Galeria Tarnovia
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nikt nie powiedział, że wszyscy ale sporo, a to wystarczy by było to dla nich bardziej opłacalne niż w Tarnowie, nie denerwuj się tak... Nie ilość mieszkańców świadczy o zamożności gminy. Akurat Koszalin i Lubin miasta mniejsze a jednak relatywnie bogatsze...
a propos Lubina:
Według danych z roku 2008 r. średni dochód na mieszkańca powiatu lubińskiego wynosił 5432,4 zł brutto. Jest to najwyższy wynik w Polsce.
a propos Lubina:
Według danych z roku 2008 r. średni dochód na mieszkańca powiatu lubińskiego wynosił 5432,4 zł brutto. Jest to najwyższy wynik w Polsce.
Ostatnio zmieniony 22-11-2009, 19:26 przez Jakub Kwaśny, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Widzę że już do perfekcji opanowałeś język politycznego bełkotu, twierdze tylko że i tak jak przyjdzie co do czego to nam nikt nie pomoże i sami będziemy musieli sobie pomóc a nie liczyć na Unie bo jak historia pokazał nie tylko w historii naszej przede wszystkim trzeba samemu o siebie zadbać. Gdzie ja napisałem że jesteśmy teraz potęgą powoływałem się tylko kilka krotnie na historię. Po za tym co mój światopogląd ma do sytuacji jaka jest w Tarnowie ?Jakub Kwaśny pisze: Ps. Lwowska - wierzą, tylko są realistami i znają sytuacje ekonomiczną w innych miastach. No ale najlepiej sądzić, że jesteśmy potęgą, narodem wybranym, i wszyscy są przeciwko nam, wobec tego sami jesteśmy przeciwko sobie, a później myśleć, że " cholera dlaczego nic w tym mieście nie wychodzi a gdzie indziej się udaje". Hmmm zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem przyczyna nie leży po prostu w nas :-) Więc niech każdy zacznie od siebie i zamiast biadolić na różnych forach weźmie się do roboty by żyło się lepiej ... WSZYSTKIM :-) bo wcale nie jest tak źle w naszym Tarnowie jak niektórzy sugerują
Lepiej biadolić na zapas niż pieprzyć o tym że jest co raz lepiej jak przy każdych wyborach. Bo to że w Tarnowie powstają galerie i że w końcu się coś ruszyło to nie jest zasługa władz tylko po prostu mieszkańcy Tarnowa mieli duże ciśnienie na tego typu rzeczy jak galerie których u nas nie było więc inwestorzy wywąchali biznes i się pojawili.
-
- Rhetor
- Kontakt:
10 lat temu powstało C.H. Echo od tego czasu długo długo nic, aż teraz...
Pozwolisz, że nie skomentuję więcej :-)
Pan Ścigałą przeciął wstęgę do puszki z budowaniem CH i nam je wybudowano, z łaski najjaśniej nam panującego.10 lat temu powstało C.H. Echo od tego czasu długo długo nic, aż teraz...
Zapytałem gościa który miał do czynienia z panam z jednej i drugiej galerii o opłacalność takich poczynań. Odpowiedz była prosta, choć mnie zdziwiła: duzo ludzi przywozi kapitał z zagranicy i powstała tu "dziura". Badania rynkowe które przeprowadzili dowodza opłacalność budowy takich galerii i TYLE. Dziw że postawili/stawiają tak szybko i nikt im kłód pod nogi nie rzucał.
Moim zdaniem 2 galerie to za dużo, no ale to nie moja kasa, no i ja nie prowadziłem badań.
A ja dalej uważam ze zdań jest multum, i z tego co widzę to większość narzeka. Jak się nie podoba w Tarnowie to tamto siamto to się wyprowadzić do Krakowa co po niektórzy będziecie mieć Bonarki itd. Zaraz pewno mnie nie którzy zjedzą :| ale taka jest prawda bo co by nie zrobili to i tak źle może wy ludzie się do miasta nie nadajecie oczywiście co po niektórzy, może dla was lepszy byłby sklep spożywczo-przemysłowy jakaś Zosia czy Halinka i już. Przynajmniej by się tyle nie narzekało na tym forum jaka to ta Galeria zła a chodzić i tak będziecie jaka by ona nie była. Przynajmniej to nie blaszak jak carrefour czy Kaufland, a na początek jako pierwsza Galeria w mieście myślę ze jest OK poczekajmy jeszcze na Gemini oraz co powstanie na placu po Owintarze.
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
W takim molochu tłum wygląda jak garstka nie zapominaj , że w Tarnowie czekano na Galerię 10 lat :-) Zatem halo halo Mietku, Halo halo Franku kto zechce być naszym korespondentem z otwarcia? i rozumiem, że pomysł z japońskimi turystami gdzieś upadł?
-
- Rhetor
Ćwiczę ćwiczę
A tak na poważnie to na otwarcie się nie wybieram. Ostatnio dałem się namówić na noc zakupów w galerii w Dębicy i drugi raz na takie coś nie pisze. Kraków to inna bajka, tam maja Plaze, Kazimierz, GK i kilka innych mniejszych + mnóstwo sklepów więc tłumów mogło nie być. U nas otwarcie galerii to atrakcja niczym dożynki dla rolnika więc spodziewam się masakry...
A tak na poważnie to na otwarcie się nie wybieram. Ostatnio dałem się namówić na noc zakupów w galerii w Dębicy i drugi raz na takie coś nie pisze. Kraków to inna bajka, tam maja Plaze, Kazimierz, GK i kilka innych mniejszych + mnóstwo sklepów więc tłumów mogło nie być. U nas otwarcie galerii to atrakcja niczym dożynki dla rolnika więc spodziewam się masakry...
Pewnie był 'smakowitym kąskiem', ale jak każdy kto ma do wydania trochę grosza na sklepy, tak i inwestorzy ułożyli sobie listę takich 'kąsków' i po kolei realizują swoje projekty - akurat wypadło że Tarnów miał być w 2009 roku, to jest. Jeżeli chodzi o sprawy ekonomiczne, to wierz mi, Lwowska, że Kuba uważał na studiach i partia nie wypaczyła jego optykiLwowska pisze:No chyba mi nie wmówisz że Tarnów nie był smakowitym kąskiem dla chcby jednej galerii...
Proszę cię co ty myślisz że oni z łaski robią te galerie albo tylko dlatego że prezydent ładnie poprosił...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński