Pada śnieg,pada śnieg...

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

dafi33 pisze:No i ubyło znacznie sniegu przez noc pada deszcz o 8 rano 5 stopni na termometrze w sumie dobrze bo już mi się znudził ten śnieg
Za to teraz wylezą na wierzch psie g... ja jednak wolałem śnieg.

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Na niedzielę je przysypało ;)

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Tylko po to, żeby znowu było błoto i woda na ulicach... ehhh.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Czas odświeżyć temat :)

W mieście masakra, jadąc do pracy nie widziałem żadnej drogi dotkniętej pługiem. Poza miastem też ciężko; z tego co wiem w tej chwili od strony Rzeszowa korek do Tarnowa zaczyna się dokładnie na... granicy Machowej z Pogórską Wolą.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Autostrada A4 Kraków-Szarów przejezdny jeden pas w każdą stronę, kolumna jedzie nie szybciej niż 50 km/h. W Krakowie jest 14 cm śniegu, z Tarnowa ze stacji meteo jeszcze nie spłynęła depesza, ale ztcw jest więcej...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Roberto, ty nie widziałeś, ale UM - owszem:
za tarnow.pl:

W ciągu ostatniej doby w Tarnowie spadło ponad 20 cm śniegu. Mimo tak intensywnych opadów, główne ulice miasta pozostają „czarne”, a tarnowska policja nie odnotowała zwiększenia liczby wypadków i kolizji.

Ja też chyba żyję w innym mieście, bo w Nowy Świat wchodziłem driftem. Zero przyczepności (jak to na "czarnej" drodze - prawda?). Po głębokości kolein wyglądało, że pługi na Paderewskiego nie dojechały do 7:30.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

8.30 na głównych ulicach Tarnowa /Krakowska, Czerwona, Narutowicza itd./ fałdy śniegu wraz z ubitym wcale nie zgarniętym śniegiem przy głównych skrzyżowaniach.
Ja rozumię - drogi osiedlowe - ale główne trakty miejskie w takim stanie, o tej porze?
Jednym słowem TRA-GE-DIA!!!

A UM i służby drogowe pewnie mają się dobrze :evil:
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Mimo tak intensywnych opadów, główne ulice miasta pozostają „czarne”, a tarnowska policja nie odnotowała zwiększenia liczby wypadków i kolizji.
Otworzyli sklep z dopalaczami czy co ?

Na drogach masakra. Ja widziałem dziś 3 wypadki (a raczej samochody w rowie - 2 x TIR w Lisiej Górze i autobus w Żukowicach Starych). Na chwilę obecną droga na Kielce jest zablokowana w pomiędzy Lisią Górą a Brniem.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Nie wiem co Wy chcecie od dróg w Tarnowie. Spadło dużo śniegu, więc jest ciężko. Główne drogi wszystkie są posypane solą, z przejazdem nie ma problemów. Że się ludzie ślizgają to raczej wina opon "letnich", prawda?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

I tradycyjnie po opadach śniegu liczba miejsc parkingowych pod blokiem spadnie o połowę :) Jeszcze takie pytanie luźno nawiązujące do tematu padającego śniegu. Czy jeśli jest parking pod blokiem a blok należy do spółdzielni mieszkaniowej (Jaskółka), zarówno blok i parking został wybudowany przez tą spółdzielnie 5 lat temu to czy owa spółdzielnia ma prawo zabronić parkowania na tym parkingu osobą mieszkającym w blokach np. przy ul. Dąbrowskiej - nie należącym do tej spółdzielni, którzy nagminnie zostawiają auta na tym parkingu? W lecie to nie przeszkadza bo jakoś się tam mieścimy ale w zimie jest ciężko. Zaznaczę, że jeśli ja bym chciał sobie zaparkować pod sąsiednim blokiem na Dąbrowskiej (trochę bez sensu ale jakbym miał tak kaprys) to przy wjeździe widzę znak - zakaz wjazdu, nie dotyczy mieszkańców bloku ....)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Z tymi miejscami parkingowymi to jest dopiero powód do narzekania. U mnie pod biurem z około 30 miejsc zostało niecałe 10. A że w pobliżu jest punkt wymiany opon, to mamy tu dopiero prawdziwy paraliż.

O zimie było wiadomo już od dawna. Jeszcze przed weekendem mówiono, że po niedzieli będą zawieje i zamiecie. Jeżeli ktoś nie jest się w stanie dzisiaj poruszać, bo ma "letnie", to niech pretensje ma tylko do siebie.

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

gushman, no ja mam akurat nówki zimówki i się ślizgnąłem, bo nawet nie posypane było, tylko ugniecione.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

To masz do dupy "zimówki". :) Moje tak gryzą śnieg, że jeżdżę po świeżych 15 cm śniegu bez zająknięcia. A to najwyżej 15 czy 16 cali z napędem na przód.

Przecież ugnieciony śnieg to dla "zimówek" najlepsza nawierzchnia...

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

halford pisze:
Mimo tak intensywnych opadów, główne ulice miasta pozostają „czarne”, a tarnowska policja nie odnotowała zwiększenia liczby wypadków i kolizji.
Otworzyli sklep z dopalaczami czy co ?
Cos musieli zrobic z zarekwirowanymi dopalaczami. Nie moga sie zmarnowac :P
karamba pisze:(...)Czy jeśli jest parking pod blokiem a blok należy do spółdzielni mieszkaniowej (Jaskółka), zarówno blok i parking został wybudowany przez tą spółdzielnie 5 lat temu to czy owa spółdzielnia ma prawo zabronić parkowania na tym parkingu osobą mieszkającym w blokach np. przy ul. Dąbrowskiej - nie należącym do tej spółdzielni, którzy nagminnie zostawiają auta na tym parkingu? (...)
To samo dotyczy mnie, zastanawiam sie czy Jaskolka cos z tym zrobi bo niestety ale tak jest od paru lat. Uwierz mi w Twoim bloku (jesli to numer 16albo podobny) jest problem. Ale oni potrafia zostawiac samochody na parkingu kolo bloku 4,5,6,7 :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Ja tylko pragnę przypomnieć, że drogi mają być odśnieżone do 4 godzin po opadach śniegu ;) A nie w czasie opadów.
Fakt rano ulica Lwowska była wyjeżdżona a nie odśnieżona, ale potem już przyjechały pługi :P

A ja pozdrawiam kierowcę pługu, który przejeżdżając przez parking pod dębem zarypał śniegiem wszystkie auta. Dzięki temu trzeba było łopatą wyjazd dla auta odśnieżać Nie mógł wjeżdżając na ten parking obrócić pługu, albo przejechać w drugą stronę?

ODPOWIEDZ