"Tanie paliwo" w Tarnowie
No bo w Krakowie, zwłaszcza we wschodniej części miasta można spotkac benzynę bezołowiową za cenę poniżej 4 zł. Sam 2 dni temu tankowałem na BP przy rondzie Matecznego ES95 za 3,99 zł. w Nowej Hucie jest jeszcze taniej Tarnowowi jeszcze i tak daleko do ideału, choć pierwszy krok już wykonano. Ktoś mi powie czemu na nowej stacji na MPK paliwo drożeje o 1 grosz na 1 dzień? Przecież niedługo się nie będzie opłacało jechać na tę stację.
No to jak z tym tanim paliwem w Tarnowie jest?
Oto przykład taniego paliwa z dn. 7.12.2009. Stacja paliw AUCHAN przy krakowskiej galerii Bonarka:
PB 98 - 4,04 zł
PB 95 - 3,88 zł
ON - 3,46 zł
Oczywiście wszystkie ceny za litr paliwa. I to jest w miare tanie paliwo w stosunku do lokalnego tarnowskiego.
Oto przykład taniego paliwa z dn. 7.12.2009. Stacja paliw AUCHAN przy krakowskiej galerii Bonarka:
PB 98 - 4,04 zł
PB 95 - 3,88 zł
ON - 3,46 zł
Oczywiście wszystkie ceny za litr paliwa. I to jest w miare tanie paliwo w stosunku do lokalnego tarnowskiego.
Zgadza się. Kartel w Tarnowie radzi sobie doskonale, a ta niby stacja z tanim paliwem będąca podobno oczkiem w głowie UM, oferuje nam PB 95 w cenie o 1 gr więcej, aniżeli stacja paliw na Przemysłowej.
Z tego wniosek wyciągam taki, że to Rzeszutko wymusza obniżenie ceny paliwa dla takich stacji jak ta syngowana przez UM.
Oj nie tak miało być, oj nie tak!!!
Z tego wniosek wyciągam taki, że to Rzeszutko wymusza obniżenie ceny paliwa dla takich stacji jak ta syngowana przez UM.
Oj nie tak miało być, oj nie tak!!!
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
-
- Rhetor
I ja tak myślę.suraiw pisze:Z tego wniosek wyciągam taki, że to Rzeszutko wymusza obniżenie ceny paliwa dla takich stacji jak ta syngowana przez UM.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
dzis na BP ul Krakowska PB95 - 4,32 :| w takim Krakowie czy innym zagajniku potrafią być ceny na poziomie 3,80 a tu nadal na maxa ... zamiast taniec to rośnie. a pamiętam przed otwarciem stacji miejskiej strasznie zapewniali ze dzięki niej ceny paliwa spadną jak na razie to ja widzę ze jest całkowicie odwrotnie szkoda.
Z tymi klientami to różnie bywa. Przejeżdżając rano przed 9 obok stacji Auchan w Krakowie gdzie paliwo jest b.tanie /o czym wyżej pisałem/, widziałem tylko gościa z obsługi jak zbierał papierki i 0 klientów. Jadąc o 13.30, zauważyłem jak 1 /słownie jeden/ klient odjeżdżał z tej stacji pewnie zatankowany. Tak że tanie paliwo, a szału nie ma.marpie pisze:... w Krakowie pomimo niskiej ceny stacje i tak wychodzą na swoje, bo jest dużo więcej klientów.
Co do stacji BP, to wiadoma sprawa dlaczego drogo. Mają podpisane umowy roczne, a nawet dwuletnie z firmami, istytucjami na karty do tankowania i mają zbyt na paliwo. A firmy wiadomo i tak w koszty sobie wliczą zakup paliwa do samochodów służbowych.
Dlatego na stacji BP przy Pułaskiego zawsze są klienci mimo że jest drogo jak jasny gwint.