Horror na tarnowskich ulicach
A ja tak siedzie w domu z zapaleniem oskrzeli i patrząc przez okno zastanawiam się czy na JPII o tej porze zawsze jest taki korek? Ja z okna widzę od świateł Odległa/JPII do Grosara (dalej może też jest ale już nie widzę). Wypadek jakiś był czy po prostu powoli się przygotowywujemy na to co będzie się działo jak A4 się będzie w Krzyżu kończyła
Nie wiem czy dobrze trafiłem (mam nadzieję, że tak) ale chciałbym poruszyć temat ul. Abp J. Ablewicza. Jest od kilku lat demolowana przez ciężkie pojazdy dojeżdżające do kolejnych budów i dziury są takie, że koła można pozrywać. Od czasu do czasu przyjedzie ekipa, zasypie dziury które po 2-3 dniach znów są takie jak były przed "naprawą". Ja od pięciu lat niszczę tam zawieszenie w moim mobilku bo albo Miasto albo Wykonawca kładzie lagę na temat. Co zrobić żeby było tak, jako powinno być - albo dojazd alternatywny do budowy albo droga o odpowiedniej nośności i to jak najszybciej bo jak wspomniałem trwa to już dobre 5 lat.
7650ml A Rh+ ... a Ty?
Upewnic sie czy Wykonawca ma prawo dojezdzac na plac budowy drogą o ktorej piszesz. Jesli nie, to smialo mozna pisac skarge.machoney pisze:Nie wiem czy dobrze trafiłem (mam nadzieję, że tak) ale chciałbym poruszyć temat ul. Abp J. Ablewicza. Jest od kilku lat demolowana przez ciężkie pojazdy dojeżdżające do kolejnych budów i dziury są takie, że koła można pozrywać. Od czasu do czasu przyjedzie ekipa, zasypie dziury które po 2-3 dniach znów są takie jak były przed "naprawą". Ja od pięciu lat niszczę tam zawieszenie w moim mobilku bo albo Miasto albo Wykonawca kładzie lagę na temat. Co zrobić żeby było tak, jako powinno być - albo dojazd alternatywny do budowy albo droga o odpowiedniej nośności i to jak najszybciej bo jak wspomniałem trwa to już dobre 5 lat.
-
- Obywatel
-
- Archont
Tylko pytanie ile jeszcze tych bloków będzie? Biorąc pod uwagę możliwości to i za 10 lat tej drogi nie będzie a budowa tych bloków to jeszcze 2 lata. Chba faktycznie doszkolę się w prawie i będę obiążał TZDM naprawami zawieszenia. Ostatnio miałem Proboszcza na wizycie duszpasterskiej (zwanej koleędą) i powiedział, że interweniował już nie raz o Ablewicza to usłyszał "A co Księdzu tak na tym zależy? Ludzią nie zależy a Księdzu tak?" więc trzeba pokazać że ludziom jednak zależy.
7650ml A Rh+ ... a Ty?
-
- Rhetor
Dodaję do tego jeszcze Narutowicza.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
zicc, jakby droga była dobrze zrobiona to dziury by nie wyłaziły jak grzyby po deszczu.
Większość dziur jest wysadzona ze środka (to widać) przez zamarzniętą wodę znajdującą się pod asfaltem - tak się chyba dróg nie robi?
Większość dziur jest wysadzona ze środka (to widać) przez zamarzniętą wodę znajdującą się pod asfaltem - tak się chyba dróg nie robi?
Wysłane z mojej budki telefonicznej