Pamietaj, że mówimy o Plamtopach, PDA czy "SmartFonach" - nie dziw się ża bateria wytrzymuje dwa - trzy dni przy umiarkowanym używaniu a jeden dzień przy intensywnym.
Mamy duży ekran, procesory są szybkie 500 MHz to minimum, normę obecnie stanowi 600MHz a 1 GHz nie jest niczym szczególnym, do tego mamy układy graficzne pozwalające oglądać filmy, modół WiFi też swoją "dawkę" energii zaśsie
Generalnie ja w swoim Touch HD przy 30 minutach słuchania muzy, oraz 5 - 10 rozmowach dziennie bez kłopotu działam trzy dni - a Touch HD ma wielki ekran i bateria wielkiej nie ma.
Najszybciej baterię wysysa : WiFi, Nawigacja GPS, 3G - w takiej kolejności właśnie - jak wyłączymy WiFi i nie używamy GPS'u to dwa dni skopojnie pociągniemy. Jak używam nawigacji to z bieda wytrzymuje mi 8 godzin - ale nie co się dziwić, ekran non-stop działa.
Ogólnie Radzę wybrać HTC - jest najlepszy - nie ma znaczenia czy z Androidem czy z Windows Mobile.
Masz mój przykład - HTC TOUCH HD mam już 3 rok i jak dotąd w NICZYM nie ustępuje najnowszym PDA, co więcej nadal BIJE na głowę najnowsze generacje iPhone
Mimo upłuwu lat są to nadal doskonałe "sprzęty"