Tarnowskie media
Tarnowskie media
Chyba nie ma takiego tematu. Ale już jest. Na początek coś, co mnie wprawiło w osłupienie i przyprawiło o myśli sambujcze. Brak mi słów, choć żuciłem kilka przekleństw pod nosem. Główny news:
www.PulsTarnowa.pl
A ja myślałem, że tylko na portalach sportowych piszą nastoletni grafomani ze wszystkimi ainterpunkcjami, aortografiami i awersjami do nauki...
www.PulsTarnowa.pl
A ja myślałem, że tylko na portalach sportowych piszą nastoletni grafomani ze wszystkimi ainterpunkcjami, aortografiami i awersjami do nauki...
-
- Rhetor
- Kontakt:
Może to ich sposób na reklamę? :-)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Być może, bo aż nie chce mi się wierzyć w wyjątkowe szczęście autora do poprawnego napisania słowa "kożuch". Prawdopodobieństwo, że dobrze wytypuje pisownię było niskie ze względu na namnożenie się ortów. A jednak udało się. Może jednak zna zasad a błędy robił z premedytacją? Znaczy się, że dałem się podpuścić?
Ale i tak zachęcam do dalszej dyskusji: jak oceniacie lokalny rynek medialny, co sądzicie o jego przedstawicielach, czego brakuje.
Wracając do Pulsu, jeszcze jedno mnie zastanawia: np. ten news to przeróbka wiadomości agencyjnej PAP: http://www.pulstarnowa.pl/wydarzenie27_ ... _duzo.html. Jednakże próżno na tej stronie szukać wzmianki o tym, że to nie jest autorski tekst reakcji a kopia. To może się szybko i źle dla portalu (czy też całej sieci portali) skończyć.
Ale i tak zachęcam do dalszej dyskusji: jak oceniacie lokalny rynek medialny, co sądzicie o jego przedstawicielach, czego brakuje.
Wracając do Pulsu, jeszcze jedno mnie zastanawia: np. ten news to przeróbka wiadomości agencyjnej PAP: http://www.pulstarnowa.pl/wydarzenie27_ ... _duzo.html. Jednakże próżno na tej stronie szukać wzmianki o tym, że to nie jest autorski tekst reakcji a kopia. To może się szybko i źle dla portalu (czy też całej sieci portali) skończyć.
Ostatnio zmieniony 25-11-2009, 13:52 przez gushman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Leży.gushman pisze:jak oceniacie lokalny rynek medialny
W niektórych przypadkach (patrz wyżej) żenadagushman pisze:co sądzicie o jego przedstawicielach
Tak na prawdę wszystkiego, ale rzetelności chyba najbardziej, portal miejski odstaje od prywatnych strasznie, na jego niekorzyść naturalnie.gushman pisze:czego brakuje.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
O czym my tutaj w ogóle mamy dyskutować ?
Kim na co dzień są Ci "dziennikarze", którzy piszą do różnych portali internetowych i nie tylko portali...
Jakie miasto - taka cała reszta. Tyle. Wystarczy sprawdzić ilu z nich to wykwalifikowana kadra dziennikarska.
No ale przecież nie powinno was to dziwić. Tylko w Polsce jest możliwe by elektryk był prezydentem, geodeta ministrem zdrowia czy skarbu państwa, itd...
Kim na co dzień są Ci "dziennikarze", którzy piszą do różnych portali internetowych i nie tylko portali...
Jakie miasto - taka cała reszta. Tyle. Wystarczy sprawdzić ilu z nich to wykwalifikowana kadra dziennikarska.
No ale przecież nie powinno was to dziwić. Tylko w Polsce jest możliwe by elektryk był prezydentem, geodeta ministrem zdrowia czy skarbu państwa, itd...
-
- Rhetor
Re: Tarnowskie media
gushman pisze:Chyba nie ma takiego tematu. Ale już jest. Na początek coś, co mnie wprawiło w osłupienie i przyprawiło o myśli sambujcze. Brak mi słów, choć żuciłem kilka przekleństw pod nosem. Główny news:
www.PulsTarnowa.pl
Obrazek
jeśli dobrze kojarzę, to zdecydowanie nie tak wyglądają 'dog station' w Tarnowie, a o ich postawieniu napisano kilka zdań. I z tej info wynika, że... zgadnijcie - kto, co i po kim ma sprzątać? W połowie info zdziwiłam się mocno. Cyt. '' To właśnie od psich odchodów biorą się u naszych zwierzaków choroby nosa, na odchodach są bakterie, które przenoszą się na nos zwierzęcia, a potem on musi cierpieć ;( Można tak, ale czy nie lepiej sprzątać po sobie, w ten sposób uniknąć choroby psa i śmierdzącego obuwia. '' Na szczęście ostatnie zdanie w tej info rozwiewa wątpliwości.
-
- Rhetor
tylko pytanie, co tarnowianie oglądają w MTK - lokalny serwis (nie potrafię tego słuchać), lokalne programy (relacja z weekendowych zawodów powtarzana przez tydzień... itp.) czy bardziej nastawiają się na programy innych stacji, dostępne właśnie poprzez MTK.Boruta pisze:Absolutny numer jeden tarnowskich mediów to TTK cz MTK Tyle lat i żadnej zmiany na lepsze. Jakim cudem taka amotorszczyzna utrzymuje się na rynku? Czyżby była odbiciem potrzeb tarnowian, którym nic lepszego nie potrzeba?
MTK ma sporo programów, za które płacą lokalne samorządy - powiat, gmina czy nawet miasto. I biznes się kręci...
Ciekawe tylko skąd znaleźli na to kasę, chyba że to tylko przykrywka do brudnych interesów była.gushman pisze:Taka ciekawostka: portal, o którym mowa w pierwszym wpisie, już nie istnieje. Ogólnie cała sieć polskich "pulsów" kipnęła. W sumie to nic dziwnego. Mieli zdaje się duże koszty a działali totalnie amatorsko i trochę bez głowy.
Swoją drogą nie głupi pomysł, z taką siecią portali tylko możnaby to zrobić trochę inaczej. Np. żeby byłą zakładka ogólnopolska (np. kraj) i lokalna z danego miasta
Z tego co pamiętam to tam strasznie mieszali - trochę newsów lokalnych z ogólnopolskimi i to tak bez ładu i składu. Do tego strasznie nierzetelni byli, bo nie podawali źródła newsa gdy czerpali go na przykład z PAPu. Kto wie, może też miało jakiś wpływ na koniec.
Wystartowali ostro, w Tarnowie wynajęli 3-4 najdroższe blb od sieciówki. W tej cenie mogli mieć nawet 18-25 blb od lokalnych firm! Widać, że inwestor był mało zasobny, skoro sieć portali może z kwartał działała...
Wystartowali ostro, w Tarnowie wynajęli 3-4 najdroższe blb od sieciówki. W tej cenie mogli mieć nawet 18-25 blb od lokalnych firm! Widać, że inwestor był mało zasobny, skoro sieć portali może z kwartał działała...
Jak dla mnie wyglądało to tak: kupili jakiś system portalowy, mnóstwo domen www.pulsxxxxxxxx.pl odpalili to wszystko i liczyli, że jakoś to będzie. Ktoś z doskoku szukał na lokalnych portalach informacji lokalnych i je kopiował, ew. zmieniał (co było widać ). Nie wiem na co liczyli robiąc taki kombajn. Jak widać, przynajmniej w Tarnowie, nie zagrozili żadnemu lokalnemu portalowi.