Szukam apratu

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Szukam apratu

Post autor: Beaver »

Szukam aparatu cyfrowego kompaktowego. Zwykłego pstrykacza do robienia zdjęc na imprezach, wycieczkach itd. Maly zeby sie w kieszeni mieścił, przydało by sie cos dobrego a niezbyt drogiego.
Ktoś może polecic jakis konkretny model ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

www.cyberfoto.pl

Tylko nie zakładaj nowego tematu a odszukaj już istniejący. Powstaje kilka takich tygodniowo. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Panasonic Lumix DMC-FP1 -mały, ultrapłaski i nie drogi. Ma niezłą optykę x4 zoom optyczny. Kosztuje koło 400 zł.

Niestety jakość zdjęć w trudniejszych warunkach nie jest najlepsza, ale to jest spowodowane wielkością optyki. Generalnie jest to fajne "pstrykadło" - na tyle małe i PŁASKIE, ze można nosić w kieszeni na piersi. Dobrze się sprzwdza jako doraźny aparat.

Jesli oczekujemy czegoś lepszego to musimy sięgnąć po większe gabarytowo "sprzęty" - praw fizyki nie przeskoczymy - jeśli chcemy robić zdjęcia w dużej czułości, niskim świetle to MUSIMY mieć optykę o dużej średnicy - a to wymusza wielkość aparatu.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Kup Canona albo Nikona - troszkę drożej może, ale będziesz zadowolony ze zdjęć.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Aparat ma byc na imprezy, zdjecia szybkie itd. Mam inny aparat do bardziej profesjonalnych zdjec. A tu mu potrzeba wlasnie cos małego :P
Canona albo Nikona - ale jakiego ? ich jest setki ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Ravir
Rhetor

Niech kupi Hasselblad H4D-60 - zdjęcia robi zaj*... - na imprezach 1000% satysfakcji - cena i gabaryty troszkę duże - ale co tam (28000 euro) :mrgreen:

Beaver - jak Ci pisałem weż Panasonika - cena 400 zł i to co Ciebie interesuje, czyli GABARYTY. Bawiłem się nim i jest to doskonały aparat do codziennego noszenia, mały płaski lekki - robiący przyzwoite zdjęcia. Zaletami jest obiektyw, nie wystający z obudowy.
9000 ml A Rh-

kato
Rhetor

Post autor: kato »

Beaver. Ile masz kasy? Bo jak 300-400 zł to kup ten który ci się najbardziej podoba.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Beaver obojętne jakiego... kup takiego na jakiego Cie stać. Najlepiej serię G np G10 lub G11, albo tańsze SX...

Firmy panasonik nie znam. Znam panasonic lumix :P :P bawiłem sie kilkoma w życiu i raczej bym tego nie polecał. Szybkość i jakość zdjęć zdecydowanie na korzyść canona lub nikona.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Lumix Lumixowi nie równy, ja mam Panasonic Lumix FZ 50 i na jakość nie narzekam ;)
Tylko że 'ten' Lumix się do kieszeni nie mieści :P
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Ravir
Rhetor

Bo seria Lumix FZ - np. FZ 5, FZ 30 czy przytoczony FZ 50 to jedne z najlepszych aparatów w klasie cenowej.

Ja mam stareńkiego (pięć lat chyba) FZ 5 i nadal bije jakością zdjęć nowe aparaty ze swojej klasy cenowej. Powodem jest DOSKONAŁY obiektyw firmy LEICA - robiony przez Leicę a nie jedynie wykupione prawo do nazwy :mrgreen: jak to robiło Sony z Carl-Zeiss'em w tańszych modelach.
9000 ml A Rh-

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Moja FZ50 ma chyba 3 albo 4 lata... i też obiektyw firmy LEICA :D To tak dla uszczegółowienia :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

ODPOWIEDZ