Import mini laptopa z chin.

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

Import mini laptopa z chin.

Post autor: Kimlorek »

Witam, zna ktoś kogoś kto importuje różne rzeczy z chin, i mógłby się rozejrzeć ile u producenta kosztuje taki mini laptop Link do mini laptopa ? Bardzo chciałbym wiedzieć ile taki kosztuje,jak nie dużo to bym się pokusił o 10 takich ;)

fuutott
Obywatel

Post autor: fuutott »

http://www.globalsources.com/gsol/Gener ... TextSearch

Tylko ze musisz zamowic jakies 100-200 sztuk.
Pozatym Windows CE jest bardzo ograniczonym systemem

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

A jak jest z cłem? Bardziej wolałbym jak by ktoś tam był, i by mi kupił bo co ja zrobię z 99 sztukami ?;d

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Toż to moja stara Xperia 1 jest trochę bardziej obrotna ;) A nie zastanawiałeś się np nad tabletem ?? też jakimś takim chińskim z Androidem

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

FaleQ - wiesz co Ci powiem ? Może być i tablet, potrzebuje jak najtańszego komputerka/tabletu do internetu, a ten z WINCE wygląda na ok do internetu WIFI itp. :)

petr
Prytan

Post autor: petr »

Może troche OT ale kupowałem różne drobiazgi w Chinach tutaj http://www.dealextreme.com
Czas oczekiwania ok 3 tygodni ale przesyłka free.
pozdrawiam
petr

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

Petr - to sa rzeczy prosto od producenta czy przez posrednikow itp?

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Odpowiem tak - moje PDA - czyli mający parę lat HTC TOUCH HD ma na odo DWA RAZY WIĘKSZĄ moc obliczeniową - i DUŻO LEPSZY system operacyjny : Windows Mobile 6.5
Jednym słowem SZAJS i DZIADOSTWO - UNIKAJ JAK OGNIA.
Współczesne telefony są DUŻo lepsze, sysem operacyny nie rozwijany, problemy z obsługą flash'a, mała pamięc, bardzo WOLNY procesor.

Moja rada :

Dołozyć i kupić NORMALNY netbook - uzywane Asus Eee PC, MSI Wind czy Acer Aspira można kupić JUŻ za 500 zł - mamy NORMALNY procesor Intel Atom, pamięć 1 - 2 GB RAM, normalny dysk twardy. Co najważniejsze NORMALNY system operacyjny Win XP / Win 7 / Linux - a co naważniejsze jest to PEŁNOSPRAWNY sprzęt, nie mający problemów z ew naprawami.

Ja osobiście mając 300 zł - kupił by NOWY sprzęt - widzialem na wyprzedażach i promocjach netbooki już za 900 zł - lepiej kupić markowy, sprzet niż jakieś chińskie wynalazki, które mogą się popsuć i nie mają gwarancji.

Dodatkowo kupując 10 netbooków można NEGOCJOWAĆ duże upusty. Ja kupując dla znajomego do firmy 5 sztuk dla przedstawicieli handlowych dostałem MS Wind w cenie 800 zł za sztukę. Podejżewam, że przy dziesięciu jeszcze tasię coś urwać. A mówimy tu o NOWYM, sprzęcie z PEŁNĄ gwarancję. Już dawno nauczyłem się, że warto dopłacić i mieć święty spokój, pełną funkcjonalność, gwarancję i serwis.
9000 ml A Rh-

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

Ravir, Dzięki za radę, już rozmawiam z Panią w sprawie Asus EEE Pc 4g. (czym różni się 4g od innych g?

Ravir
Rhetor

To poprostu 4 generacja :mrgreen:

Osobiście bym Ci go odradził - powód jest prosty : mały dysk - wprawdzie SSD ale tylko 4 GB, po zainstalowaniu systemu zostanie niewiele więcej niż 1 GB, mała pamięć operacyna (RAM) tylko 512 MB, niewypowa rozdzielczość ekranu 800x480 - która w połączeniu z małym ekranem 7 cali powoduje, że na małym ekranie mamy mało miejsca. :lol:
Procesor Intel Celeron M 523 taktowany 0.933 GHz został w BIOSIE obniżony do 630 MHz jest wolny. Jedyne co za nim przemawia to waga wynoszaca niecały kilogram.
Czas pracy na baterii jest więcej niż przciętny - wynosi w przypadku korzystania z internetu przez WiFi około 2.5 godziny. Cena - ile Zapłacisz?

Niemniej jednak odradzał bym Ci ten model.

Minimum to Intel Atom, 1GB RAM, klasyczny dysk twardy lub SSD ale o minimum 40GB pojemności (dysk SSD przyspieszy pracę i zmniejszy zuzycie energii ale będzie kosztował więcej), do tego matryca z rozdzieczościć minimum 1024x600 - mniejsza to nieporozumienie.

Tu Masz kilka przykładów, kosztują w granicach 900 - 1100 zł - na nich BEZ problemu chodzi Windows 7, sa to PEŁNOWARTOŚCIOWE komputery.

