Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Co do samego przejścia, to ilekroć tamtędy jadę, zauważyłem, że ludzie się już nauczyli korzystać z przejścia. Pewna Pani chciała przejść na dziko, ale po paru chwilach gdy samochody płynnie przejeżdżały ( w godzinach szczytu) zrezygnowała i poszła pod ziemię ;P
Wydaję się, że spełni ono swoją rolę...
Co do niedoróbek, będę interweniował!
Wydaję się, że spełni ono swoją rolę...
Co do niedoróbek, będę interweniował!
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Ostatnio spotkalem sie z odpowiedzia w jednej ze spraw, ze administrator chodnika nie bedzie ponosił odpowiedzialnosc za skutki zaistniałego wypadku bowiem... nie wiedzial o zlym stanie chodnika w sytuacji w ktorej na odcinku kilkunastu metrów stan techniczny plyt pozostawia wiele do życzenia.trix pisze: Jestem ciekaw ile osób połamie tam nogi i kto wypłaci ewentualne odszkodowania. Schodów jest też kilka, więc przy poslizgnięciu mozna naprawde nieźle się poturbować. Schodki z gołego bez gumowych podkładek w zimie to spore utrudnienie dla osób zwłaszcza starszych, no chyba że wszyscy będą jeździć windami .
Wracajac do meritum - dzis mialem sposobnosc przechodzenia tym bunkrem i takze zwrocilem na to uwage, jakas kosmiczna pomyłka. Mam nadzieje, ze słuzby miejskie szybko pochyla sie nad tym problemem i go rozwiaza. Mniemam, ze wszystko odbedzie sie bez koniecznosci uiszczenia dodatkowych srodkow na retusze.
Dafi - choc nie wiem jak bedziesz sie napinał - to jest problem do rozwiazania. Jego zidentyfikowanie to pierwszy etap do korektury zaistnialego stanu rzeczy.
Tak byłem, czy chcesz mi zasugerowac ze od momentu wyboru mam zabronione spotkac sie ze swoimi znajomymi w miejscach publicznych? Szkoda ze nie podszedles i sie nie przedstawiles.
Tak byłem, czy chcesz mi zasugerowac ze od momentu wyboru mam zabronione spotkac sie ze swoimi znajomymi w miejscach publicznych? Szkoda ze nie podszedles i sie nie przedstawiles.
-
- Rhetor
dafi czepiasz się, Weredyk pisze o schodach, a ty offtopa serwujesz...
Jak budowałem dom, to zrezygnowałem ze schodów jednociągowych, żeby mi dziecko nie spadło z samej góry na sam dół... Tutaj najwyraźniej projektant miał tę kwestię w nosie (nadmienię, że przywoływane przeze mnie już kilka razy przejście na Krupówkach ma schody łamane na dwa razy, dzięki czemu traci się uczucie ogromnej, głębokiej dziury, a i światło lepiej dochodzi do samego tunelu, no i oczywiście bezpieczeństwo 2x większe - jak ktoś spadnie, zatrzyma się po 3 metrach, a nie tak jak u nas na samym dole...
Jak budowałem dom, to zrezygnowałem ze schodów jednociągowych, żeby mi dziecko nie spadło z samej góry na sam dół... Tutaj najwyraźniej projektant miał tę kwestię w nosie (nadmienię, że przywoływane przeze mnie już kilka razy przejście na Krupówkach ma schody łamane na dwa razy, dzięki czemu traci się uczucie ogromnej, głębokiej dziury, a i światło lepiej dochodzi do samego tunelu, no i oczywiście bezpieczeństwo 2x większe - jak ktoś spadnie, zatrzyma się po 3 metrach, a nie tak jak u nas na samym dole...
Spieprzaj dziadu . Co Cie to obchodzi gdzie kto degustuje.Oj z wami pisowcami to dopiero jest ambaras
Opowiedz no kolego jak to ostatnio w Alchemiku byłeś
Ciekawe kiedy rozpoczną sie jakieś prace naprawcze, czy potrzeba do tego jakiegoś wypadku.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Keleos pisze:Hmmm Marcinie - jesteś pewny, że nie jest łamane? Dałbym sobie rękę kolegi uciąć, że jest w połowie 'wysepka'...
Reka kolegi ocalona: http://rdntv.pl/index.php?option=com_hw ... eo_id=1280
-
- Rhetor
Chciałbym poruszyć na forum jescze jeden temat, może nie bezpośrednio związany z samym przejściem podziemnym, lecz nierozerwalnie z całością inwestycji.
Jestem mieszkańcem ulicy Piłsudskiego i jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe dlaczego nadal utrzymywany jest odwrócony kierunek ruchu oraz zamknięty pas do parkowania. Dla ludzi mieszkających w tej okolicy w czasie ostatnich miesięcy było to sporym kłopotem. Rozumiem że na czas inwestycji wszyscy musimy ponosić konsekwencje utrudnień ruchu. Jednakże w okresie przedświątecznym przenosiłem kilkadziesiąt kilogramów zakupów, karpie, choinkę i wiele innych rzeczy z sąsiedniej ulicy lub parkując "na dziko" wzdłuż pasa zieleni - który pozostał nim jedynie z nazwy, zastanawiając się przy tym czy jest chociaż najmniejszy powód by ten stan rzeczy obecnie utrzymywać. Dodatkowo wyjazd z Piłsudskiego w Mickiewicza jest niebezpieczny - w ostatnich miesiącach było tam mnóstwo kolizji. Jeżeli zależy to tylko od decyzji urzędniczej apeluję o działanie i przywrócenie normalnego ruchu. Uważam że jest to lekceważenie mieszkańców, którzy mieli wystarczająco dużo utrudnień w czasie inwestycji.
Pozdrawiam świątecznie wszystkich forumowiczów.
Jestem mieszkańcem ulicy Piłsudskiego i jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe dlaczego nadal utrzymywany jest odwrócony kierunek ruchu oraz zamknięty pas do parkowania. Dla ludzi mieszkających w tej okolicy w czasie ostatnich miesięcy było to sporym kłopotem. Rozumiem że na czas inwestycji wszyscy musimy ponosić konsekwencje utrudnień ruchu. Jednakże w okresie przedświątecznym przenosiłem kilkadziesiąt kilogramów zakupów, karpie, choinkę i wiele innych rzeczy z sąsiedniej ulicy lub parkując "na dziko" wzdłuż pasa zieleni - który pozostał nim jedynie z nazwy, zastanawiając się przy tym czy jest chociaż najmniejszy powód by ten stan rzeczy obecnie utrzymywać. Dodatkowo wyjazd z Piłsudskiego w Mickiewicza jest niebezpieczny - w ostatnich miesiącach było tam mnóstwo kolizji. Jeżeli zależy to tylko od decyzji urzędniczej apeluję o działanie i przywrócenie normalnego ruchu. Uważam że jest to lekceważenie mieszkańców, którzy mieli wystarczająco dużo utrudnień w czasie inwestycji.
Pozdrawiam świątecznie wszystkich forumowiczów.