego, no ale kto by wtedy na przerwie regeneracyjnej u Mądla się zbierał
-
- Rhetor
- Kontakt:
Z tego co wiem były opóźnienia w negocjacjach i ostatecznym podpisaniu umowy z RUCHem - stąd przez jakiś czas brak kart parkingowych w kioskach. Swoją drogą daje to podstawę do darmowego parkowania, gdyż nie ma dostatecznej ilości punktów sprzedaży..
Z tego co wiem, umowy te (+inne indywidualne) zostały już w zeszłym tygodniu podpisane ...
Z tego co wiem, umowy te (+inne indywidualne) zostały już w zeszłym tygodniu podpisane ...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
I cała prawda o tarnowskim dzikim zachodzie parkingowym wyszła na jawCzęsto mam takie skargi: przejechał samochód straży miejskiej mijając po drodze samochody stojące w miejscach niedozwolonych i nie było reakcji. Prawda jest jednak taka, że gdybyśmy zatrzymywali się przy każdym nieprawidłowo zaparkowanym aucie, to na poważne interwencje przyjeżdżalibyśmy po kilku godzinach i wtedy pretensje byłyby jeszcze większe. Jeśli rygorystycznie przestrzegalibyśmy wszystkich przepisów, to miasto zostałoby sparaliżowane.
http://temi.pl/download/get.php?id=2011-01-05_lite.pdf - strona 3