ASUS EEE 1001PX BLK059S
procesor Intel Atom N450 (1,66 GHz)
Windows 7 Starter Edition
1 GB pamięci RAM typu DDR2
dysk twardy o pojemności 250 GB

MSI Wind U130-1661PL
Procesor Intel Atom 1.66GHz (N450)
Windows 7 Starter Edition
10-calowa, panoramiczna, matowa matryca LED Backlight
Dysk twardy 250 GB
Pamięć RAM 1GB DDR2

Lenovo IdeaPad S10S-2 59-055332
procesor Intel Atom N270 (1,66 GHz)
1 GB pamięci RAM typu DDR2
dysk twardy o pojemności 160 GB
Windows XP

To kilka przykładów - każdy ma kamerę internetową, głośniki, dodatkowo można rozbudować pamięć do 2GB i wymienić dysk twardy - bo zastosowano standardowy 2.5 cala.

Jako ciekawostkę MASZ mój Netbook, który niszczy wszelkiego rodzaju iPad'y :mrgreen:

http://mypda.pl/Maly_notebook_wydajny_U ... _p962.html
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Uwielbiam tę logikę.

"ja mając 300zł kupiłbym taki za 900zł"

Naucz mnie jak się to robi. Może zarabiając 1200zł będę mógł żyć za 3000zł miesięcznie dzięki tej metodzie.

Ravir
Rhetor

Keleos - piszesz głupoty. Już dawno mądrzy ludzie powiedzieli :

BIEDNYCH LUDZI NIE STAĆ NA KUPOWANIE TANICH, KIEPSKICH RZECZY.

Chodzi tu o to, że NIE MOZNA schodzić poniżej pewnego minimum, jeśli dla Ciebie ISTOTNA jest cena to TYM bardziej się nalezy upewnić, że ją wydasz rozsądnie.
Co z tego, że zapłacimy WIĘCEJ? Ale za to nie postawimy się w sytuacji, że za 2 miesiące sprzet się zepsuje i niespełnia naszych oczekiwań. Wydaliśmy 300 zł - i generalnie mamy GÓW... A gdybyśmy wydali 900 zł mielibyśmy spokój dwa lata.

Ja uwaam, że lepiej wziąć kredyt, doskładać ale nie schodzić PONIŻEJ pewnego standartu. Zwłaszcza, że BEZ kłopotu można kupić w sytemie ratalnym nawet 30x 0% - raty nie będą duże. Lub wziąść kredyt w banku - mając 300 zł weżmiemy pozostałe 700 zł - raty nie będą duże.

A różnica w cenie 300 vs 900 przekłada się na 1000 x lepszy sprzęt.

Jako osoba siedząca w branży informatycznej od lat ZAWSZE namawiam klientów do kupowania PORZĄDNYCh, drozszych rzeczy - po prostu na DŁUŻSZĄ metę sie to opłaca. Sprzęt ma długą gwarancję, porzadny serwis i support i działa przez lata.
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja kupiłem radiomagnetofon z CD/MP3 za 80 złotych 5 lat temu i chodzi do dziś... chcąc kupować renomowany sprzęt w sklepie komputerowym zapłaciłbym nie mniej jak 250zł.

Dziękuję za taką oszczędność ; )

Pakowanie ludzi nie mających gotówki w raty to czyste okrucieństwo.
Znam ludzi mających po 50 000zł długów właśnie z rat i pożyczek. Teraz nie wyrabiają na spłacanie samych odsetek i prowizji komorniczych.

Autor tematu
Kimlorek
Prytan

Ravir - dobry jesteś, najpierw mówisz że dobry, a teraz że zły :\ sam nie wiem co robić, miałbym kupować za 450 z torbą i czymś tam ;p

Ravir
Rhetor

Kelos - a ja kupiłem buty za 45 i mi się rozleciały po miesiącu. A te za 400 zł właśnie zaczynają 10 sezon. Jak rozumiem w domu MASZ stareńki, kineskopowy, 14 calowy monitor VGA (kosztujący 10 zł) a nie płaski panel. W końcu po co płacić 500 zł skoro wystarczy 10 zł

Nie porównuj prostego jak budowa cepa radiomagnetofonu do skomplikowanego urządzenia jak netbook. W przypadku prostych rzeczy mniejsze jest prawdopodobieństwo awarii.

GDZIE napisałem, że Asus EEE Pc 4g jest dobry? Polecałem Ci Asus EEE Pc - a to RODZINA a nie pojedyńczy model. Ten konkretny nie jest godny polecenia. Jaki uważam za sensowny nowy sprzęt napisałem - Napisałem również co wg mnie powinien mieć Netbook wg mnie by miał sens. Jeśli mi nie wierzysz spytaj się Lilith i Lord'a Ruthwen'na - znają sie na tym i ciekawe czy polecą ci "chińszczyznę" - ja chińszczyznę lubię na talerzu.

A z resz czym ja się przejmuję? Nie moje pieniądze - nie mój cyrk nie moje małpy.

Zrób jak uważasz - Keleos ci doradzi ten z pierwszego linku zapewne - w końcu po co przepłacać.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