Gamepad - co obejmuje gwarancja?
Gamepad - co obejmuje gwarancja?
Zastanawiam się co obejmuje gwarancja pada?
Czy zwykłe użytkowanie pada jest uznawane za 'zniszczenia mechaniczne'?
Pytam, bo po 2 miesiącach joy w padzie przestał reagować niemalże całkowicie.
Wprawdzie nic z tym nie zrobię, bo gdzieś posiałem paragon, ale na przyszłość...
W gwarancji na dobrą sprawę są same ogólniki.
Czy zwykłe użytkowanie pada jest uznawane za 'zniszczenia mechaniczne'?
Pytam, bo po 2 miesiącach joy w padzie przestał reagować niemalże całkowicie.
Wprawdzie nic z tym nie zrobię, bo gdzieś posiałem paragon, ale na przyszłość...
W gwarancji na dobrą sprawę są same ogólniki.
Ooo, znalazł się jednak paragon, na półce leżał, hehehe.
Mam pada, kartę gwarancyjną (w żaden sposób oczywiście nie wypełnioną przez sklep) i płytkę instalacyjną...
Kupiony w Carrefourze dnia 1 października 2010 roku. Gwarancja jest na 24 m-ce ; D
Grałem na nim jedynie w PES i Prince of Persia i to wcale nie dużo, bo rzadko miewam czas...
Mam pada, kartę gwarancyjną (w żaden sposób oczywiście nie wypełnioną przez sklep) i płytkę instalacyjną...
Kupiony w Carrefourze dnia 1 października 2010 roku. Gwarancja jest na 24 m-ce ; D
Grałem na nim jedynie w PES i Prince of Persia i to wcale nie dużo, bo rzadko miewam czas...
-
- Rhetor
Keleos, w karcie gwarancyjnej powinno pisać co obejmuje.
A jak nie to niezgodność towaru z umową.
A jak nie to niezgodność towaru z umową.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
W karcie jest napisane tylko że w "przypadku wystąpienia uszkodzenia w czasie gwarancji" naprawią lub wymienią.
W wyjątkach są tylko: użytek niezgodny z przeznaczeniem, modyfikacja lub ingerencja w bebechy, serwisowanie na własną rękę, zły transport, pakowanie i przechowywanie, uszkodzenia mechaniczne, fizyczne i chemiczne *jak dla mnie to KAŻDE uszkodzenie jest fizyczne.. w końcu nie naruszyłem godności pada ani jego uczuć religijnych).
W wyjątkach są tylko: użytek niezgodny z przeznaczeniem, modyfikacja lub ingerencja w bebechy, serwisowanie na własną rękę, zły transport, pakowanie i przechowywanie, uszkodzenia mechaniczne, fizyczne i chemiczne *jak dla mnie to KAŻDE uszkodzenie jest fizyczne.. w końcu nie naruszyłem godności pada ani jego uczuć religijnych).
-
- Rhetor
Masz rację, bo jeśli jest wyłamany miktostyk, to fizycznie jest wyłamany, jeśli jest zabrudzony, to fizycznie nie ma przewodzeniaKeleos pisze:*jak dla mnie to KAŻDE uszkodzenie jest fizyczne..
Złamanie dźwigni, urwanie przewodu - ślady pęknięcia obudowy - tego typu rzeczy, świadczące, że upuściłeś czy np. nadepnąłeś na pad. Jeśłi nie działa a nie ma śladu uszkodzeń na obudowie czy przewodzie to nie mogą odmówić.
PAMIĘTAJ - że Masz też do dyspozycji POTĘŻNĄ broń - NIEZGODNOŚĆ TOWARU Z UMOWĄ - która między innymi mówi, że jeśli mineło MNIEJ niż 6 miesięcy od zakupu to przyjmuje się, że niezgodność/wada istniała w chwili zakupu - i to sprzedawca MUSI UDOWODNIĆ że było inaczej. Niezgodność Towaru z Umową jest NIEZALEŻNA od GWARANCJI - gwarancji udziela produceny a za Niezgodność odpowiada Sprzedadca - który NIE MOŻE odsyłać Cię do producenta - to jego odpowiedzialność. Co więcej od Ciebie zalezy czy korzystasz z Gwarancji czy powołujesz się na Niezgodność z Umową. Niezgodność Towaru z Umową - obowiązuje przez 2 lata.
Jesli będą kombinować - radzę Ci przygotować pismo w dwóch kopiach i zarządać POTWIERDZENIA na kopi - NIE mogą Ci odmówić bo takie jest prawo i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.
PAMIĘTAJ - że Masz też do dyspozycji POTĘŻNĄ broń - NIEZGODNOŚĆ TOWARU Z UMOWĄ - która między innymi mówi, że jeśli mineło MNIEJ niż 6 miesięcy od zakupu to przyjmuje się, że niezgodność/wada istniała w chwili zakupu - i to sprzedawca MUSI UDOWODNIĆ że było inaczej. Niezgodność Towaru z Umową jest NIEZALEŻNA od GWARANCJI - gwarancji udziela produceny a za Niezgodność odpowiada Sprzedadca - który NIE MOŻE odsyłać Cię do producenta - to jego odpowiedzialność. Co więcej od Ciebie zalezy czy korzystasz z Gwarancji czy powołujesz się na Niezgodność z Umową. Niezgodność Towaru z Umową - obowiązuje przez 2 lata.
Jesli będą kombinować - radzę Ci przygotować pismo w dwóch kopiach i zarządać POTWIERDZENIA na kopi - NIE mogą Ci odmówić bo takie jest prawo i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
A co w przypadku, gdy kupiłem coś, powiedzmy myszkę za 60 zł, a w momencie, gdy idę ją zwrócić/reklamować, bo nie działa, na przykład 3 dni później, kosztuje ona 40 zł?
Znajomi tak dostali info, że mają sobie coś za różnicę dobrać ze sklepu.
Znajomi tak dostali info, że mają sobie coś za różnicę dobrać ze sklepu.
Byłem, zgłosiłem, zostałem na święta bez pada
Przyjęli reklamację bez żadnych obiekcji, a gdy im powiedziałem, że znam Ravira, to prosili by przyjąć LCD 50'' w ramach przeprosin
Przyjęli reklamację bez żadnych obiekcji, a gdy im powiedziałem, że znam Ravira, to prosili by przyjąć LCD 50'' w ramach przeprosin
Ostatnio zmieniony 23-12-2010, 16:09 przez Keleos, łącznie zmieniany 1 raz.