Pomysły na promocje Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

w przerwie reklamowej w trakcie "szkła kontaktowego" można było usłyszeć coś w stylu: "na program zaprasza Tarnów - polski biegun ciepła"

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Pominę fakt, że ten filmik to pewnie część kampanii wyborczej ;) a i można było pokazać o wiele więcej, ale i tak zły nie jest.

http://www.polskiemiasta.tv/pokaz_miasto.php?miasto=1

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Obrazek

To kolejne osoby, które nasze miasto powinno wykorzystać do promocji. Grzesiek Nawrocki i Katarzyna Adamczyk, to osoby, które można zobaczyć praktycznie każdego dnia na ekranach TV.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Deto, tak.. reklamujących albo komórki albo środek przeciw sraczce albo jeszcze cos innego :)
Ale przynajmniej są jakośtam rozpoznawalni.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Goscinny pisze:Deto, tak.. reklamujących albo komórki albo środek przeciw sraczce albo jeszcze cos innego :)
Ale przynajmniej są jakośtam rozpoznawalni.
"Punkt widzenia" http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka ... 10/3005562

Swoją drogą, to nawet nie wspomnieli, że pochdozi z Tarnowa... http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka ... rowadzacym

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Agata Mróz może zostać świętą?
Ks. Andrzej Scąber, główny specjalista ds. kanonizacji archidiecezji krakowskiej, uważa, że kuria mogłaby rozpocząć proces zmierzający do ogłoszenia świętą zmarłej dwa lata temu tarnowskiej siatkarki.

Jaka jest recepta na to, by zostać świętym?
Potoczny pogląd jest taki, że świętość to czynienie jakichś nadzwyczajnych rzeczy, a to tylko nadzwyczajne przeżywanie codzienności. Realizacja misji życiowej z całkowitym oddaniem się zadaniu, które przed nami postawił Bóg.

Dlaczego mamy tak wielu świętych, którzy za życia byli duchownymi, a tak mało osób świeckich?
No, nie wiem czy tak mało, ale ma pan rację. Osoba duchowna żyje w jakimś zgromadzeniu. Współbracia ją znają i sami troszczą się o to, aby zebrać świadectwa, które pozwolą ją wynieść na ołtarze.

Czyli zwykli ludzie mają małe szanse na wyniesienie na ołtarze?
Wszystko zależy od determinacji środowiska, w którym żyli. Na przykład ta wspaniała siatkarka Agata Mróz... Czytałem wiele świadectw ludzi, którzy twierdzili, że była niezwykła, zawsze wyciągała pomocną dłoń do innych. Mimo choroby zdecydowała się urodzić dziecko. Była dobrym człowiekiem. Gdyby ludzie, którzy ją znali, zaczęli działać w kierunku ogłoszenia ją świętą, to proces by się rozpoczął. Choć czasami potrzeba wielu lat, aby doprowadzić go do końca.

No i potrzebny byłby cud za wstawiennictwem Agaty.
To jeden z warunków wyniesienia kogoś na ołtarze. Zazwyczaj jest to świadectwo osoby, która została uzdrowiona, bo prosiła o wstawiennictwo przyszłego świętego.

Krzysztof Sakowski
Więcej w piątkowej "Gazecie Krakowskiej"

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Hmm mam troche mieszane uczucia.. z jednej strony nie watpie w jej dobroć. Z drugiej strony takich ludzi jak ona jest dużo. Ale chyba jednak sklaniam sie ku plusowi, przyda sie Kościołowi święta naszych czasów.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Beaver pisze:Hmm mam troche mieszane uczucia.. z jednej strony nie watpie w jej dobroć. Z drugiej strony takich ludzi jak ona jest dużo. Ale chyba jednak sklaniam sie ku plusowi, przyda sie Kościołowi święta naszych czasów.
A ja minus - jest grube tomiszcze ze spisem świetych a jeszcze większe z ich żywotem. Wystarczy, naprawde.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A w sumie po chwilowym namysleniu jestem przeciwko.
To troche juz robienie dla mnie szału na osobe Agaty.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Chyba byłoby najlepiej żeby rodzina wypowiedziała się w tej sprawie, czy może zrobicie referendum :P.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Nie wiem czy ktoś widział w TV reklamę PROSTAMOL UNO :p To czerwone auto ma rejestrację KT ;)

No chyba, że źle widziałem :P

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Jeden kolega wspominał w innym wątku, że zloty to świetny sposób na promocje miasta. Tylko należy się spieszyć bo inni już działają. A nam zostaną ochłapy...

Tak to się robi w Wielkopolsce, wieś Włościejewki, gmina Książ Wielkopolski:
http://www.youtube.com/watch?v=r5yLlOcl ... r_embedded#!

Zobaczcie z jakim wyprzedzeniem wszystko jest organizowane. To co jeszcze pięknego w Polsce zostało to jest to, co jest nie zorganizowane, nie dotowane, robione z pasji i spontaniczne. I tylko wystarczy wyciągnąć po to rękę...

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

bobasek, ale przecież my mamy zloty w Tarnowie :D
-Garbusy
-Wataha
I to nie raz do roku, przy każdej imprezie :D jeeee :)

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Materiał Eurosportu przedstawiający Poznań w niemalże finalnej postaci przed Euro 2012.
Fajnie :P
http://www.youtube.com/watch?v=ww3o2hIu ... r_embedded#!

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Cubaza pisze:bobasek, ale przecież my mamy zloty w Tarnowie :D
-Garbusy
-Wataha
I to nie raz do roku, przy każdej imprezie :D jeeee :)
Wataha była nawet w Lisiej Górze na otwarciu sklepu. Nie długo strach będzie wyjść z domu bo wszędzie Wataha :P

ODPOWIEDZ