Pada śnieg,pada śnieg...
Wróciłem właśnie od znajomych i z przykrością muszę stwierdzić, że musiałem zrobić sobie z ulicy chodnik gdyż w Mościcach żaden chodnik nie jest odśnieżony. To samo tyczy się bocznych ulic.
Nie, nie jest to wina później godziny, bo w ciągu dnia na bocznych uliczkach próżno wypatrywać pługu [chodniki, owszem są jakoś tam odgarniane].
Nie, nie jest to wina później godziny, bo w ciągu dnia na bocznych uliczkach próżno wypatrywać pługu [chodniki, owszem są jakoś tam odgarniane].
Patrząc teraz za jedno z mościckich okien stwierdzam, że dzisiaj także może być powtórka z rozrywki... A co do usuwania śniegu, to w środę wieczorem na Krakowskiej w pobliżu galerii fajnie to wyglądało, bo potrafiło jechać po sobie kilka pługów ( w przeciągu 5 minut naliczyłem ich 6), nawet traktory z TZDM, jednak niewiele to wnosiło do sytuacji, bo jezdnia była nadal pokryta śniegiem... Widziałem też jak z Warsztatowej wyjeżdżały dwie duże wywrotki z pługami i rozrzutnikami z POLDiMu oraz jeden Jelcz z pługiem.
Ostatnio zmieniony 03-12-2010, 12:57 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
W niedzielę tydzień temu o 6:50 było -23. Lazłem wtedy do auta, a że mam olej mineralny w silniku to miałem niemały problem z odpaleniem go
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD