Spoty promujące Tarnów
Spoty promujące Tarnów
Znalazłam dzisiaj informację, że już są spoty promujące Tarnów.
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rnow-video
Mnie podoba się ten pierwszy
co powiecie??
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rnow-video
Mnie podoba się ten pierwszy
co powiecie??
-
- Rhetor
Spot pierwszy.
Przebitki na zabytki.
Widzimy m.in. kogoś z bractwa kurkowego,
Prezydent macha flagą.
Prezydent patrzy mądrym wzrokiem na plany budowlane basenu. Potem rzuca piłkę dziecku biegającemu po placu budowy!
Widzimy pana z UMT który rozmawia przez komórkę. (chyba tam więcej pracowników UM występuje)
Laski tańczą
Trochę o sporcie - jedyna dynamiczna część tego spotu.
Przebitki na zabytki cz.2 + coś o muzyce.
30 sekund chaotycznej pracy kamery - to miało być też dynamiczne pokazanie hasania wokół pomnika Łokietka (chyba dobrze odczytałem intencje).
Koniec. Dotrwałem, ale drugi raz bym tego nie zrobił. Nuuuuuuuuuda.
Spot 2:
Pół spotu - przebitki na zabytki.
Prezydent ściskający rękę.
Sport.
Pomniki.
Zabytki (prawie te same co na początku).
Koniec.
Jego zaleta było, że jest krótszy niż numer 1.
Marudzę, nie?
Przebitki na zabytki.
Widzimy m.in. kogoś z bractwa kurkowego,
Prezydent macha flagą.
Prezydent patrzy mądrym wzrokiem na plany budowlane basenu. Potem rzuca piłkę dziecku biegającemu po placu budowy!
Widzimy pana z UMT który rozmawia przez komórkę. (chyba tam więcej pracowników UM występuje)
Laski tańczą
Trochę o sporcie - jedyna dynamiczna część tego spotu.
Przebitki na zabytki cz.2 + coś o muzyce.
30 sekund chaotycznej pracy kamery - to miało być też dynamiczne pokazanie hasania wokół pomnika Łokietka (chyba dobrze odczytałem intencje).
Koniec. Dotrwałem, ale drugi raz bym tego nie zrobił. Nuuuuuuuuuda.
Spot 2:
Pół spotu - przebitki na zabytki.
Prezydent ściskający rękę.
Sport.
Pomniki.
Zabytki (prawie te same co na początku).
Koniec.
Jego zaleta było, że jest krótszy niż numer 1.
Marudzę, nie?
-
- Rhetor
Pierwszy nawet fajny tylko faktycznie za długi. Oglądając go trzy razy myślałem, że to już koniec ale leciał dalej. Można by spokojnie skrócić go o 2/3.
Drugi zbyt statyczny i odrobinę o niczym. Wygląda tak jak by jego zadaniem była promocja loga miasta a nie samego Tarnowa. Osoba nieznająca miasta nie będzie miała pojęcia co reklamuje ten spot.
Wiecie może gdzie te one mają być emitowane?
Drugi zbyt statyczny i odrobinę o niczym. Wygląda tak jak by jego zadaniem była promocja loga miasta a nie samego Tarnowa. Osoba nieznająca miasta nie będzie miała pojęcia co reklamuje ten spot.
Wiecie może gdzie te one mają być emitowane?
Ostatnio zmieniony 04-11-2010, 17:12 przez defekator, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
eee... połowa spotu 1. to biegająca dziewczynka (brakowało mi jeszcze kociąt). Tarnów z tego filmiku to rynek, 2 ulice i stadion. Małe to nasze miasto : |
W drugim nieco więcej, ale wciąż mało... ja rozumiem, ze rynek jest fajny, ale pokazywać go z 18 różnych ujęć to przesada.
Tego typu spot zachęcił mnie tylko do przyjechania, zjedzenia kebaba i odjazdu. No bo ileż można zwiedzać sam rynek?
Nie wiem, kto ma być adresatem spotów? Co ma być promowane?
Wolałbym promocję w stylu: tu budujemy, tu remontujemy, tu wygrywamy, tu produkujemy, tam czyścimy, tam utylizujemy, tam wspieramy, tu się bawimy i tak jemy.
W wielkim skrócie.
W drugim nieco więcej, ale wciąż mało... ja rozumiem, ze rynek jest fajny, ale pokazywać go z 18 różnych ujęć to przesada.
