Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
a widziałeś to miejsce po przejechaniu? Chyba nie skoro tak piszesz. Słupek sygnalizatora i szafa sterownicza zostały mechanicznie przesunięte o kilka metrów.
Inna sprawa to popierniczone procedury miasta.
Moim zdaniem powinny być procedury i kasa do natychmiastowego uruchomienia w sytuacji awaryjnej. Wystarczy sobie wyobrazić sytuację w której po liniach zasilających poleci sobie przepięcie i uszkodzi kilka sterowników w mieście i mamy zafundowany paraliż miasta.
Inna sprawa to popierniczone procedury miasta.
Moim zdaniem powinny być procedury i kasa do natychmiastowego uruchomienia w sytuacji awaryjnej. Wystarczy sobie wyobrazić sytuację w której po liniach zasilających poleci sobie przepięcie i uszkodzi kilka sterowników w mieście i mamy zafundowany paraliż miasta.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Sterownik to logika działania ale jeżeli została zniszczona szafa sterownicza którą trzeba wykonać na nowo to niestety to nie godzina na pracowni w technikum a min. tydzień szycia szafy mając wszystkie podzespoły (jeżeli ktoś pracował przy szafach, zrozumie). Program w sterowniku można mieć na dysku ale szafy niestety nie są uniwersalnym elementem każdego skrzyżowania bo i skrzyrzowania nie są uniwersalne. Nie mam nic wspólnego z firmą za to odpowiedzialną ale mam do czynienia z automatyką przemysłową i przechwałki typu "zrobiłbym to w godzinkę" mam już dawno za sobą. pzd dla wszystkich Znawców wykonywania szaf AKP.
7650ml A Rh+ ... a Ty?
Nie ma w tym NIC dziwnego :
Część firm nie pracowała - zmiana VAT, inwentaryzacje i tak dalej, wystarczy, że brakowałao jednej przysłowiowej "pierdułki" i cały pakiet nie był dostepny.
Ja pracowałem w nieistniejącej MERA - TArnów i wiem jak wyglada okablowanie szaf sterowniczych, wprawdzie pisałem programy ale parę razy zdażyło mi się kablować szafy.
Część firm nie pracowała - zmiana VAT, inwentaryzacje i tak dalej, wystarczy, że brakowałao jednej przysłowiowej "pierdułki" i cały pakiet nie był dostepny.
Ja pracowałem w nieistniejącej MERA - TArnów i wiem jak wyglada okablowanie szaf sterowniczych, wprawdzie pisałem programy ale parę razy zdażyło mi się kablować szafy.
9000 ml A Rh-
Czas na kolejne pozdrowienia dla kierowców wyprzedzających na przejściu. Pozdrawiam kierowcę BMW (ciemnozielone) o blachach KTA 05P2 wyprzedzającego na przejściu obok D.H. Zenit ok godz. 15:20 jadącego w kierunku Rzędzin i nawracającego na nawrotce. 500zł + 10pkt na dobry początek Nowego Roku.
7650ml A Rh+ ... a Ty?
no to i ja pozdrowię kolejnego palanta. Oczywiście wyprzedzanie na przejściu dla pieszych na skrzyżowaniu Starodąbrowskiej- Wojska Polskiego.
Tego czynu dokonał kierowca Opla KT 49928. A na rondzie tymczasowym pojechał w w prawo oczywiście bez kierunkowskazu.
Tego czynu dokonał kierowca Opla KT 49928. A na rondzie tymczasowym pojechał w w prawo oczywiście bez kierunkowskazu.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Widziałem, żadne auto nie wyglądało na uszkodzone.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Nie wiem, czy to filmik na ten temat, ale w sumie nie mam lepszego pomysłu. Wczoraj na ul. Słowackiego zauważyłem kierowcę zachowującego się dość dziwnie. Dosłownie "rzucał" się za kierownicą (momentami widać to na filmiku), zjeżdżał ze swojego pasa, prawie zahaczał o krawężniki. Sami zobaczcie:
http://www.youtube.com/watch?v=a2cSQrR0unA (sorry, musicie poczekać chwilę na przetworzenie)
Nie znam się na YT, ale tutaj filmik już jest: http://www.youtube.com/user/gushman19
Najpierw myślałem, że po prostu słucha dobrej muzy i jest w euforii. Ale po chwili dotarło do mnie, że tak nie zachowuje się człowiek okazujący szczęście za kółkiem.
Nie wiem, może to był atak jakiejś choroby. Akurat gdy go mijałem zadzwonił telefon i przestało kręcić , ale widziałem twarz faceta i wyglądała dość normalnie. Ale cały intensywnie podrygiwał.
Zadzwoniłem na Policję, zgłosiłem że kierowca spod Cieszyna (tzn. tablice były okołocieszyńskie) jedzie po ul. Słonecznej i zagraża bezpieczeństwu. Ale na dalsze śledzenie nie miałem już czasu, więc nie wiem czym się skończyło.
Dziwne...
http://www.youtube.com/watch?v=a2cSQrR0unA (sorry, musicie poczekać chwilę na przetworzenie)
Nie znam się na YT, ale tutaj filmik już jest: http://www.youtube.com/user/gushman19
Najpierw myślałem, że po prostu słucha dobrej muzy i jest w euforii. Ale po chwili dotarło do mnie, że tak nie zachowuje się człowiek okazujący szczęście za kółkiem.
Nie wiem, może to był atak jakiejś choroby. Akurat gdy go mijałem zadzwonił telefon i przestało kręcić , ale widziałem twarz faceta i wyglądała dość normalnie. Ale cały intensywnie podrygiwał.
Zadzwoniłem na Policję, zgłosiłem że kierowca spod Cieszyna (tzn. tablice były okołocieszyńskie) jedzie po ul. Słonecznej i zagraża bezpieczeństwu. Ale na dalsze śledzenie nie miałem już czasu, więc nie wiem czym się skończyło.
Dziwne...
Może był długo w trasie i przysypiał za kółkiem. A te ruchy miały go wyrwać ze śpiączki.gushman pisze:Wczoraj na ul. Słowackiego zauważyłem kierowcę zachowującego się dość dziwnie. Dosłownie "rzucał" się za kierownicą (momentami widać to na filmiku), zjeżdżał ze swojego pasa, prawie zahaczał o krawężniki.
-
- Rhetor
gushman, nie ładnie ścinać na rondzie, nie ładnie
Wysłane z mojej budki telefonicznej