Pada śnieg,pada śnieg...
Tym czymś to się możesz co najwyżej okopać (jeśli sie nie złamie). Kup sobie zwykła szuflę do śniegu. Widziałem też szufle w wersji pomniejszonej. Taką mniejszą możesz wozić w samochodzie.bastol23 pisze:Gdzie w Tarnowie dostanę coś takiego - http://allegro.pl/bardzo-...1327538636.html ? Niekoniecznie z tymi wszystkimi bajerami. Chodzi mi o prostą rozkładaną saperkę, żeby móc się odkopać w razie w. ;p
Chyba w ogrodniczym sklepie, ale to było zeszłej zimy i dokładnej lokalizacji Ci nie podam, bo nie pamiętam (może koło Burku, na rogu?). Takie wynalazki widziałem też u ludzi pod domami, więc na pewno ktoś tym handluje.bastol23 pisze:Boruta, gdzie widziałeś taki wynalazek ?
Ps. Ja wożę zwykłą szuflę, nie raz mi pomogła przy parkowaniu za miastem. Jeśli jeździsz tylko po mieście to nie ma sensu żebyś też woził taki sprzęt.
Ostatnio zmieniony 29-11-2010, 13:12 przez Boruta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
bastol23, sklepy militarne, na Bema nie widziałem, w "Majorze" w Świcie niedawno była taka.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Rano była masakra - ale już koło 10 było OK i większość dróg była odśnieżona.
Mama wozi szuflę do śniegu, taką taką miejszą, osobicie skracałem drewniany trzonek - łatwiej operować.
Zaś moja siostra i jej mąż nie nażekają ale cóż, Nissan Patrol + szerokie terenowe opony + terenowe, podniesione zawieszenie + napęd 4x4 + reduktor + blokada dyfra powodują, ze nędzne 50 cm sniegu nie straszne.
Po prostu trzeba kupować odpowiednie samocjody i zima nam nie straszna Jak "trzasnę" 6 w Totka to sobie fundnę Snowcat'a w pomniejszonej wersji czyli Snow Trac'a - i nie będę musiał się przejmować śniegiem. Zasadniczo korki na drogach po za miastem objadę polami.
Mama wozi szuflę do śniegu, taką taką miejszą, osobicie skracałem drewniany trzonek - łatwiej operować.
Zaś moja siostra i jej mąż nie nażekają ale cóż, Nissan Patrol + szerokie terenowe opony + terenowe, podniesione zawieszenie + napęd 4x4 + reduktor + blokada dyfra powodują, ze nędzne 50 cm sniegu nie straszne.
Po prostu trzeba kupować odpowiednie samocjody i zima nam nie straszna Jak "trzasnę" 6 w Totka to sobie fundnę Snowcat'a w pomniejszonej wersji czyli Snow Trac'a - i nie będę musiał się przejmować śniegiem. Zasadniczo korki na drogach po za miastem objadę polami.
9000 ml A Rh-