Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
przejscie na Mickiewicza
od pażdziernika przejscie jest "prawie" gotowe . Od wielu wielu dni ekipy starają sie uruchomić windy i jakoś to nie wychodzi . Skutek jest taki,że przejscie nie funkcjnuje. Nie funkcjonuje tez przystanek MPK. Ludzie łażą jak dawniej i wygląa to na jakiś wielki skandal. Pisałem na skrzynkę do Pana Kwaśnego jakieś 3 dni temu - cisza w tej sparwie , choć nie mam pretensji tak dużych , bo może nie zna przyczyny , lecz kiedy sie popatrzy na te ekipy przcujące przy windach to płakać sie chce. Gdzie im do tych ze Strabagu . Nie wiem czy pozdrawiać , ale pozdrawiam
jerzy
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Re: przejscie na Mickiewicza
jerzy47 pisze:od pażdziernika przejscie jest "prawie" gotowe . Od wielu wielu dni ekipy starają sie uruchomić windy i jakoś to nie wychodzi . Skutek jest taki,że przejscie nie funkcjnuje. Nie funkcjonuje tez przystanek MPK. Ludzie łażą jak dawniej i wygląa to na jakiś wielki skandal. Pisałem na skrzynkę do Pana Kwaśnego jakieś 3 dni temu - cisza w tej sparwie , choć nie mam pretensji tak dużych , bo może nie zna przyczyny , lecz kiedy sie popatrzy na te ekipy przcujące przy windach to płakać sie chce. Gdzie im do tych ze Strabagu . Nie wiem czy pozdrawiać , ale pozdrawiam
Dowiedziałem się, że odbiór wind - jak i całego przejścia nie będzie możliwy bez pełnego odbioru dzwigowego przez Nadzór. A niestety wykonawcy dziwgów nie popisali się i wciąż brakuje drugiego awaryjnego sposobu zasilania.
Niestety trzeba na wykonawcy wymóc wszystko to co jest zapisane w projekcie! Bo później na wypadek jakiejkolwiek awarii - zawsze będą pretensje właśnie do Urzędu, że niedopilnowali.
Możliwe , że już w piątek nastąpi odbiór ... choć to nie jest pewna data.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Re: przejscie na Mickiewicza
a do kogo maja być, przecież to urząd za to odpowiada jako inwestorJakub Kwaśny pisze:
Niestety trzeba na wykonawcy wymóc wszystko to co jest zapisane w projekcie! Bo później na wypadek jakiejkolwiek awarii - zawsze będą pretensje właśnie do Urzędu, że niedopilnowali.
Dziś stwierdziłem że pierdziele i nie będę ryzykował przechodząc tam gdzie pasów nie ma, więc wybrałem się na "zwiedzanie" przejścia. Tym bardziej że od strony Poczty nie ma żadnych taśm ani barierek, i były ślady że ktoś tam chodził. Zszedłem, przeszedłem, wyszedłem... i o dziwo na taśmy się natknąłem
Wygląda tak jak by tam sprzątali, a na pewno nie wyglądało jak tu:
Wygląda tak jak by tam sprzątali, a na pewno nie wyglądało jak tu:
Choć nikogo prócz mnie tam nie byłokaramba pisze:w temacie http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2010125141
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]