Budowa Teatru

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Katze
Obywatel

Post autor: Katze »

Przyłączam się do osób, które twierdzą, że ten budynek nie pasuje do tego miejsca. Do tego co zostało już powiedziane dorzucę, że moim zdaniem takie budynki znacznie lepiej prezentują się, gdy mają wokół siebie trochę wolnej przestrzeni - jakiś plac czy skwer. Tam jest po prostu dla niego za ciasno i przez to traci sporo uroku.

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Co za problem. Zawsze można zburzyć pocztę, "zaorać" teren i zrobić jakiś fajny duży skwer. Jedna duża poczta obok ładnego odnowionego dworca nam wystarczy :)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Wynieise się UM jak sobie zrobi Centrum Administracyjne, to się wyburzy i będzie plac ;p
Na świecie łączy się budynki nowoczesne z zabytkami i najczęściej nieźle to wychodzi, tylko u nas nie można bo nie pasuje... W samym sercu miasta mamy kloca TP i jakoś nikt go jeszcze nie wysadził w pierony - przy nim wszystko inne to pikuś ;)

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Baxon pisze:W samym sercu miasta mamy kloca TP i jakoś nikt go jeszcze nie wysadził w pierony - przy nim wszystko inne to pikuś ;)
Pani Czech zdaje się obiecywała... no ale cóż, nie wybrali jej ;)
Katze pisze:Do tego co zostało już powiedziane dorzucę, że moim zdaniem takie budynki znacznie lepiej prezentują się, gdy mają wokół siebie trochę wolnej przestrzeni - jakiś plac czy skwer. Tam jest po prostu dla niego za ciasno i przez to traci sporo uroku.
To coś całkiem jak z tym domem a'la dworek w Krzyżu niedaleko skrzyżowania Krzyskiej z Wiśniową /jadąc do Pawęzowa po prawej stronie/ - domek bardzo ładny, ale nie tak blisko ulicy i nie na tej działce, która jest po prostu za mała... ot tak mi się o nim przypomniało :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Eredhel pisze:Pani Czech zdaje się obiecywała... no ale cóż, nie wybrali jej
Myślała, że zrobi to za pomocą nadwyżek nitrogliceryny z oddziału kardiologicznego??? ;)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Katze
Obywatel

huziu pisze:Co za problem. Zawsze można zburzyć pocztę, "zaorać" teren i zrobić jakiś fajny duży skwer. Jedna duża poczta obok ładnego odnowionego dworca nam wystarczy :)
Gdybym miał wybierać co w tamtym rejonie przeznaczyć do wyburzenia to byłby to teatr :P

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Katze pisze:Gdybym miał wybierać co w tamtym rejonie przeznaczyć do wyburzenia to byłby to teatr
No właśnie - i tak nikt tam nie chodzi, za wyjątkiem Talii na której 'wypada bywać' :) - Już lepiej jakiś aquapark, albo Orlika tam zrobić... A może lepiej centrum handlowe?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Katze
Obywatel

Przecież dyskusja nie idzie o to, czy potrzebujemy teatru czy nie bo tu chyba nie ma sporu - oczywiście że potrzebujemy. Nie postuluje więc zlikwidowania teatru, a wspominam jedynie, że nowy budynek teatru nie pasuje do otoczenia. I gdyby pojawił się pomysł dostosowania otoczenia do tego nowego budynku przez wyburzenie to ja wolałbym już likwidację nowego budynku teatru. Znacznie mniejsza szkoda by była. I tyle. Proszę nie histeryzować :p

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Były projekty zanim budowali, mogłeś zorganizować demonstrację, a nie płakać po fakcie. ;)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Remont teatru coraz tańszy. Właśnie przeczytałem, że od miesiąca wykonawca płaci 12.000 zł kary - dziennie.
I tak powinno być z każdą inwestycją.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Goscinny, a nie ma jakiegoś aneksu, że przedłużenie umowy nastąpiło z powodów pogodowych ?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Cubaza, o to mnie nie pytaj. Ja tylko pisze to, co przeczytałem - jeśli jest napisane, że od miesiąca płaci, to pewnie płaci.

Jo
Obywatel

Post autor: Jo »

Katze pisze:Przecież dyskusja nie idzie o to, czy potrzebujemy teatru czy nie bo tu chyba nie ma sporu - oczywiście że potrzebujemy. Nie postuluje więc zlikwidowania teatru, a wspominam jedynie, że nowy budynek teatru nie pasuje do otoczenia. I gdyby pojawił się pomysł dostosowania otoczenia do tego nowego budynku przez wyburzenie to ja wolałbym już likwidację nowego budynku teatru. Znacznie mniejsza szkoda by była. I tyle. Proszę nie histeryzować :p
W Tarnowie każdy potrafi tylko narzekać. Wizualizacja była dostępna już od dłuższego czasu, więc nie pojmuje Twojego zdziwienia wyglądem teatru (wiadome było że Panteonu tam nie zbudują). Jeśli chodzi o sam budynek i otoczenie to myślę że, warto zaczekać na efekt końcowy aż ogarnięta zostanie przestrzeń wokół teatru.

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

http://www.tvp.pl/krakow/informacja/kro ... 30/3580047

od 10.03, najpierw jest o przejściu podziemnym a potem o teatrze.

Katze
Obywatel

Jo pisze:
Katze pisze:Przecież dyskusja nie idzie o to, czy potrzebujemy teatru czy nie bo tu chyba nie ma sporu - oczywiście że potrzebujemy. Nie postuluje więc zlikwidowania teatru, a wspominam jedynie, że nowy budynek teatru nie pasuje do otoczenia. I gdyby pojawił się pomysł dostosowania otoczenia do tego nowego budynku przez wyburzenie to ja wolałbym już likwidację nowego budynku teatru. Znacznie mniejsza szkoda by była. I tyle. Proszę nie histeryzować :p
W Tarnowie każdy potrafi tylko narzekać. Wizualizacja była dostępna już od dłuższego czasu, więc nie pojmuje Twojego zdziwienia wyglądem teatru (wiadome było że Panteonu tam nie zbudują). Jeśli chodzi o sam budynek i otoczenie to myślę że, warto zaczekać na efekt końcowy aż ogarnięta zostanie przestrzeń wokół teatru.
Po pierwsze, gdzie Ty tu widzisz zdziwienie? :)
Po drugie, co z tego, że były dostępne wizualizacje? Nie podobały mi się wizualizacje i efekt końcowy też mi się nie podoba.
Szczerze mówiąc nie rozumiem tych pretensji. To chyba naturalne, że ludzie mają różne gusta i jedym coś się podoba a drugim nie. Dlaczego na tym nie poprzestać? Dlaczego nazywać marudami tych którym się nie podoba? A może ktoś zechciałby nazwać bezguściem tych którym się podoba?
Szanuję, że wybrano taki projekt i szanuję to, że większości się podoba, ale to nie spowoduje automatycznie, że mnie zacznie się podobać. Tyle i tylko tyle.

ODPOWIEDZ