Parkowanie w Tarnowie

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Lvcas
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lvcas »

haha mistrz.

a gdzie to było dokladniej robione? bo nie kojarze miejsca.
serwis firmowy falowniki forum branżowe falowniki

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Propos parkowania, to wrzucam zdjęcie artysty, o którym pisałem początkiem listopada:
Załączniki
10-11-08_1028.jpg

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Keleos, tak sobie policzyłem rzędy kostek (Holland, 20x10cm) i wyszło mi że tam jak raz jest 150 cm :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

toomas
Archont

Post autor: toomas »

A on przypadkiem nie stoi na ścieżce rowerowej?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

To chyba te nasze tarnowskie ciągi rowerowo-piesze. Całkiem możliwe, ale nie wiem czy tu przepisy zabraniają parkować.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

No mnie o ścieżkę chodziło, a nie o 150cm : )

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

mieszkaniec92 pisze:a gdzie to było dokladniej robione?
Zdjęcie robiłem z parkingu za tym zielonym biurowcem przy ul. Szkotnik 2b.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A tak debil ( tym razem KT zeby nie bylo) zostawil auto przed dworcem. Nadmienie tylko ze ruch pod dworcem duzy, bo ludzie przyjezdzaja po kogos, korek do wjazdu byl, a auto sobie ladnie stoi ;p
Obrazek

Gdzie moge napisac do policji czy strazy miejskiej ? Bo takie cos wkurza ostro :evil:
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Beaver pisze:A tak debil ( tym razem KT zeby nie bylo)
Spokojnie, jest jeszcze druga opcja: BABA! :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Yaris - duza szansa ze to "Baba" ale obojetnie kto to był to Debil jakich malo.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Debilizmem, to ja bym nazwał ogrodzony ramkami ze siatką cały plac dworcowy, niczym wybieg dla małp /czytaj wybranych, którzy mogą na niego wjeżdżać mając specjalne zezwolenie/.
To nie do pomyślenia, aby miesiąc po oddaniu remontowanego dworca, nie można było w cywilizowany sposób podwieźć kogoś z rodziny pod dworzec i spokojnie wypakować bagaże nie przeszkadzając innym podróżnym, gdy praktycznie 50% placu jest pusta /oczywiście poza samochodami tych uprawnionych m.../.
Dzisiaj rano też była jatka, gdy rodzic odwoził swoją pociechę studencką udającą się na zajęcia pociągiem.

Ps. I żeby nie było, mam Toyotę, ale nie Yaris, a pod dworzec czasami podjeżdżam samochodem służbowym i widzę co się dzieje, do czego doprowadzają te debile nie wpuszczające samochodów na plac dworcowy tak jak było przed remontem.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Jak tam w sumie teraz wygląda organizacja ruchu? Jest przewidziane jakieś miejsce dla podwożących/odbierających podróżnych? Czy może remont i dworzec posłużył tylko jego pracownikom? Bo póki co miałem okazję obserwować i uczestniczyć w dziwnych manewrach z zawracaniem przy tej zapakowanej kamienicy.

Nie będzie tam żadnego parkingu/postoju dla pospólstwa?

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Pewnie nie zdążyli jeszcze ładnych kart parkingowych wydrukować, więc zamknięty parking...

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Czyli skoro nie ma parkingu to mozna sobie lamac prawo i parkowac gdzie sie chce itd ?
Nie sadze.
Parking jest przed dworcem. jak sie dojezdza to na prawo. Wczoraj byl otwarty i wszyscy tam parkowali oprocz tego Yarisa. Albo przed budnkiem po lewej stronie jadac do dworca.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Odkąd spadł śnieg mam ubaw z moich sąsiadów. Na parkingu pojawiły się przeróżne zapory, pudła skrzynki, deski, kije z czerwoną taśmą itp. :mrgreen:
Byłem świadkiem, jak jeden młody kierowca ciskał się niemal po ziemi, obrzucał śnieżkami czyjś samochód bo ten stał na "jego" miejscu.
Każdej zimy jest to samo, połowa świętych krów nie weźmie łopaty do ręki i czeka aż ktoś wykopie miejsce, a druga połowa gdy już to miejsce wykopie to uznaje je za swoją własność. Tragikomedia po prostu!

ODPOWIEDZ