Remont dworca PKP
Spokojnie tryby ruszyły... Drogą elektroniczną za pośrednictwem forum "Rynku Kolejowego" zgłosiłem problem samemu Członkowi Zarządu PKP SA ds. Rewitalizacji Dworców Kolejowych p. Jackowi Prześludze, w odpowiedzi napisał, że problem sprawdzi.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Oczywiście, że nie - Panie Adamie niestety już widzę oczyma radości jak firma (wykonawca) z własnej woli wraca ze sprzętem i ludźmi tylko by naprawić zgłoszoną przez kogoś niedoróbkę... Trochę to naiwne, zwłaszcza, że dawno już zeszła z placu budowy. To niestety Polska. Niestety taki mam system działania, że jak coś nie działa tak jak powinno to interweniuję od samej góry - do tej pory działania te są skuteczne. Nie wiem jak jest z UMT , bo to nie jest mój "obszar" działania, ale podejrzewam, że tu bym kulą w płot trafił . A p. Prześluga jest jedynym z zarządu PKP SA, który otwarcie poddaje się krytyce na forum internetowym i nie boi się kontaktować z ludźmi. Swoją drogą jako jeden z bardzo nielicznych w PKP - poważnie traktuje swoją robotę.
Tak samo można to przenieść na grunt innych inwestycji. Już widzę, gdybyś np. zgłosił np. do jakiegoś kierownika z jakiejś firmy drogowej, że fuszerkę odstawiają np. przy asfalcie na ulicy Zamkowej - myślisz, że poprawiliby to z własnej woli? Poprawiliby gdyby inwestor np. TZDM wymógł to na nich (o ile oczywiście by chciał wymóc).
To jest Polska, tu się działa inaczej - zbójecko. Myślenie inaczej jest naiwnością, dopóty nie zmieni się mentalność.
Tak samo można to przenieść na grunt innych inwestycji. Już widzę, gdybyś np. zgłosił np. do jakiegoś kierownika z jakiejś firmy drogowej, że fuszerkę odstawiają np. przy asfalcie na ulicy Zamkowej - myślisz, że poprawiliby to z własnej woli? Poprawiliby gdyby inwestor np. TZDM wymógł to na nich (o ile oczywiście by chciał wymóc).
To jest Polska, tu się działa inaczej - zbójecko. Myślenie inaczej jest naiwnością, dopóty nie zmieni się mentalność.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Coś właśnie słyszałem i o forum i o p. Prześludze. Myślę, że to co zgłosił Hurricane - nie pozostanie bez echa i będzie interwencja. Ja już widziałem na naszym dworcu zasraną ścianęhurricane pisze:A p. Prześluga jest jedynym z zarządu PKP SA, który otwarcie poddaje się krytyce na forum internetowym i nie boi się kontaktować z ludźmi. Swoją drogą jako jeden z bardzo nielicznych w PKP - poważnie traktuje swoją robotę.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
hurricane, Wszystko rozumiem, z jednym wyjątkiem - dlaczego mi 'panujesz' - taki zwyczaj w internecie, że jesteśmy wszyscy na Ty, co oszczędza nam czasu na wymyślanie sobie od Pań i Panów. Jak widzę to Pan Adam, to czuję się stary i zgrzybiały, i myślę 'czas umierać'...
A skoro jest taki Pan na forum, do którego można się wyżalać - to już rozumiem, dlaczego od razu tam.
A skoro jest taki Pan na forum, do którego można się wyżalać - to już rozumiem, dlaczego od razu tam.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Widziałem dworzec na żywo jak przyjechałem na święta i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Wreszcie Tarnów ma dworzec na jaki zasługuje
Ale muszę się czepić Niestety nikt nie pomyślał, żeby drzwi do hali były otwierane automatycznie. Mając ze sobą dwie duże walizki na kółkach bardzo brakuje trzeciej ręki do otwarcia drzwi. A już zwłaszcza kiedy jedna z nich okazuje się trochę za szeroka gdy otwarte jest tylko jedno skrzydło. Taki niby drobiazg, ale bardzo ułatwiłby życie podróżnym.
Ale muszę się czepić Niestety nikt nie pomyślał, żeby drzwi do hali były otwierane automatycznie. Mając ze sobą dwie duże walizki na kółkach bardzo brakuje trzeciej ręki do otwarcia drzwi. A już zwłaszcza kiedy jedna z nich okazuje się trochę za szeroka gdy otwarte jest tylko jedno skrzydło. Taki niby drobiazg, ale bardzo ułatwiłby życie podróżnym.
Jeszcze lepiej wyglądał by, jakby wyburzyć te dwie kamienice... Konserwator sienei zgodził na ich usunięcie bo jest historyczna, ale że jest tak sklep AGD RTV to już nic.Beaver pisze:Dla mnie najfajniej dworzec wyglada z ul. Krakowskiej. Dokładnie patrząc "przez" dworzec PKS. Tak fajnie z daleka widac oswietlony budynek. Robi wrażenie.