Gamepad - co obejmuje gwarancja?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Gamepad - co obejmuje gwarancja?

Post autor: Keleos »

Zastanawiam się co obejmuje gwarancja pada?

Czy zwykłe użytkowanie pada jest uznawane za 'zniszczenia mechaniczne'?

Pytam, bo po 2 miesiącach joy w padzie przestał reagować niemalże całkowicie.
Wprawdzie nic z tym nie zrobię, bo gdzieś posiałem paragon, ale na przyszłość...

W gwarancji na dobrą sprawę są same ogólniki.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Gdzie kupiles ?
I nie wiem czy wiesz ze do reklamacji nie jest wymagany paragon :P udowodnij tylko ze akurat tego dnia kupiles ta rzecz ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Ooo, znalazł się jednak paragon, na półce leżał, hehehe.

Mam pada, kartę gwarancyjną (w żaden sposób oczywiście nie wypełnioną przez sklep) i płytkę instalacyjną...

Kupiony w Carrefourze dnia 1 października 2010 roku. Gwarancja jest na 24 m-ce ; D

Grałem na nim jedynie w PES i Prince of Persia i to wcale nie dużo, bo rzadko miewam czas...

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Idz i oddaj, powinni przyjac
A moge wiedziec jaki pad ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Esperanza EG10. Majątku nie ma, bo 18zł, ale nerwy, gdy się przegrywa mecz 3:4 mimo iż się wygrywało 3:0 (i wtedy nawaliło sterowanie) jest bezcenny ; D

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Keleos, w karcie gwarancyjnej powinno pisać co obejmuje.
A jak nie to niezgodność towaru z umową.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

W karcie jest napisane tylko że w "przypadku wystąpienia uszkodzenia w czasie gwarancji" naprawią lub wymienią.

W wyjątkach są tylko: użytek niezgodny z przeznaczeniem, modyfikacja lub ingerencja w bebechy, serwisowanie na własną rękę, zły transport, pakowanie i przechowywanie, uszkodzenia mechaniczne, fizyczne i chemiczne *jak dla mnie to KAŻDE uszkodzenie jest fizyczne.. w końcu nie naruszyłem godności pada ani jego uczuć religijnych).

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Keleos pisze:*jak dla mnie to KAŻDE uszkodzenie jest fizyczne..
Masz rację, bo jeśli jest wyłamany miktostyk, to fizycznie jest wyłamany, jeśli jest zabrudzony, to fizycznie nie ma przewodzenia :P

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Złamanie dźwigni, urwanie przewodu - ślady pęknięcia obudowy - tego typu rzeczy, świadczące, że upuściłeś czy np. nadepnąłeś na pad. Jeśłi nie działa a nie ma śladu uszkodzeń na obudowie czy przewodzie to nie mogą odmówić.

PAMIĘTAJ - że Masz też do dyspozycji POTĘŻNĄ broń - NIEZGODNOŚĆ TOWARU Z UMOWĄ - która między innymi mówi, że jeśli mineło MNIEJ niż 6 miesięcy od zakupu to przyjmuje się, że niezgodność/wada istniała w chwili zakupu - i to sprzedawca MUSI UDOWODNIĆ że było inaczej. Niezgodność Towaru z Umową jest NIEZALEŻNA od GWARANCJI - gwarancji udziela produceny a za Niezgodność odpowiada Sprzedadca - który NIE MOŻE odsyłać Cię do producenta - to jego odpowiedzialność. Co więcej od Ciebie zalezy czy korzystasz z Gwarancji czy powołujesz się na Niezgodność z Umową. Niezgodność Towaru z Umową - obowiązuje przez 2 lata.

Jesli będą kombinować - radzę Ci przygotować pismo w dwóch kopiach i zarządać POTWIERDZENIA na kopi - NIE mogą Ci odmówić bo takie jest prawo i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.
9000 ml A Rh-

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Dziękuję wszystkim za rady. Wsiadam w pierwszy autobus do Carrefouru, przybieram groźną minę i idę po nowego pada! ; )

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

A co w przypadku, gdy kupiłem coś, powiedzmy myszkę za 60 zł, a w momencie, gdy idę ją zwrócić/reklamować, bo nie działa, na przykład 3 dni później, kosztuje ona 40 zł?
Znajomi tak dostali info, że mają sobie coś za różnicę dobrać ze sklepu.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Byłem, zgłosiłem, zostałem na święta bez pada :mrgreen:

Przyjęli reklamację bez żadnych obiekcji, a gdy im powiedziałem, że znam Ravira, to prosili by przyjąć LCD 50'' w ramach przeprosin :P
Ostatnio zmieniony 23-12-2010, 16:09 przez Keleos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

No patrz! Jeszcze chcięli Cię poniżyć wciskając Ci sprzęt, który im zalega na półkach...
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

i to LCD zamiast 3d albo przynajmniej LEDa :D

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Byłem wczoraj w Carrefourze w sprawie tego pada. Zwrócono mi pieniądze.

Za zwrócone pieniądze kupiłem tego samego pada jeszcze raz ; )
Zobaczymy, czy to wada fabryczna.

ODPOWIEDZ