Parkowanie w Tarnowie

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Dlatego spółdzielnie powinny pohandlować miejscami do parkowania - wtedy odpadło by też odśnieżanie kawałka parkingu...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Możecie sobie myśleć co chcecie ale mam zasadę: nie ma wolnych miejsc - odkopie jedno. Ostatnio kopalem sobie miejsce po czym sie zorientowałem ze jest wolne.
Jest wolne miejsce zastawione skrzynkami i czyms podobnym to nie mam żadnych oporów żeby tam zwyczajnie zaparkować. Nie jest to prywatne miejsce tylko z drugiej strony trochę boje sie zemsty ludzi.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Beny
Archont

Post autor: Beny »

A u mnie na parkingu jest taka sytuacja dopóki nie bylo sniegu wszystko bylo w miare ok dojazd do gornej czesci parkingu jest przez dolną gdzie dodatkowo jest poprowadzona droga pożarowa, kiedy gorna czesc parkingu zostala zasypana tylko nieliczni tam parkuja bo inni sie boja zakopac wiec ludzie staja sobie na wjezdze bo tam najlepiej odsniezone nie patrza czy ktos w gornej czesci parkingu jest i jakim cudem on z niej wyjedzie, nawet interwencja policji nie pomogła, bo powiedzieli ze zasypane oznaczen nie widac a droga pozarowa jest dopiero za znakiem ktory jest kilka metrow dalej, no dobra znak znakiem ale jakos na tą droge i parking trzeba wjechac prawda.Dodatkowo uwazam ze drogi pozarowe jesli sie juz zrobilo powinny byc odsniezane nie mozna by tak raz plugiem przejechac?? ja wiem sprzataczka robi co moze ale odsniezy kilkadziesiąt centymetrów zrobi taka sciezyne i to wszystko, ale to chyba chodzi o to by wjechal na taka droge woz strazacki.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Beny, wóz strażacki sobie poradzi, to nie osobówka :P

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Boruta pisze:Każdej zimy jest to samo, połowa świętych krów nie weźmie łopaty do ręki i czeka aż ktoś wykopie miejsce, a druga połowa gdy już to miejsce wykopie to uznaje je za swoją własność.
Ja już dwa razy odśnieżałem miejsce dla swojego samochodu i za każdym razem gdy wracałem miejsce było zajęte. Na szczęście nikt nie stawia pachołków, skrzynek itp itd. Zastanawia mnie tylko jedno: poprzedniej zimy jak i w ostatnich dniach spotykałem na parkingu te same osoby z łopatami, a gdyby każdy korzystający z tego parkingu choć raz odśnieżył jedno miejsce postojowe nie byłoby problemów z parkowaniem.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Beaver pisze:est wolne miejsce zastawione skrzynkami i czyms podobnym to nie mam żadnych oporów żeby tam zwyczajnie zaparkować. Nie jest to prywatne miejsce tylko z drugiej strony trochę boje sie zemsty ludzi.
Zemsty możesz się spodziewać, świrów nie brakuje. Tak jak pisałem wcześniej, widziałem jak młody kierowca obrzucał śnieżkami znienawidzony, zastawiający "jego" miejsce pojazd :lol:
Wczoraj na parkingu pod moim blokiem doszedł nowy typ barykad - taborety :mrgreen: Może założymy galerię barykad parkingowych?
BIGer pisze:Ja już dwa razy odśnieżałem miejsce dla swojego samochodu i za każdym razem gdy wracałem miejsce było zajęte. Na szczęście nikt nie stawia pachołków, skrzynek itp itd. Zastanawia mnie tylko jedno: poprzedniej zimy jak i w ostatnich dniach spotykałem na parkingu te same osoby z łopatami, a gdyby każdy korzystający z tego parkingu choć raz odśnieżył jedno miejsce postojowe nie byłoby problemów z parkowaniem.
Zawsze się znajdą chętni na gotowe. Ty, ja i wielu innych nie boi się pomachać szuflą, bo to na zdrowie wychodzi. Niestety niektórym (np. moim sąsiadom) wydaje się, że odkopanie miejsca daje im dożywotnie prawo do korzystania z niego.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Czyli w Teori moge sobie caly parking odsniezyc i zamknac wjazd jak jest snieg ? :D w Sumie w zamysle tych osob to ja odsniezylem to moje :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

marcin11
Obywatel

Post autor: marcin11 »

LordRuthwen pisze:Beny, wóz strażacki sobie poradzi, to nie osobówka :P
piątkowy wieczór, pożar samochodu ul B p M C 9 utrudniony dojazd z powodu zastawionych samochodów i nieodśnieżonej drogi.Jednak rozmiar to nie wszystko ;)

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

marcin11 pisze:utrudniony dojazd z powodu zastawionych samochodów i
Wydaje mi się, że to było prawdziwym powodem utrudnionego dojazdu a nie śnieg.

Awatar użytkownika

marcin11
Obywatel

Post autor: marcin11 »

Cubaza pisze:
marcin11 pisze:utrudniony dojazd z powodu zastawionych samochodów i
Wydaje mi się, że to było prawdziwym powodem utrudnionego dojazdu a nie śnieg.
zapewne masz rację, ale gdyby śniegu nie było to i samochody nie stałyby na drodze i tak koło się zamyka.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Boruta pisze:Może założymy galerię barykad parkingowych?
jestem za :) będzie śmiesznie.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Może nie w Tarnowie ale zasługuje na uwagę:

Obrazek

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Czekam sobie na opublikowanie mojego demota z tarnowskich ulic a tu pokazało się coś takiego od kogoś innego:

http://demotywatory.pl/2447288/Takiemu-to-chyba-ch****y

:D
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Kolejny baran złapany pod Krakusem i wrzucony na świętekrowy.pl
ZDJĘCIE

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor