Rondo - Słoneczna - Starodąbrowska
Tomasz Drwal, wiesz rondo rysowane ołówkiem ma swoje niedoskonałości, można na mojej wersji zawracać, ale nie we wszystkich relacjach (patrz jak prowadzą strzałki), zmiana pasów na tarczy ronda turbinowego jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Wysepka w mojej propozycji ma bardziej obły kształt, bo ja nie zakładałem ciasnoty tego miejsca tylko ideę, projektant musiał to wcisnąć tam, więc łuki nie są uwypuklone.
Jak to wybudują to śmiało można to zgłaszać do konkursu "budowa roku" organizowanym przez GDDKiA, bo dużych rond turbinowych jest niezwykle mało, największe są prawdopodobnie w Krakowie
Jak to wybudują to śmiało można to zgłaszać do konkursu "budowa roku" organizowanym przez GDDKiA, bo dużych rond turbinowych jest niezwykle mało, największe są prawdopodobnie w Krakowie
Tomasz na tym skrzyżowaniu wcześniej nie było możliwości zawracania (przed postawieniem tymczasowego rozwiązania), ponadto na Słonecznej są nawrotki, więc według mnie fajnie, ze nie zaśmiecili tego ronda rozwiązaniami ułatwiającymi zawracanie. Ale żeby nie było, że się nie da, to poczekajmy jak z tej turbiny będą korzystać KDA - oni wszystko potrafią.
Z oznakowania widać, że wjeżdżający na rondo będą mieli pierwszeństwo - słusznie bo teraz wjechanie z niektórych kierunków to nie lada wyczyn, szczególnie w godzinach 16-17.
Z oznakowania widać, że wjeżdżający na rondo będą mieli pierwszeństwo - słusznie bo teraz wjechanie z niektórych kierunków to nie lada wyczyn, szczególnie w godzinach 16-17.
To raczej nie jest przestępstwo...Ravir pisze:ClNEK - daj namiary na Twoją znajomą - mam kolegę w Policji - który chetnie z nią porozmawia. Bo jak NIE WIE jak jeździć po rondzie to znaczy, że popełniła przestępstwo - w końcu majac prawo jazdy powinna ZNAĆ przepisy.
Oddajmy cesarzowi co cesarskie i nazwijmy je rondem huraganowym. Nazwa przy okazji bardzo adekwatna do tego co się tam będzie w pierwszych miesiącach działo.Rondo Imienia Forum Tarnowska Agora
-
- Rhetor
- Kontakt:
Chce tylko przypomnieć, że w imieniu forum dwa czy trzy razy upominałem się o rondo turbinowe w tym miejscu, zatem możemy mieć poczucie jakoby w dużej części była to (podobnie jak z przejściem) nasza zasługa ;-)hurricane pisze:Jupi! Turbina! i to dokładnie taka jaką chciałem i prezentowałem w temacie o remontach dróg czy sposobach na korki, jak ktoś pogrzebie to znajdzie!
Może się mam upomnieć o prawa autorskie? Może ktoś na forum podejrzał.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jakub Kwaśny, tylko nie powtarzaj tego teraz głośno, bo część kierowców będzie chciała nas teraz zlinczować za takie 'utrudnienia w ruchu'. Było fajnie, były światła, koreczki, radia można było posłuchać, zadzwonić do kogoś, pogadać... To wymyślili turbinę. Ehhhh...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Czego CHCIEĆ więcej, no np. ja bym CHCIAŁ zaprzestania notorycznego powtarzania o związku między wystawionymi MANDATAMI a kasą z nich dla tarnowskiej policji czy (co jeszcze bardziej oderwane od rzeczywistości) miasta. Czy na prawdę NIKT z tak mówiących nigdy nie płacił MANDATU i nie wie na jakie konto jakiego urzędu dokonywał WPŁATY ?Ravir pisze:POLICJA - wystarczy Policja + Monitoring. Sadzamy 2 - 3 osoby i niech wyłapują łamiących przepisy. To rozwiązanie ma same DOBRE STRONY : KDA & Co nauczą się jeździć, Miasto zyska KASĘ z mandatów. Czego chcieć więcej
No i jeszcze KLAWIATUR ze sprawnymi capslockami BYM chciał
-
- Rhetor
Roberto, ja płaciłem, w piątek
Kasa idzie na konto Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego.
Kasa idzie na konto Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Kuba Kwaśny: nie umniejszam i nie zamierzam umniejszać Twoich zasług, ani zasług naszego forum, możemy być zadowoleni, że taka koncepcja powstała ! A że zwolennikiem i propagatorem rond turbinowych jestem od dawna, od czasów starego forum to już inna sprawa .
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Proedroj