Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Wlasnie o takie sytuacje chodzi jak wyzej. Nie z błędow a z glupoty. Ktos nie mysli i pozniej sa jaja, Wiekszosc sytuacji opisanych przynajmneij przeze mnie sa to sytuacje w których 1 role odgrywaja "cwaniaki" za kierownica
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
A nie można przejść? Przecież jak ktoś ci zastawia chodnik i musiałbys wejść na ulicę, żeby go ominąć, narażając się na niebezpieczeństwo i łamiąc przepisy, to przechodzisz po masce.
Ja tak czasami robię - tak samo, jak czasami przeciskam się między samochodem a murem mając na ramieniu torbę z metalowymi zamkami.
Ja tak czasami robię - tak samo, jak czasami przeciskam się między samochodem a murem mając na ramieniu torbę z metalowymi zamkami.
Statystycznie rzecz ujmując masz rację - właśnie taka jest różnica między jedną a drugą grupą.tarnowiack pisze:oczywista oczywiśtość że TARNOWSCY kierowcy są dużo bardziej kulturalni, szlachetni i "obeznani z kulturą jazdy" niż ta "hołota ze wsi"...BIGer pisze:z premedytacją pominąłem bo na 10 sytuacji na drodze kiedy podskakuje mi ciśnienie 1 góra 2 to KT reszta niestety ma więcej literek na tablicach.
Gdzie Ty kolego w piętnowaniu niepoprawnego zachowania na drodze widzisz jad, chamstwo czy cwaniactwo???tarnowiack pisze:halford pisze:burak chyba Peugeotem. W jednym pasie się nie mieści, musi dwa zajmować a migacze są dla leszczy...no w wiekszości takich wpisów w tym wątku to rzeczywiście widzę zero jadu, uprzedzeń, chamstwa i cwaniactwa...BIGer pisze:Więc wcale nie muszę tolerować cwanego chama który wymusza pierwszeństwo, przejeżdża na czerwonym lub parkuje w skos na dwóch miejscach tylko dla tego że ma rejestrację KTA, KDA, KBR.
Nie szukasz przypadkiem usprawiedliwienia dla własnych poczynań???
Jeszcze raz powtórzę - może zrozumiesz : nie chodzi o mniejszą szkodliwość tylko o czystą statystykę.tarnowiack pisze: hm... pewnie gdyby miał np. KT to na pewno byłby mniej "winny" .. poza tym przecież ci z KT to tylko 1, góra 2 na 10 przypadków.. więc "szkodliwość społeczna" znikoma
Więc tak samo jak Sainte pożegnaj się z tym wątkiem i pozwól innym wyrażać swoje nieskrępowane zdanie na temat zachowania kierowców.tarnowiack pisze:hm.. może i...Beny pisze:Wedlug mnie tu nie o to chodzi by sie nasmiewac z bledow kierowcow bo
kazdy z nas te bledy popelnia i nie da sie tego uniknac ale o to by napietnowywac tych ktorzy swiadomie i dobrowolnie łąmią przepisy,kombinatorow,kretaczy, i ludzi ktorzy zasady kultury na drodze maja gdzies.
ale od dawna mam podobne do sainte zdanie n/t tego wątku...
coś w rodzaju "ściany płaczu"...
Rzadko chodzę po mieście przez co rzadko spotykam takie sytuacje ale gdy już napotkam samochód bezczelnie utrudniający przejście nie mam skrupułów...Goscinny pisze:A nie można przejść? Przecież jak ktoś ci zastawia chodnik i musiałbys wejść na ulicę, żeby go ominąć, narażając się na niebezpieczeństwo i łamiąc przepisy, to przechodzisz po masce.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Oczywiście, że to idiota. Ale nigdy nie oceniaj ile zostawił miejsca wokół jeżeli nie widziałeś jak parkował. Bo mogło być tak, że zaparkował zderzak w zderzak. A później ktoś odjechał i tak zostało.mieszkaniec92 pisze:wczoraj jakis facet zaparkowal na nowym świecie centralnie na środku tego gumowego przejścia dla pieszych na wysokości ul. kopernika..
Najciekawsze jest to, że za sobą miał 2 długości samochodu, jakby nie mogl sie cofnąć.. a piesi musieli przechodzić w niedozwolonym miejscu
gushman pisze:Ale nigdy nie oceniaj ile zostawił miejsca wokół jeżeli nie widziałeś jak parkował. Bo mogło być tak, że zaparkował zderzak w zderzak. A później ktoś odjechał i tak zostało.
Tak mi sie jakoś skojarzyło: http://demotywatory.pl/2407077/Parking
-
- Archont
No to sie uśmiałem....BIGer pisze:Gdzie Ty kolego w piętnowaniu niepoprawnego zachowania na drodze widzisz jad, chamstwo czy cwaniactwo???
Nie szukasz przypadkiem usprawiedliwienia dla własnych poczynań???
Musisz sie zając sprawą na poważnie... Zamontuj kamerę na samochodzie i przeprowadź badania naukowe w celu udowodnienia wyższości kultury jazdy tarnowskich kierowców..BIGer pisze:Statystycznie rzecz ujmując masz rację - właśnie taka jest różnica między jedną a drugą grupą.
Wątek raczej w ramach "rozrywki" czytam niż grupowego "chwlebnego" społecznego "piętnowania".. WyluzujBIGer pisze:Więc tak samo jak Sainte pożegnaj się z tym wątkiem i pozwól innym wyrażać swoje nieskrępowane zdanie na temat zachowania kierowców.
Poza tym jak sam słusznie zauważyłeś...
>> pozwól innym wyrażać swoje nieskrępowane zdanie na temat zachowania kierowców.<<
Więc wyraziłem Tylko widać nie przypadło do gustu
Dziś jakiś "cfaniak" terenowym czymś w taki sam sposób stał na przejściu dla pieszych Na krakowskiej w okolicach słonia.mieszkaniec92 pisze:wczoraj jakis facet zaparkowal na nowym świecie centralnie na środku tego gumowego przejścia dla pieszych na wysokości ul. kopernika..
Najciekawsze jest to, że za sobą miał 2 długości samochodu, jakby nie mogl sie cofnąć.. a piesi musieli przechodzić w niedozwolonym miejscu
Miał szczęście, że właśnie odjeżdżał bo już wyciągałem karnego kutasa
To nie znaczy, że miał zaparkować na przejściu...gushman pisze:Oczywiście, że to idiota. Ale nigdy nie oceniaj ile zostawił miejsca wokół jeżeli nie widziałeś jak parkował. Bo mogło być tak, że zaparkował zderzak w zderzak. A później ktoś odjechał i tak zostało.mieszkaniec92 pisze:wczoraj jakis facet zaparkowal na nowym świecie centralnie na środku tego gumowego przejścia dla pieszych na wysokości ul. kopernika..
Przecież dalej na ul. kopernika, 10m dalej miał pełno miejsca wolnego...
Karny Kutas jakby ktoś nie wiedział ;D : http://kundelek.com/wp-content/uploads/ ... -kutas.jpg
ROTFL w jakiej formie to wręczaciemieszkaniec92 pisze: Karny Kutas jakby ktoś nie wiedział ;D : http://kundelek.com/wp-content/uploads/ ... -kutas.jpg