Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Dajcie info na forum, najprawdopodobniej też się pojawi. O ile nie będzie to w piątek po 18.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Idąc dzisiaj ul. Brodzińskiego i Mickiewicza doszedłem do wniosku, że pospieszono się z tym przejściem podziemnym. Wystarczyło poczekać rok-dwa i przejście samo by się zrobiło!

Ul. Mickiewicza od ul. Legionów do ul. Brodzińskiego jest już niemal gotowym half-pipem z przeszkodami!

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

A ja widziałem jak zakładają te szyby. Na wizualizacji wyglądały na błękitne, a tutaj kiszka - zwykłe przezroczyste :( Pare dni i ktos w nie wejdzie.

Shruikan
Obywatel

Post autor: Shruikan »

Ja myślę, że za parę dni to będą one już tak popisane, że nikt w nie nie wejdzie ;P

A tak swoją drogą...
nie bądźmy takimi pesymistami, zobaczymy za kilka/kilkanaście tygodni jak to przejście w rzeczywistości się spisuje i wygląda, powstrzymajmy się od pochopnych sądów ;)

kaka
Prytan
Kontakt:

Post autor: kaka »

Dlaczego ruch komunikacji miejskiej nie został przywrócony do starej trasy? Inne auta jeżdżą już po Mickiewicza bez problemu. Zatoczka i przystanek autobusowy też wyglądają na skończone. Wie ktoś o co chodzi i kiedy można się spodziewać normalności?
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.

Keleos
Rhetor

Pewnie po oficjalnym otwarciu.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Ale przejście samo w sobie nie jest skończone. Nie wyobrażam sobie, że ludzie czekający na autobus chodzą pomiędzy pracownikami, którzy noszą jakieś szyby, albo coś.
Moim zdaniem jak oddadzą przejście to i zatoczka itp będą oddane ;)

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

kaka pisze:Dlaczego ruch komunikacji miejskiej nie został przywrócony do starej trasy?
To nie jest trudne do wydedukowania. Ze względu na remont al. MBF.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

a co z barierkami czy innym zabezpieczeniem, oddzielającym jedną strone ulicy od drugiej ?

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Z jednej strony przystanek, więc pewnie nie będzie, ale też mnie to zastanawia, bo powinno być 'wybarierkowane od Fatimskiej, aż do przejscia przy Mickiewicza 2 /z pominięciem przystanków/, ale znając życie 'nie da się' no bo przecież urżednicy muszę przechodzić z parkingu PWSZ na Nową przy skrzyżowaniu Mickiewicza/Nowa gdzie pasów brak...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ale jak nie będzie przejścia, to i tak będzie płynniej - przechodzień będzie czuł respekt przed nadjeżdżającym pojazdem, wiedząc, że w razie wypadku to będzie jego wina, a nie kierowcy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Deto pisze:a co z barierkami czy innym zabezpieczeniem, oddzielającym jedną strone ulicy od drugiej ?
Dziś rano przejeżdżając Mickiewicza zauważyłem że na wysokości przejścia po stronie południowej stoi rząd biało-czerwonych słupków z łańcuchami. Mam nadzieję że skutecznie uniemożliwi włażenie pieszych pod koła.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Keleos
Rhetor

Tam napięcie może jedynie coś zdziałać ; )

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Oznakowanie namalowane teraz kwiatki sadzić i święconko połączone ze wstegą :D

GregTrN
Prytan

Post autor: GregTrN »

Nie sądziłem że te zadaszenia wejść do przejścia podziemnego będą wykonane z jakiegoś przezroczystego tworzywa co jest w mojej opinii kompletnym nieporozumieniem.Kwestią czasu jest to kiedy będzie to zmalowane czy choćby zrysowane (w sensie rys) Nie mówiąc już o tym że będzie na tym po prostu widać brud.Wystarczy spojrzeć na niektóre "przezroczyste" przystanki.

ODPOWIEDZ