Tego typu spot zachęcił mnie tylko do przyjechania, zjedzenia kebaba i odjazdu. No bo ileż można zwiedzać sam rynek?
Nie wiem, kto ma być adresatem spotów? Co ma być promowane?
Wolałbym promocję w stylu: tu budujemy, tu remontujemy, tu wygrywamy, tu produkujemy, tam czyścimy, tam utylizujemy, tam wspieramy, tu się bawimy i tak jemy.
W wielkim skrócie.
Gdyby przemontować pierwszy spot, skrócić i podłożyć inną muzykę, byłby całkiem fajny.
Za dużo biegającej dziewczynki, za dużo ujęć z lotu ptaka i te napisy w chmurach trochę amatorsko wykonane. Jedyną dynamiczną częścią jest ta z cheerleaderkami na unii i ze sportem. Niestety po tych ujęciach z powrotem słyszymy muzykę, która nabiera jeszcze bardziej dołującego tonu. Całość powinna być bardziej żywsza.
Za dużo biegającej dziewczynki, za dużo ujęć z lotu ptaka i te napisy w chmurach trochę amatorsko wykonane. Jedyną dynamiczną częścią jest ta z cheerleaderkami na unii i ze sportem. Niestety po tych ujęciach z powrotem słyszymy muzykę, która nabiera jeszcze bardziej dołującego tonu. Całość powinna być bardziej żywsza.
efekt nudy
http://www.youtube.com/watch?v=md2n50_uYOw
Nie jest to jakaś profeska, wiele rzeczy bym zmienił, ale nie ma czasu
http://www.youtube.com/watch?v=md2n50_uYOw
Nie jest to jakaś profeska, wiele rzeczy bym zmienił, ale nie ma czasu
-
- Obywatel
Mi osobiście bardzo podobają się spoty fakt może ten pierwszy trochę za długi, ale dziewczynka w nim występująca sprawia, że nie jest on nudy
Jeśli chodzi o drugi to brak mi w nim troszkę emocji,życia, ale ogólnie rzecz biorąc bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiły cieszę, się że Tarnów w również taki sposób będzie się promował w świecie
Jeśli chodzi o drugi to brak mi w nim troszkę emocji,życia, ale ogólnie rzecz biorąc bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiły cieszę, się że Tarnów w również taki sposób będzie się promował w świecie
-
- Rhetor
Obejrzałem spot 1. Jak dla mnie całkiem fajny.
Do tańca towarzyskiego przy bastei faktycznie wybrali świetną tarnowską parę - Darka Ćwika z partnerką.
Fajne przejście z cheerleaderek na żużel - to daje poweru.
Generalnie na plus. Chmurki trochę amigowe...
Drugi ze spotów fajniejszy...
Teraz tylko zrobić tarnowski oficjalny kanał YouTube, FaceBooka i pierwsze dwa filmy już są...
Tylko wersję angielską, niemiecką i francuską też zapodać (napisy i narracja)
Do tańca towarzyskiego przy bastei faktycznie wybrali świetną tarnowską parę - Darka Ćwika z partnerką.
Fajne przejście z cheerleaderek na żużel - to daje poweru.
Generalnie na plus. Chmurki trochę amigowe...
Drugi ze spotów fajniejszy...
Teraz tylko zrobić tarnowski oficjalny kanał YouTube, FaceBooka i pierwsze dwa filmy już są...
Tylko wersję angielską, niemiecką i francuską też zapodać (napisy i narracja)
-
- Rhetor
Spot 1-bractwo kurkowe i gęba prezydenta. Do tego po budowie chodzi Ryszard bez kasku. Brawo
Drugi spot- nieco lepszy, ale bez Prezydenta nie mógł się obejść.
Słońce mieszka w Tarnowie-to jedyny jasny punkt tych spotów.
Starówkę pokazali z góry, bo jakby zaczęli pokazywać budynki to byłaby załamka. Pomalowane,zniszczone elewacje, spalona i waląca sie kamienica rog rynku i Wielkich Schodów...Ech. Ale Riczi budowniczy i Riczi Europejczyk jest
Drugi spot- nieco lepszy, ale bez Prezydenta nie mógł się obejść.
Słońce mieszka w Tarnowie-to jedyny jasny punkt tych spotów.
Starówkę pokazali z góry, bo jakby zaczęli pokazywać budynki to byłaby załamka. Pomalowane,zniszczone elewacje, spalona i waląca sie kamienica rog rynku i Wielkich Schodów...Ech. Ale Riczi budowniczy i Riczi Europejczyk jest
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Obywatel