Gry

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Z półki sklepowej.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

klesyk24
Metoikos

Post autor: klesyk24 »

Wiecie czemu metin2 kturego kupilem w sklepie orginal nie działa mi

klesyk24
Metoikos

Post autor: klesyk24 »

wyskakuje mi takie cos Dowloading damaged file
version empty (errorcode=NEF404)
213.186.57.81 metin2client.bin.lz retry download.
version empty (errorcode=NEF404)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Jak ktoś gra w Fallout New Vegas (znacznie lepszy od Fallouta 3) to polecam aby podczas wykonywania zadania "Pod osłoną mroku" dla Bractwa Stali przeszukać dokładnie komputery w Krypcie11. Jest tam miniquest związany z odkryciem historii tej krypty. Rozwiązanie jest rewelacyjne , dawno tak nie uśmiałem się grając w jakąś grę. A i klimat starych falloutów na chwilę mi się przypomniał .
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Jakby ktoś chciał sobie przypomnieć dawne dobre czasy dobrych gier:
http://www.abandonia.com/en/
http://staregry.org.pl/
http://www.fajnegry.krakow.pl/

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Polecam gre - Fallout New Vegas. Kolejna swietna gra, po dosc (jak dla mnie sredniej 3 czesci). Ta jest o wiele lepsza :) Super klimat, gra na serio wciaga :) Polecam
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Trójka trochę nudna jak dla mnie... trzeba zatem Vegas zobaczyć. :D

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Trzeba - o wiele lepsza juz czekam na swieta i wolne dni zeby pograc dalej ;p Najlepsza rzecz to jak znalazlem lodówke z ciałem Indiany Jonesa :P jak ktos ogladal ostatnia czesc filmu to wie OCB :)

Moze ta recka U.V Impalera z GOLA (notabene osoby z Tarnowa)
Cie zacheci i innych :
http://gameplay.pl/news.asp?ID=55627

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Nie zgadzam się że Fallout 3 jest gorszy od New Vegas - serię Fallout znam na wylot i F3 jak i NV są na podobnym poziomie. Co więcej - moment wyboru w finale Main Quest'u w Fallout 3 jest niezrównany. NV nie wywołuje już takich emocji.
Osobiście uważam, że NV śmiało mógł by być dodatkiem DLC do F3.

Na plus NV należy zaliczyć intensywność rozgrywki - w F3 zdecydowanie brakowało dużego gęsto zaludnionego miasta - zdrugiej strony wrażenie jakie wywoływał zrujnowany Waszyngton było piorunujące.
Obie gry dzieli parę lat - co więcej Twórcy NV mogli wyciągnąć wnioski obserwując F3 w działaniu.
Uważam, że zarówno F3 jak i NV stanowią godnych nastepców serii Faloout - są inne, ale równie wciągajace.

Co ciekawe o ile w F3 Main Quest był doskonały a Zadania Poboczne już mniej ciekawe, zadania z dodatków DLC są dużo lepsze - to w NV jest ODWROTNIE - MQ z New Vegas jest dobry, ale nie wyrózniający się to o tyle Side Quest'y w NV są bardzo ciekawe.
Moim faworytem jest zadanie w którym pomagamy Gulom ODLECIEĆ rakietami :mrgreen: :mrgreen:
Zaś w F3 najlepszym SQ był Veil Courtain z dodatku Point Lookout - podażanie śladami Chińskiego szpiega było nie samowite.

Generalnie to właśnie Point Lookout - jest najciekawszą lokacją zarówno w F3 jak i NV.

Obecnie mam zainstalowane i ciągle gram w :

Fallout 3 + wszystkie DLC
Fallout 3 - New Vegas
Mass Effect 2 + DLC
Two Worlds II
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Wiesz mi sie w sumie F3 tez podobał bardzo. Ale jakos NW bardziej. Po prostu jakos bardziej klimatyczne, chociaż jak zobaczyłem kolumnę (nie pamiętam kogo) w F3 to szczeka mi opadła :P

Ja teraz gram w to oraz:
Two Worlds II
Dość ciekawe cRPG musze powiedziec.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Ma ktos jakas gre godna polecenia ? a malo znana ? :) nudzi mi sie :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Może nie mało znana.. ale gram teraz w Deus Ex - stare to to, ale jak dla mnie bardzo ciekawe ; )

Tak gram i mam wrażenie, jakby scenariusz był pisany w tym roku i opierał się na obecnej sytuacji społeczno-politycznej na świecie...

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

O gralem ale nie pamietam scenariusza na tyle by porównac :)

krzychu
Archont

Post autor: krzychu »

ja polecam Star Wars The Phantom Menace

tak to mniej wiecej wyglada

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