Pada śnieg,pada śnieg...

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Zaś moja siostra i jej mąż nie nażekają :mrgreen: ale cóż, Nissan Patrol + szerokie terenowe opony + terenowe, podniesione zawieszenie + napęd 4x4 + reduktor + blokada dyfra powodują, ze nędzne 50 cm sniegu nie straszne.

W ilu postach będziesz się jeszcze chwalił tym patrolem :P Żeby to jeszcze Twój był ;)

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Jeśli to co się działo i w sumie nadal dzieje w Krakowie, dotrze niedługo do Tarnoa to już się szykujcie na kompletny paraliż ;/

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Właśnie napiernicza śniegiem zrywając kominy z dachów. :P

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ja właśnie wróciłem do domu, niestety ciągnąłem za sobą przyczepkę, co poskutkowało unieruchomieniem na podjeździe na Nowodąbrowskiej koło Gemini. Gdyby nie kierowca auta dostawczego pewnie dalej bym tam tkwił. Chciałbym mu tutaj jeszcze raz podziękować za pomoc.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Póki co najgorzej chyba na Nowodąbrowskiej, bo tam samochody przystawały na całym podjeździe do góry. Ale jakoś się poruszały, także korek nie był permanentny.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

A ja siedzę sobie właśnie na poddaszu w Pawilonie Ustronie na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - i obserwuje z góry jak wszystko jest powoli zasypywane, jak całe rondo Mogilskie stoi ;) jak śnieg po moich oknach dachowych pomyka... i wdziera się przez szczeliny na mojego służbowego laptopa :P

apokalipsa :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

no to ładne te szczeliny, że aż śnieg się przez nie wdziera.. ;) Jeszcze Cię tam zasypie :mrgreen:

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

W drodze do Wojnicza kilka Tirów stoi i boksuje w miejscu. Widziałem pomoc drogową Poldimu...

Drogi takie czyste, że aż białe!

Oficjalnie wnoszę o zmianę hasła promocyjnego.

Z aktualnego "Polski biegun ciepła" usuwamy ostatni wyraz.

Polski Biegun lepiej oddaje rzeczywistość.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ewentualnie napis dzielony, coś a'la Alternatywy 4 - w miarę rozwoju sytuacji i zmiany pór roku raz słowo 'Ciepła" jest odsłaniane, raz zasłaniane.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

Armagedon jak nic, moja żonka już 3 godziny wraca PKP z Krakowa.
15300ml B Rh +

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Właśnie wróciłem teraz z dworca. Jazda po ulicach to jeden wielki drift. Pociągi opóźnione wszystkie od 1,5h do 4h. Wracając, napotkałem stojący radiowóz na sygnałach na ulicy, zaraz przed światłami przed parkiem strzeleckim jadąc od słonecznej a obok radiowozu na chodniku leżały ....... zwłoki, przykryte czarnym workiem. Wygląda to na naturalną śmierć.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

I to jest właśnie wieczór kiedy trzeba, zamiast włóczyć się po świecie, usiąść na d4 z lampką wina przed trzaskającym kominkiem oglądając mecz Lech-Juve :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Farciarz - przedwczoraj też w Parku Strzeleckim znaleziono zwłoki...

30.11.2010
Wczoraj rano na terenie Parku Strzeleckiego przypadkowy przechodzień zauważył leżącego mężczyznę. O zdarzeniu poinformował służby ratownicze. Przybyłe na miejsce Pogotowie Ratunkowe podjęło akcję reanimacyjną. Niestety mężczyzny nie udało się uratować. Na miejscu pracowała grupa śledczych. Według ich wstępnych ustaleń brak danych, by do śmierci mężczyzny przyczyniły się osoby trzecie. Przyczyną śmierci 58-letniego tarnowianina nie było także wychłodzenie organizmu.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Pocieszająca wiadomość to taka, że pługi wyjechały gromadnie odśnieżać główne ulice miasta.
Właśnie przed chwilą wracałem do domu i spotkałem na ul. Czerwonej trzy pługo-piaskarki w bojowym szyku.
Oby jutro nie było powtórki z poniedziałku :P
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

konradhino
Obywatel

Post autor: konradhino »

ja nie mogę to Co się dzieje w Krakowie to zakrawa o apokalipse ! Normalnie z uczelni wracam 20 minut autobusem , za to dzisiaj musiałem wracać półtorej godziny piechotą ;/ jeszcze ten straszny wiatr ;/ Orientujecie się jak bardzo opóźnione są pociągi ?

ODPOWIEDZ