Centrum Handlowe Gemini Park
Z ciekawszych rzeczy: wczoraj godzina okolo 22:10 w galeri włączył sie alarm pozarowy Zamknięto grodzie Otworzyly sie okna w dachu i włączyl sie system oddymiania. Skutek - w pare minut zimno jak na polu Miny klientów widzących biegająca ochrone - bezcenne.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
gushman, wlasnie nie - nic nie bylo zadnego sygnalu. Gdybym nie pracowal tam myslal bym ze po prostu otworzyli okna bo sobie wietrza przed weekendem ;p
trix, dokladnie tak
Goscinny, ja krzyczalem
trix, dokladnie tak
Goscinny, ja krzyczalem
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Najlepiej ocenianym przez najemców centrum jest galeria Graffica Rzeszów, a zaraz za nią olsztyńska Alfa. Trzecie miejsce wśród najlepszych zajęła Galeria Krakowska. Ranking miał wyłonić także najgorsze dla najemców centra w kraju. Powodów do dumy na pewno nie ma Marino Wrocław, Plaza Sosnowiec i Gemini Park w Bielsku-Białej.
Jak informuje "Puls Biznesu", ranking wzbudził niezadowolenie wśród członków Polskiej Rady Centrów Handlowych (PRCH). Ich zdaniem badania zostały przeprowadzone w nieodpowiedni sposób. Do końca tygodnia ma powstać oficjalny komentarz w tej sprawie wraz z oceną metodologii i wyników zestawienia
za
http://finanse.wp.pl/kat,33474,title,Na ... omosc.html
http://retailing.pb.pl/atta/1610-rankin ... lowych.pdf
Bezczelni najemcy! Jak mogli tak w ogóle... Oj niedobrzy Ci najemcy, niedobrzy.
Ciekawe, bo pomiędzy najlepszym i najgorszym jest dwukrotna różnica . Szkoda że nie napisali nic więcej, min o tym jak idzie sprzedaż w tych zadowolonych, a jak w tych na samym końcu.
Kto robił automatykę, ponoć na wszystkim się znająca firma CP .Beaver pisze:trix, dokladnie tak
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
No to nie porajdował w tym roku Rafał Sonik. Już na pierwszym pomiarowym etapie zaliczył poważny wypadek, zupełnie rozbił swojego quada i co gorsza - poważnie uszkodził lewą rękę. Wstępnie mówi się o złamaniu.
Szkoda, bo rajd dopiero wystartował a w tym roku Sonik był w gronie faworytów w swojej kategorii.
Szkoda, bo rajd dopiero wystartował a w tym roku Sonik był w gronie faworytów w swojej kategorii.
-
- Rhetor
Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce?
Nie zdziwiłbym się jakby 2 opcja.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Aktualna cena około 893 zł przynajmniej tyle wynikało by z odjęcia vatu 1099/1,23 (dokładnej ceny co do złotówki nie pamiętam) obniżka jest ale chciałem zaznaczyć fakt robienia z ludzi "idiotów" nawet nie chce wypowiadać słowa typu etyka bo czuję że Ci państwo którzy ustalają taką politykę "marketingową" długo musieliby szukać w słowniku. realna obniżka na poziomie 10% ale 10% nie brzmi tak jak obniżka "bez vatu" więc dopasowano chwilowo cenę produktu.LordRuthwen pisze:Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce?
-
- Rhetor
kiciek, ale to nic nowego, kilka razy już podawałem, przykład chleba w Hypernowej (jeszcze), przed promocją kosztował 1,30, po promocji 1,70 i był przeceniony z 2 zł z kawałkiem, nie pamiętam już dokładnych cen, ale idea była właśnie taka.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Inna sprawa, że kupowanie chleba w Supermarkecie - tego, który oni wypiekają - jest dla wariatów. Raz kupiłem i NIGDY więcej tego nie zrobię, nawet jak muszę iść na głodnika do pracy i po drodze coś kupić. Co kolwiek pieką - chlebem tego nazwać nie mozna.
I calkiem normalne sa promocje :
Cena przed 100 zł
Cena w promocji : 110 zł oraz informacja OBNIŻAMY z 120 zł.
Dlatego ja ZAWSZE szukam u konkurencji i w sieci. Najczęściej się okazuje, że można BEZ promocji kupić taniej.
RAZ mi się zdazyło, że promocja była OK - ale to chyba wynikało z niewiedzy sieci sklepów, które rozdzieliły zestaw kina domowego Denon - a zestaw rozdzielony Ampli+DVD+Kolumny ZAWSZE kosztuje mniej niż jak by kupować osobno elementy.
I 4 lata temu DVD Denon'a warte 900 zł kupiłem za 350 zł - TO była promocja. Nie zastanawialem się, wiciągnąlem gotówę i kupiłem. Dodam, że dwa identyczne rozdzielone zestawy poszły w dwie godziny.
I calkiem normalne sa promocje :
Cena przed 100 zł
Cena w promocji : 110 zł oraz informacja OBNIŻAMY z 120 zł.
Dlatego ja ZAWSZE szukam u konkurencji i w sieci. Najczęściej się okazuje, że można BEZ promocji kupić taniej.
RAZ mi się zdazyło, że promocja była OK - ale to chyba wynikało z niewiedzy sieci sklepów, które rozdzieliły zestaw kina domowego Denon - a zestaw rozdzielony Ampli+DVD+Kolumny ZAWSZE kosztuje mniej niż jak by kupować osobno elementy.
I 4 lata temu DVD Denon'a warte 900 zł kupiłem za 350 zł - TO była promocja. Nie zastanawialem się, wiciągnąlem gotówę i kupiłem. Dodam, że dwa identyczne rozdzielone zestawy poszły w dwie godziny.
9000 ml A Rh-
Zdaje sobie sprawę że to powszechna praktyka ale z naszej strony jedyne co możemy robić to mówić pisać o takich przypadkach żeby to w jakiś sposób piętnować.LordRuthwen pisze:kiciek, ale to nic nowego, kilka razy już podawałem, przykład chleba w Hypernowej (jeszcze), przed promocją kosztował 1,30, po promocji 1,70 i był przeceniony z 2 zł z kawałkiem, nie pamiętam już dokładnych cen, ale idea była właśnie taka.